reklama

Espresso tonic prosím

Pridal/a dasa_ dňa 22. 07. 2020 - 19:19

reklama

Podlieham instagramovým trendom Veľký úsmevVeľký úsmev Aj keď teda asi trochu oneskorene. Tento nápoj bol údajne populárny minulý rok. No ja som sa o ňom vďaka IG dozvedela až tento týždeň.

Kombinácia toniku, ľadu a espressa. Pri prvej možnej príležitosti (teda dnes) som sa rozhodla skúsiť šťastie. Išli sme s kamoškou na kávu, tak som sa spýtala.

Čašníčka bolo mladé dievča a jej reakcia ma šokovala. Príjemne. "Nemáme to, ale viete čo, kľudne si to objednajte, ja si to vygooglim a pripravim." A presne tak aj urobila. Nemala problem ani s pokladňou, so schválením šéfa, proste mi naúčtovala extra kávu a extra tonic. A ešte aj počkala, aby videla, či mi to chutí a pýtala sa, ako  mi to chutí.

Je naozaj veľmi príjemné zistiť, že sa veci dajú robiť aj inak, že netreba čakať na schválenie vedenia. Že sa dá vychádzať zákazníkom v ústrety. A že sa deje aj u nás doma. Nie iba v ďalekej cudzine. A že sa netreba vždy iba sťažovať, že sú aj veci na pochválenie.

 


reklama

reklama

lienka, Št, 23. 07. 2020 - 10:26

cielene som si dnes povedala, že veci, ktoré sa mi budú páčiť a bude možnosť, tak pochválim.

Už som dnes mala aj príležitosť, boli tu plynári kontrolovať spotrebiče. Boli pripravení, rýchli, šikovní, tak som ich pochválila.

To sťažovanie sa na všetko mi už ide krkom ( viem, že je to často, aj oprávnene,)

Tak to skúsme aj naopak Mrkám

 

 

dasa_, Št, 23. 07. 2020 - 10:42

úplne si to vystihla, ďakujem ti

lastovička, Pi, 24. 07. 2020 - 07:44

wau, dávam si záväzok že od dnešhého dňa aspoň jedno pochválenie denne. (Ak nebude dôvod pochváliť druhého, tak aspoň seba) Váľam sa od smiechu po podlahe. Vtipkujem, samozrejme že druhého Slnko

balalajka, Št, 23. 07. 2020 - 12:00

Followujeme rovnakú influencerterku. Mrkám Pressotonic som chcela skúsiť i ja odkedy som videla ten pohárik s kočíkom. Chichocem sa

Ale ty si mi teraz otvorila oči.

Roky rokúce takto pije vlastne kávu v kaviarňach môj otec. Presso a miesto obligátnej vodičky si dáva tonic. Teda zvlášť, presne ako to blokovala.

Ale zlatá, aktívna čašníčka.

Dnes sa na obed nepodarila reštike ryža, nefrfleme. Veľký úsmev (aspoň pochvália doma mňa, že mne sa podarila Váľam sa od smiechu po podlahe) Majú totiž odpustené, lebo čašník či dispečer či kto to je na telefóne, čo bral objednávku mi povedal "pani B., hneď mám krajší deň, keď vás počujem". Milujem takých ľudí. Ani ma nepochválil. A ja sa tu tetelím od 9,30 nad tou vetou. Takže chválime dobre naladených ľudí. Ja som mu kompliment len vrátila. Hmmm - idem im zavolať, že mäso bolo fantastické.

dasa_, Št, 23. 07. 2020 - 12:03

zavolaj ÚsmevÚsmev myslím jemu.

balalajka, Št, 23. 07. 2020 - 12:33

Volala som, pochválila som. Úsmev

crystall, Št, 23. 07. 2020 - 13:50

Fíha, Presstonic skúsim teda. Ešte neviem s kým, kedy, o kom, o čom :-). 

My sme dnes, napríklad, chválili veterinára, lebo vpustil celú family do ambulancie a ošetril nám bezplatne mačiatko. Tak sme ho pochválili, aj v aute sme ho pochválili a ešte ho aj pochválime na FB. Keď už nám niekto podhodil mača, tak aspoň tento pán spravil krásny pre nás ústretový krok. Zaskočilo, nečakala som to. 

 

dan-cula, Št, 23. 07. 2020 - 16:03

tak s chválením nemám problém...myslím,že nikdy som ani nemala.(no samochvála smrdí!)

nakolko som v styku s ľudmi bez okolkov viem povedať..ako dobre voniate-prípadne máte dobrý parfém.A je mi jedno čo je to žena či chlap alebo fajn šaty apod.robím to preto lebo vidieť ako niektorí ostanú zaskočení ale potom ten úsmev!den je hned krajší..samozrejme sú ľudia ktorý mi akosi len tak od pohladu nejdu do nôty vtedy je to naozaj čiste úradnícke...

lastovička, Pi, 24. 07. 2020 - 07:55

hm, prvýkrát počujem. Insta mám ale nechodievam naň, to mi dcéra odporučila, že sú tam dobré súťaže a recepty ale nejako mi to nie je 2x sympatické. Neviem s tým poriadne robiť. Ale pôjdem pozrieť tú influencerterku. bože, ani napísať som to poriadne nevedela Váľam sa od smiechu po podlahe,. AJ síce  ovládam ale vadia mi v slovenčine anglikanizmi. Dobre som to pomenovala? ani neviem

A ako sa vlastne volá tá influencerterka?

 

 

dasa_, Pi, 24. 07. 2020 - 08:07

sranda je, že ja som o tom čítala u chlapa, čo píše o jedle ÚsmevÚsmev foodtipskosice. A ešte sa zabávam na popisoch jedla u cojebratislava. Tiež chlap, ale jak ten dokáže opísať čokolvek na tanieri, som hotová.

My ženy sa s tým tak nebabreme, navaríme a ochvíľu hľadíme na prázdne taneire. Nie, oni dokážu snáď aj básne písať. Nechápem, ako v tom dokážu tolké nájsť a cítiť :)

 

Inak, čo sa týka instagramu, tak bojujem z dvoma pocitmi. Som zvedavá a zároveň mám pocit, že im pozerám do súkromia. A do okien sa hladieť nemá. Lenže pre mnohých je to priam zárobok. Zatial vo mne stále prevláda tá zvedavosť.

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama