reklama

S čím jedávate rezeň?

Pridal/a dasa_ dňa 29. 07. 2020 - 10:29

reklama

Ja viem, v čase diet a zdravého stravovania sa rezeň nejedáva ÚsmevÚsmev

Poznám ľudí, čo jedia rezeň zásadne iba s rezňom. Naozaj som to na vlastné oči videla. Všetko ostatné je vraj zelenina a tú neznášajú.

Doma sme jedli rezeň vždy iba so zemiakmi. Tie boli domáce a tak sa jedli v podstate ku všetkému. Lebo boli zadarmo. Obyčajný rezeň sa jedol so zemiakovou kašou. Slávnostný rezeň so šalátom.

Na internáte som sa stravovala v obrovskej jedálni. A tam som objavila kombináciu rezeň - ryža. Dlho som si myslela, že to je len také núdzové riešenei, keď sa zemiaky minú, tak dávajú kombinácie, aké príde. Ale nie, prišla som krátko po otvorení jedálne a ryža s rezňom išla na odbyt.

Môj manžel vyrastal v paneláku. Nemali vlastné zemiaky a tak oveľa častejšie jedli ryžu. Bežne aj k rezňom. Dnes som sa na túto kombináciu naučila aj ja. Dokonca ju tuším doma aj preferujem. Netreba čistiť zemiaky Pohoda Naviac ryža ako príloha je oveľa lacnejšia ako zemiaky. Lebo z kila ryže je určite viac ako 10 porcíí. A z kila zemiakov ťažko dopredu povedať... Ale s istotou  to nebude viac ako 3.

No a keď si vyberiete ryžu, dáte si aj kompót? Alebo zeleninový šalát? Či nič.

A ako ste na tom u vás doma? Čo je tá správna príloha? Alebo najlepší je rezeň medzi chleba?

Mmch, keď ostanú rezne, tak ich zvyknem pokrájať na rezance a každý si sám s nejakou zeleninou balí do tortilly. Vynikajúce na zlikvidovanie zvyškov.


reklama

reklama

M.á.r.i.a, St, 29. 07. 2020 - 11:05

Tak u nás s ryžou len obrátené rezne lebo je tam dosť šťavy, tak isto ich mám rada len tak položiť na krajec chleba aby šťavička vsiakla do chlebíkaÚsmev. Ryžu mám veľmi rada ale neviem si ju predstaviť jesť ku rezňu. Klasický rezeň len so zemiakmi - viac menej s kašou alebo pučenými s cibuľkou, môže byť aj zemiakový šalát na akýkoľvek spôsob. Rezeň medzi chleba je super Ánona výlete nikdy nesklame. U nás síce moc rezne nejdú tak 2-3 do roka a keď dávame prednosť z kuracích stehien a tam nepotrebujem ani prílohu stačí mi zelenina Chichocem sa, to isté aj k nugetkám z kuracích pŕs Hambím sa

dasa_, St, 29. 07. 2020 - 11:10

Aj ja mám najradšej rezeň z kuracích stehien. Príde mi, že ja taký najšťavnatejší. Lenže doma som s týmto názorom jediná, tak sa prispôsobujem väčšine.

Lea, Št, 30. 07. 2020 - 10:27

s chuťou Veľký úsmev a hlavne mimo domu, lebo neznášam vyprážanie, tak preto u nás bývajú rezne zriedkavo.  A príloha býva aj ryža, aj zemiaky, plus zeleninový šalát. Dcéra preferuje k ryži marhuľový kompót, ja mám radšej varené zemiaky s petrželkou a šalát. Manžel majonézový alebo slovenský zemiakový šalát. A na cesty rezeň s chlebom a kyslou uhorkou. Takže u nás sa je čokoľvek Veľký úsmev

Mimochodom, dcéra žije v ČR a tam sa za hlavy chytajú s ryžovou prílohou, k řízku jedine brambory Mrkám 

dasa_, St, 29. 07. 2020 - 11:13

K tejto otázke ma vyprovokal príspevok na IG, kde chlapík dokázal ospievať prednosti ryže k rezňu na stranu Veľký úsmevVeľký úsmev Preto ma zaujalo, ako je to u druhých.

Keby náhodou niekto chcel čítať o černohorskom rezni a rýži Veľký úsmevPohoda

Lea, Št, 30. 07. 2020 - 10:21

som prečítala, trochu ma striaslo pri predstave ryža s tatarkou Veľký úsmev, ale proti gustu žiaden dišputát, nech si každý kombinuje podľa vlastných chutí Pohoda

lastovička, Št, 30. 07. 2020 - 14:00

raz mi v robote zostalo trošku tatarky, ryže a bola som dosť hladná. Zistila som, že je to dobrá kombinácia. Inak tatarku nejem, to som mala výnimočne kúpenú ani neviem prečo a kombinácia dobrá

dasa_, Št, 30. 07. 2020 - 15:46

Veľa ľudí robieva ryžový šalát a ten sa práve spája nejakou formou majonézy alebo tatarky

lienka, St, 29. 07. 2020 - 13:28

u mna rezeň jedine so zemiakmi, alebo zemiakovým šalátom Áno

margesimpson, St, 29. 07. 2020 - 14:56

u nas rezen so salatom. ale nie majonezovym, ani zemiakovym. Pekne paradajky, uhorky, paprika, pripadne este grecky syr, olivy. Proste s cerstvou zeleninou. plati pre syr aj vlastne pre vsetko. zemiaky som nerobila ani nepamatam a ryzu nemame radi.

dan-cula, St, 29. 07. 2020 - 17:41

no ked si mám tak fajnovo "šmáknuť"..tak to je taký rezeň nie celkom studený len tak do ruky môže byť aj do druhej ruky..čiže rezeň s rezňom..a nesmie ma nik pri tom vidieť!!!

 

aramana, St, 29. 07. 2020 - 18:24

Keď som ešte jedavala mäso, rezeň zásadne s reznom Váľam sa od smiechu po podlahe​​​​​​keď robím teraz sem tam rezne, sú to len kuracie, veľmi mi zavonia. Ale odhryznut si už nedokážem... 

Ale veľmi mi chutil so zemiakovo cibulovym salatatom. Dokonca viac ako s vianočným majonezovym. 

lastovička, Št, 30. 07. 2020 - 09:48

u nás sa strieda ryža a zemiaky na rôzne spôsoby. A kto má chuť zelenina alebo kompot. A ja v rámci delenej stravy, ktorá ma občas pochytí, rezeň s rezňom (viem, múka, strúhanka, delená strava to nie je) , alebo so zeleninovým šalátom. Keď si nedám prílohu tak sa cítim taká ľahšia, neprejedená.

Prytan, Št, 30. 07. 2020 - 10:48

My rezen zvycajne jedavame s priborom

Kamila, Št, 06. 08. 2020 - 13:36

Už ani nepamätam kedy som rezeň robila, keď už tak kurací a so zemiakmi, ale zväčša keď som voľakoho na dlhú cestu vypravovala, tak s chlebom. Inak si viem predstaviť, že len rezeň s rezňom by som jedla. Hambím saTo tak keď dvakrát do roka spravím "dietne" morčacie fašírky, ta chodím do chladničky studené vyjedať.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama