reklama

je naozaj čas liek?

Olivia13 , 15. 11. 2020 - 18:02

reklama

Sme spolu musim povedat krasnych 14r, ale samozrejme aj nam zivot prinasa velmi tazke situacie. Prvou neverou sme si presli cca po 4r. z jeho strany, neboli v tom city, ale bola to planovana nevera. Hned po..to ukoncil, povedal jej, ze miluje mna a chce zostat so mnou. Po prevaleni sme sa rozhodli, ze to skusime znova.

Zasnubili sme sa, mali dieta, kupili dom a postupom casu sme sa zacali od seba vzdalovat, vsetko co spravil mi nebolo dost dobre a vsade som ho ohovarala a spochybnovala, davala mu pocitit aky je neschopny. Denne som mu pripominala ako ma podviedol a on len ticho sedel a pocuval a ja som len kricala a nic mi nevyhovovalo a nevidela som, ze robi pre nas vsetko, pekne sa o mna staral, vo vsetkom som sa na nho mohla spolahnut, nikdy mi nedal pocit, ze by sa to mohlo zopakovat... az som si zacala uvedomovat, ze prestal mat zaujem o sex so mnou a strasne sa do seba uzatvoril.

Zenske podvedomie sa nikdy nemyli a mne to moje odhalilo, ze je to tu zas...pol roka ho uhanala o 20r starsia zena a on nakoniec podlahol a vyspal sa s nou. Tentokrat som nedala sancu jemu ale sebe, milujem ho najviac na svete a strasne ma mrzi ako som sa k nemu spravala. Chcem to napravit ale boli ma, ze sme nevedeli komunikovat, cim by sme usetrili jeden druheho od tolkej bolesti. Je to este celkom cerstve a priznavam, bojujem s mojimi myslienkami kazdy den a je to sakra tazke.


reklama


reklama

Kamila, Ne, 15. 11. 2020 - 19:03

No neviem, ono si si to tak trochu, dost privolala ... Nezrovanala si sa s prvou neverou, verím, že to nie je jednoduché, ale sama vieš, že tvoj spôsob nebol férový ... Netuším ako sa ti podarí vyrovnať sa s druhou? Toto je podľa mňa na partnerskú poradňu, ak chcete obaja vzťah zachrániť.  Obaja si uštedrujete podpásovky a vtedy to ide ťažko ..., fungovať v plnohodnotnom láskyplnom vzťahu. V každom prípade držím palce. Je to o viere v partnera a viere v seba, že za to stojíš, aby s tebou ostal v dobrom aj zlom.

Olivia13, Ne, 15. 11. 2020 - 19:26

Nechcela som sa s tym vyrovnat, to bol najvacsi problem, hned vtedy som si povedala,ze mu to nikdy neodpustim a podla toho som sa spravala a az teraz chapem preco sa vsade hovori,ze najprv treba vediet odpustit. Je mi to strasne luto,tak strasne by som chcela vratit cas...no jedine co dokazem spravit je oddat sa naplno citom,coho som sa vlastne celu dobu bala.Navrhla som aj poradnu,on suhlasil,no zatial sme to nezacali riesit.Teraz znovu prezivam tie krasne chvile intimnosti a lasky ako takej, venujeme sa jeden druhemu a uzivame si kazdu jednu chvilu stravenu spolu. My sme boli aj pred tym vela spolu, ale akoby sme boli obaja nepritomny. Nikdy mi nedaval pocit nedovery, nikdy neskryval predomnou tel.,vsetky pristupove hesla poznam,ziadne soc.siete nema,chodil len do prace a do posilnovne,vsetok volny cas sme boli spolu.Ja som nikdy nevedela prejavovat city nahlas,nehovorim mu co pre mna znamena,ako ho mam rada,aky je dokonaly...vsetko som to odovzdavala len nasmu dietatu a dokonca aj on mi ako 3rocny povedal, ze mu skoro vobec nehovorim lubim ta...Viem, ze je vo mne chyba a povedal mi,ze mi pomoze a nauci ma to prejavovat lebo jemu to chyba, moje dotyky,slova, povzbudenie... Nikdy som ho neprestala milovat

Kamila, Ne, 15. 11. 2020 - 20:08

Zostáva veriť že ste na dobrej ceste.  ÁnoHovorí, sa, že človek nevie milovať iného, kým sa nenaučí mať rám seba ...., ale mnohé je aj u uhle pohľadu, či na iných hľadáš to pekné, alebo naopak ...

Olivia13, Ne, 15. 11. 2020 - 20:22

Ale kedy to preboli?A co robit aby to prebolelo?

Kamila, Ne, 15. 11. 2020 - 20:36

Na túto otázku, ti asi nikto nedá odpoveď, ak ste obaja za partnersku poradnu, skuste ju ... Čo ta bolí najviac? Že ti bol znova neverný, že si mu aj ty ublížila?, že nevieš vyjadriť lásku, ktorú cítiš ...? Neviem, ako sa dá odpustiť sebe, jemu ... , ťažko povedať, či je to len tento vzťah, čo má dlhšiu históriu ..., ktorú si nesieš v sebe ... , možno z detstva? V tomto, skôr poradí odborník.

Olivia13, Ne, 15. 11. 2020 - 22:05

Aj pred ním som mala dlhoročný vzťah,no ten bol odsúdený od začiatku na zánik,kvôli vzťahom v rodine.Jemu som tu lásku dokazovala neustále,vždy som hovorila,že on je osudová láska a myslela som si to ešte donedávna aj keď som ho prestala milovať uz dávno.Akoby som mu odovzdala všetko čo som mohla zo seba dať.

No teraz som presvedcena,že som sa mýlila a viem,že mám po svojom boku toho najlepšieho človeka aj napriek tomu,že ma sklamal.Najviac ma boli,že som si ho nevazila a teraz trpíme obaja.Prestali sme komunikovať a toto je ten kameň úrazu.
Najvacsie obavy mám z budúcnosti,že mu zase nebudem dávať to čo chce a zaľúbi sa do inej

mam strach sama zo seba

dasa_, Po, 16. 11. 2020 - 09:31

Pozri, keď ťa bude chcieť podviesť, nič tomu nezabráni. Ani tvoje nariekanie, pripomínanie a neviem čo. Jasne, trochu žiarlivosti do lásky patrí. Ale podozrievaním nič nevyriešiš.

Musíš sa len sama rozhodnúť, že chceš s tým prestať. Okamžite. Zakázať si také myšlienky. Žiť pre prítomnosť. Kašlať na minulosť, tú už nezmeníš. Môžeš však pokaziť spoločnú budúcnosť.

Mam kamošku, ktorá v takom okamžiku vzala všetky spoločné peniaze a odišla na mesiac ďaleko, veľmi ďaleko. Splnila si svoj sen, naviac vychladla. A pokračujú 20 rokov ďalej.

Samozrejme, s deťmi je to ťažšie. Ale neustále pripomínanie prehrešku, akokoľvek je veľký nič neprinesie. Je jasné, že už nič nebude tak, ako bolo.  No tvoje slzy, plače, výčitky a neviem čo všetko to len zhoršujú. Ak máš aspoň trochu vôle, začni, teda prestaň hneď. Ak tú vôľu nemáš, hľadaj pomoc u odborníkov.

Mysli iba na dnešok. Nie na to, čo bolo včera. A na to, čo ťa postihne o pol roka. Lebo strácaš neičo cenné, strácaš dnešný deň. A ten sa už nikdy nevráti.

Olivia13, Po, 16. 11. 2020 - 11:18

Máš jednoznačne pravdu,príliš sa zaoberám minulosťou...
Vôľa je veľká a verím,že to dokážem,pretože mi to za to stojí :)

dasa_, Po, 16. 11. 2020 - 11:40

Vieš, každý z nás s niečím bojuje. Každý má to svoje, čo sa mu zdá najťažšie.

Nie je dôležité to, či v svojom boji budeš na 100% úspešná. Dôležité je, že vždy, keď spadneš, tak neostaneš ležať, ale vstaneš a ideš nanovo. Teda samozrejme hovorím obrazne.

Skús aj malé kroky. Stačí, keď celý deň nepripustíš žiadnu myšlienku na to, čo sa stalo. A keď príde, tak začni spievať, zametať, umývať riad, robiť drepy .... čokolvek. Ak si veriaca, tak sú na tento prípad ideálne krátke, tzv. strelné modlitby. Alebo proste čokolvek, čo ťa zastaví.

Možno budeš najskôr spievať celý deň. Ale to nevadí, hlavne začni. Nerieš jeho vzťah k tebe. Rieš svoj vzťah k minulosti.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama