reklama

Koľko funkcii na svojej rúre používate?

Kamila , 21. 08. 2020 - 12:03

reklama

Nedávno sa nám konečne podarilo rozmraziť mrazničku. Však už bolo načase, len sme asi zase raz použili nesprávne vypnutie mrazničky, ta sme za svet nevedeli rozchodiť chladničku. Tiež som rozmýšľala načo nám je "Šiesty zmysel" .... Drahý zháňal manuál k 15 ročnej chladničke.  Nakoniec našiel, aj sme chladničku rozchodili a popri tom objavil aj manuál k podobne starej rúre.

Ta začal MM listovať návodom k tej rúre. A pýta, či viem, že  aj vrch koláča, mäsa môžem podľa potreby dopekať a nieviem čo ešte všetko. A to nehovorim o ďalších funkciach, ktoré vraj má moja rúra. Ako voľačo tuším, lebo kým sa prepnem k jedinej funkcii, horný a dolný ohrev, ktorú stále používam, tak musím "pretočiť" aj tie ostatné. Ale ozaj ich nepoužívam.

Raz som skúsila použiť ventilátor na pečenie dvoch plechov, či sušenie pusiniek, spiekla som oba plechy. A ostatné, som z toho zmätená a manuály zásadne nečítam, od toho mám chlapa a ten nepečie ... Však nemôže robiť všetko. Ta celá šťastná, že na rozdiel od starej plynovej rúry  čo som voľakedy mala, moja elektrická pečie normalne aj z hora aj zdola, vrámci možnosti, si vychutnávam jednu jedinú základnú funkciu. 

Dievčatá, ako ste na tom vy s pečením v rúre, stačí vám starý, dobrý základ, či využívate všetku možnosti vášho domáceho pomocníka? Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

dasa_, Pi, 21. 08. 2020 - 12:10

Ja okrem pečenia občas pridám gril. Asi tak raz za pol roka. Len teda, ja mám o poznanie staršiu rúru.

Zato na práčke mám tiež len svoje obľúbené 3 programy a koniec. Už som aj rozmýšlala, čo znamenajú tie obrázky, ale hovorím si - a načo????

Kamila, Pi, 21. 08. 2020 - 12:50

Kedy zvykneš používať funkciu grilu, je tam výraznejší spodný ohrev, či ako?

Však toto práčka tiež len celá a polovičná náplň 40 °C a výnimočne nastavím ešte jedno pláchanie či čo. 

dan-cula, Pi, 21. 08. 2020 - 13:03

sporák je jediný spotrevbič kde využívam všetky funkcie...pečenie,sušenie ,grilovanie prípadne dopekanie alebo opečenie vrchu..

na práčke tiež mi idu len asi 3programy-teda ja využívam tie 3

žehlička žehlím buď slabo alebo potom s parou..

a o tf.a pc to je kapitola sama o sebe (pre mňa!)

 

 

dasa_, Pi, 21. 08. 2020 - 13:13

kým sa syn nebral do počítačov, tak som v pohode všetko robila sama, kedysi som aj pájkovala, inštalovala, menila pamäte. Ale jak on došiel do veku, že sa k tomu brl, zrazu akokeby všetky moje schopnosti vyšumeli. Je až zábavne pozorovať, jak mi to už štvrtý krát vysvetľuje a ja o týžden zas neviem ÚsmevÚsmevA potom ho šokujem, keď sa sama pustím do nejakej činnosti. Nuž ale odchádza na internát a nebude sa dať všetko na diaľku, tak sa musím zase prispôsobiť.

Kamila, Pi, 21. 08. 2020 - 13:13

TlieskamÁnoTlieskamTo si dobrá, tak porad ten gril, prosim, kedy a ako pouzivas.

dan-cula, So, 22. 08. 2020 - 16:30

grilujem zeleninu,klobásky....normálne na plechu alebo teflonovej mriežke ktorú dám na plech.Plech dávam do vyššej časti rúry. za 1:nastavým to tým kolieskom čo je označené ako gril(u mna je to čiarka -- a pod ňou vlnovka ale za 2:teplota musí byť nastavená aspon na 200-ku.pred tým čo som mala sporák bola ešte ak taká ihlica so stojanom  čo sa nastoklo napr. menšie kura  a tá zabodnutá vidlica vzadu v na to určenom otvore sa otáčala a grilovalo to.

som za blba-neviem posielať fotky..

ovocie šuším  za1.nastavenie teploty na 80-100ku a za 2.nastavím na ventilátor .do dvierok varešku a v rúre sú aspon 4plechy..

Kamila, So, 22. 08. 2020 - 16:37

Dakujem veľmi pekne, Úsmev

Vkladanie fotiek nemame najjednoduchsie Hambím saKilnes pri vkladani komentara pod oknom s textom na Vybrat subor, najdes si obrazok v adresari a potvrdis, len potom ho este treba vlozit do textu, ze si dole pri tom nahratm obrazky nastavis velksot a das vlozit, tam kde si nastavis kurzor mysou. 

 

zeg, So, 22. 08. 2020 - 18:18

Pred piatimi rokmi sa mi pokazil starý kombinovaný sporak a keďže som  nebola spokojná hlavne s rúrou, tak sme už neinvestovali do opravy. Kúpila som si nový sporák, v zásade taký obyčajný. Funkcií mala rúra viac, ale používala som klasické pečenie alebo teplovzdušný ohrev s čím sa mi darilo piecť fajn koláče pre syna. Pri jednom pečení vypadla elektrina a odvtedy mi teplovzduch nefunguje, takže ostala som len pri klasickom pečení. A v poslednom čase mi asi ani termostat nefunguje poriadne, najvyšší čas zavolať opravára. 

balalajka, Pi, 28. 08. 2020 - 08:03

No rátajme:

*horný / dolný ohrev

* teplovzdušné pečenie (najčastejšie - inak, treba o 20 stupňov menej nastaviť rúru ako horno - dolný ohrev)

* kysnutie cesta ( v zime, na 40st, keď je zima v izbe a mám obavu, že nevykysne)

* grill - 300st (toto miluje starší, furt tam niečo zapeká)

Skúšali sme rýchlo grill, ale bolo to strašne dlhý ohrev a jedlo sa spieklo.

Joj a potom samočistenie. To milujem. Bozkávam

Kamila, Pi, 28. 08. 2020 - 09:33

oj to vážne máš funkciu samočistenia? Hambím sa To ako funguje?

No daj čo zapeká tvoj synátor? Úsmev

balalajka, Pi, 28. 08. 2020 - 11:35

Zapeká chleby na milión spôsobov - štýl čo chladnička dala a deň predtým niekto nezjedol Veľký úsmev. Ale nafotím a pridám nejaké ízi pízy recepty na rýchle večere na zapekanie. Len musím nafotiť.

Samočistenie - pyrolýza. Všetko vytiahneš von, mriežku, to na bokoch, čo mriežku drží a zotrieš najväčšie špiny hrubé. A potom len pípneš, nech sa sama čistí. Je to nejak cca 400 stupňov či koľko. A top úplný luxus je, že tá moja mi povie aj, že chce vyčistiť - neviem, či to ráta koľkokrát sa v nej robilo alebo je to tým, že má nejaké čidlo zašpinené.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama