reklama

Počúvaj svoj inštinkt, alebo neplánovaná batika

Kamila , 08. 08. 2020 - 18:38

reklama

Pred pár týždňami sa mi podarilo na pár krátkych chvíľ nabehnúť do Ikei. Pre nás z východu je to sviatok. Chcela som látkové plachty, lebo som zúfala z tých úpletových, čo sa večne trhajú. Okrem toho som našla aj postelné prádlo, čo na mňa rozprávalo. Krásne biele z jednej strany jemné béžové kvietky z druhej pásiky .... Tak som si spravila Vianoce, nech nemusím čakať na pranie, sušenie v jeden deň, ako som to robila pri svojom obľúbenom.

A dozrel čas vyprať obliečky, aj tie plachty. Bielych vecí periem pomenej, ta som aspoň zaplnila práčku. Len na mňa vyskočilo, ešte jedno posteľné prádlo, používam pre hostí ... Krepové biele so svetlo žltými kvetmi s jemnou zelenou svetlohnedou ... Už neraz bolo prané. Rozhodla som sa, že už ozaj nemôže púšťať voľajakú farbu. Voľačo v hlave mi našepkávalo, nedávaj to tam ...., ale nie celá rada, že mám konečne plnú práčku " bieleho" prádla som zapla práčku. Pre istotu som tam dala dva papieriky na biele prádlo, čo ani neviem ako fungujú ...

Práčka prala, ja som mala plný dom "detí" ..., riešila obed, kým som sa dostala k vešaniu prádla, prešla slušná doba ... Aby som zistila, že je voľajaké fľakaté. Kukám či slnko tak svieti vonku pomedzi listy na strome, či na oči nevidím ... Ako neboli to dramatické fľaky, ale biela na pozadí sa striedala s krémovou ... Tušila som, že je zle. Dala som periny do práčky vypláchnúť. Zavesila druhýkrát, aby som zistila, že som si vôbec nepomohla.

Ta znova už aj jemne batikované plachty som s postelným oblečením nahodila znova na celé pranie ... A výsledok, zrejme sa mi tak batikovanie zapáčilo, že som si ním vylepšila aj nové obliečky.Hambím saNiežeby to bolo veľmi zlé, tuším nik iný o tom nebude vedieť len ja. A aj horšie veci sa v živote stávajú ..., ale tie plachty boli také pekné biele, aj to pozadie za kvetinkami. Hambím saNo čo už aj tak je v noci tma. Hambím saUž snáď budem múdrejšia, Možno.

Dievčatá, čo sa vám podarilo neplánovane zafarbiť a čo potom? Vypralo sa to voľakedy, ten neplánovaný odtieň?


reklama


reklama

dasa_, So, 08. 08. 2020 - 23:45

zo skúsenosti, ani tak nevadí pranie, ako to, keď to mokré stojí. Vtedy je najväčšie nebezpečenstvo, že sa to do seba pozapúšťa.

Inak,  keď spomínaš biele prádlo, celkom by ma zaujímalo, ako periete trička v kombinácii biela/výrazná farba, napríklad bielo čierne, červené, modré.

Páčia sa mi mnohé také veci, ale keď si predstavím pranie, tak zvyčajne ma prejde chuť to kupovať.

Kamila, Ne, 09. 08. 2020 - 14:42

Môže to byť tým státim, lebo v tom chaose som na práčku. Hambím saInak tiež riežim čo s bielo - tmavo -farebnými kombináciami, kam s tým, sebe nekupujuem, ale deti občas majú ....

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama