reklama

Dajte tipy na čítanie

dasa_ , 15. 10. 2020 - 07:52

reklama

Čo máte rozčítané? Bavilo vás v poslednej dobe niečo?

Chcem zase trochu viac čítať, tak hľadám, do čoho sa pustiť.

Pred pol rokom som otvorila knižnicu a vybrala z nej Frýbovú - Z neznámych duvodu. Pôvodne som hľadala Robina, ale žiaľ, nikomu som požičala a už nemám. Výborná humoristická knižka ten Robin. Ak niekto máte v dosahu, isto sa do toho pustite.

V zálohe mám ešte Segala a knihu Viera a Láska. A známa mi avizovala, že už má pre mňa pripravenú najnovšiu Riversovú. Striedame sa v nakupovaní týchto kníh, vymieňame si ich a dohliadame na to, aby si ich mohli prečítať všetci, ktorí majp záujem.

Mala som plán, že sa pustím do najklasickejšej klasiky, do Dostojevského. Lenže doma ho nemám a knižnicu ešte opravujú. Tak tento ciel trochu posúvam.

Kúpila som si Jedno leto v Paríži, ale teda, čakala som od toho viac.

Vyzerá to ako zmätok, ale bežne mám rozčítaných viacero knih. A potom podľa nálady aktuálne čítam.


reklama


reklama

dúha1, Št, 15. 10. 2020 - 08:59
Mistralova dcéra od Judith Krantz , to som mala z knižnice. Zaujímavé čítanie. 
balalajka, Št, 15. 10. 2020 - 10:13

Ja som tentokrát zabehla do antikvariátu. Parádne úlovky:

Casanova Giacomo :: Pamäti I.-III.

Zguriška Zuzka :: Husitská nevesta

Zguriška Zuzka :: Strminou liet

Zelinová Hana :: Sedem dní a jedna noc

Hemingway Ernest :: Smrt odpoledne

Hemingway Ernest :: Snehy Kilimandžára

Netuším čo ma čaká, ale rozhodne lahôdky Úsmev. Teším sa na ne.

dasa_, Št, 15. 10. 2020 - 10:33

Toto vyzerá na klasiku, takú nie prvoplánovú.

Možno by nebolo zle pozrieť sa aj po tvorbe iných slovenských autoriek. Niečo som aj čítala, veru sa pozriem, či nenájdem niekde niečo digitalizované.

Fascinujú ma spomienky. Také, čo ukazujú, ako sa žilo. Len teda, nechcem čítať iba o biede.

dan-cula, Št, 15. 10. 2020 - 12:43

jéj-po dlhej ale ozaj dlhej dobe som zas prešla na čítanie.Nerátam také tie jednorazovky čo ked večer začnem čítať skončim po polnoci niekedy skôr napr.Trhlina...alebo také tie ktorými si robím náladu a čitam ani neviem ktorý krát-Pavlovska,Filan ale hlavne Vajce a ja-moja srdcovka.

inak prečítané mám toho kvantum.kupujem-potom odnášam v krabiciach do knižnice na darovanie,požičiavam alebo aj zoberiem z kontajnera ked nie je znečiatená-posledná tak bola Citadela.

Takže nedela-pond som dala A.Kareninu(po rokoch som sa k nej vrátila)dnes dočítam Anthony Capella-Láska na tanieri(včera som pri tom jedla mozzarelu-také chute mi tam narobili..)

doniesla som si druhý diel od Ch.Paolini-Eldest ale maju mi doniesť prvý a tretí diel Eragon a

Odkaz dračích jazdcov..neviem či ma to bude baviť(draci,elfovia..)ak nie vrátim čo už.tak napr.Meno ruže začala som ju čítať možno 3x ale nejako ma to nechytilo..stále je pod posteľou a čaká na dočítanie..

Slubenú mámL. Rileyovú myslím že Sedem sestier celú seriu..kamarátka ešte je v tom zahrabaná.

tuto jeseň to vyzerá,že háčik bude mať menej roboty..

pred rokmi som velmi vela čítavala ale potom som zistila,že ked čítam musim mať porobené lebo potom kniha je na prvom mieste!tak som si to zatrhla a prestala chodiť aj do knižnice.No občas ma to chytí..ako tieto dni ale snažím sa to mať pod kontrolou..

Hm-zajtra idem susede do starého domu vraj tam je kníh a kníh no uvidím čo vylovím.

 

dasa_, Št, 15. 10. 2020 - 13:03

Vajce a ja mám rada aj ja. A aj tie ďalšie knihy od nej. Čo život dal a vzal.... Preto sa mi páči aj Frýbová, lebo má veľmi podobný štýl. Až mi to jeden čas vadilo, že ved to je kópia. Ale už som ju vzala na milosť Úsmev

Alena7, Št, 15. 10. 2020 - 14:34

Pred časom som s veľkým očakávaním doniesla z knižnice Coelho - Špiónka , ale bola som veľmi sklamaná. Iné knihy od neho ma dosť vzali, ale toto akoby ani on nepísal. Smútok

Nedávno som mala aj nového Dominika Dána - Klbko zmijí. Dočítala som ho pár dní pred známym oslobodzujúcim rozsudkom a vo svetle aktuálnych udalostí mám z  tej knihy veľmi zvláštne pocity.

Tak som na chvíľu prešla na romantiku - V rukách nepriateľa bola celkom fajn. Slovenská spisovateľka, ale dej sa odohráva v Škótsku, ostrov Skye a keby sa dalo cestovať, už aj tam bežím Pohoda   Ešte ma upútala novinka od Haliny - Zážitky z karantény, tá je zatiaľ v pláne, len sa k nej treba dostať.

Tiež mám rozčítaných niekoľko kníh naraz a MM nad tým len udivene krúti hlavou, že toto ešte inde nevidel PrekvapenieVeľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama