reklama

Zmrazené aktíva

Pridal/a dasa_ dňa 12. 07. 2020 - 11:42

reklama

Nejak tak to vychádza, že žehlievam v nedeľu ráno. Všade ticho. Púšťam si k tomu telku. Lenže keď nechcem pozerať rozprávky, tak treba hľadať.

Narazila som na program o držgrošoch. Ale teda že fakt poriadnych. Niektoré miesta som ani nedala PrekvapeniePrekvapenie , hoci niečo bolo aj celkom podnetné.

No dnes ma pobavil chlapík - ako jeden z mála mal aj manželku. Inak títo šetrilkovia žijú zvyčajne sami Ktovie prečo Veľký úsmevVeľký úsmev). Zrazu vyhlásil, že on má zmrazené aktíva. Nejak to nesedelo do toho programu. A vzápätí prišlo rozuzlenie. Vlastnil debetnú kartu, ale vraj aby sa k nej manželka tak ľahko nedostala, tak ju mal v krabičke zaliatu v ľade a uloženú v mrazáku PohodaPohoda Že keby chcela, tak sa musí k tej karte najskôr prepracovať.

Odvtedy rozmýšlam, či sú to vlastne zmrazené aktíva alebo pasíva Chichocem saChichocem sa


reklama

reklama

Kamila, Po, 13. 07. 2020 - 10:11

Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheAch bože. Aký je pomer žien a  mužov v tejto kategorii? Či to zas tak často nepozeráš?

dasa_, Po, 13. 07. 2020 - 10:36

tuším 2 alebo 3x som pozerala a vždy je viac príbehov. Povedala by som, že rovnomerne zastúpene, 1:1

Kamila, Po, 13. 07. 2020 - 10:45

Čítala som, že pre mužov je mať peniaze, potvrdením mužnosti? Netuším, čo zas u žien ... a jedno je asi mať aktíva, pasíva a druhá trauma z ich míňania .... Zložitá téma. Úsmev

dasa_, Po, 13. 07. 2020 - 11:02

Sranda je, že neprešlo ani 24 hodín a príhodu s kartou mám aj v reále. Len teda nei s debetnou. Potrebovala som z banky vybrať hotovosť. Z daného účtu to robím len výnimočne, kartu so sebou nenosím. Tak som ju pohľadala v šuflíku. A veľmi som sa čudovala, prečo je prelepená bielym lepivým štítkom. Pracne som to dala dole, očistila izopropylom. A bankomat povedal, že je neplatná. Podla dátumu bola OK, tak som sa rovno vybrala do banky. A tam mi začalo pomaly svitať. Pred viac ako rokom mi napísali z banky, že sa niekto pokusil moju kartu zneužiť, tak som ju zablokovala. Dostala som druhú, ale na to som zabudla. A hlavne tú prvú nefunkčnú som nevyhodila, ale iba prelepila, aby nahodou niekoho nenapadlo ju používať Veľký úsmevVeľký úsmev Napadlo. Rovno mňa. To mám za to, že nepotrebné veci rovno nevyhadzujem, ale odkladám. Veď čo keby sa mi tá karta hodila na hladenie fima???? Tak mi treba

balalajka, Po, 13. 07. 2020 - 11:22

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Hladenie fima ma dostalo.

Ja som pri kreditke došla tak ďaleko inak, ako dcéry VIP tatkov v Amerike. V rámci korona blackoutov a zavretých obchodov som riešila a povedzme si na rovinu stále to robím, riešila som nákupy online. A keďže nemám paypall, tak platievam kartou. A jakosik sa mi uložili čísla do prstov a do rúk. Pre mňa za mňa tú moju kartu môžem zaliať ľadom a dať do mrazáku. Viem naspamäť. Ale výhra to nie je, lebo takto, kým som kartu vytiahla mala som čas ešte raz zvážiť, či danú vec FAKT chcem kúpiť. Teraz to je šup šup šup.

 

dasa_, Po, 13. 07. 2020 - 11:38

toto je firemný účet, tak tam si nemôžem dovoliť moc vyskakovať Veľký úsmevVeľký úsmev

Inak pamätanie všelijakých kódov je celkom dobré mentálne cvičenie

balalajka, Po, 13. 07. 2020 - 11:41

Ja fakt niektoré veci robím podvedome. Z toho som dosť v šoku. Raz som šla písať prístupový kód na inej ako numerickej klávesnici a zamrzla som. Normálne som si ho nepamätala. A rovnako ak mi prehádžu číselnú klávesnicu, tak býva problém Hambím sa.

annie, Ut, 14. 07. 2020 - 13:20

Kreditka v ľade Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe dávno som sa tak nepobavila Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama