reklama

Clivota na duši

Pridal/a dasa_ dňa 02. 12. 2020 - 16:12

reklama

Ťažký týždeň mám. V sobotu odišiel blízky príbuzný. Moja prvá spomienka ako malého decka je, keď mi na Štedrý večer nahovoril, že u nich už Ježiško bol, že mal takú veľkú čapicu. Musela som byť dosť malá, lebo v tejto spomienke ešte nefiguruje ani moja sestra. Bol výborný rozprávač, o niektorých jeho spomienkach som tu už veru aj písala.

V pondelok ráno ďalší telefonát, ktorý neveštil nič dobré.

Oba pohreby dnes. Naozaj ten prvý až po 4 dňoch, pohrebné služby u nás nestíhajú. (To ma veru celkom desí)

Ale nie len o tom som chcela, nejak dnes tematicky sa mi dostalo do ruky čítanie, kde jedna z rád pre dobrý život bola - ži tak, aby tvoje telo vydržalo do stovky, ale aby tvoja duša bola pripravená aj hneď zajtra odísť.

No a ráno som stihla ešte pedikúru. Aj som váhala, ale termíny sú vzácnosť, tak som išla. A pani pedikérka mala tiež takú hĺbavú náladu. Dlhé roky spievala na pohreboch, poznala mnohých kňazov. A jeden jej vraj povedal - Viete, ešte nikdy som nevidel, aby človeku do jamy sypali hmotné majetky. To je v tej poslednej chvíli nepodstatne.

Spomenula som si na príhodu, ktorá sa traduje o Konštantínovi Veľkom. Neviem ju overiť, ostáva mi tomu iba veriť ÚsmevÚsmev Vraj trval na tom, aby keď umrie mu vyložili ruky von z rakvy. Aby všetci videli, že odchádza s prázdnymi rukami, nič, čo tu nahromadil si neberie so sebou.

No, koniec kázania Úsmev Snáď už bude lepšie.

 


reklama

reklama

balalajka, Št, 03. 12. 2020 - 08:05

Úprimnú sústrasť. Držte sa. Neni to ľahká doba a takéto obdobie, už vôbec nie. Objímam

 

dasa_, Št, 03. 12. 2020 - 08:43

Vrátila som sa práve od lekara, pravidelná kontrola. Povedal mi, že včera bolo u nás 25% testov pozitívnych. A pozitívni su aj primári nemocničných oddelení. Aj s príznakmi.

Ako sme sa spoločne zhodli, nič už nebude také, ako bolo kedysi. Aj keď príde vakcína.

balalajka, Št, 03. 12. 2020 - 08:59

Uvedomme si, že 25% nie je zas až tak strašne veľa, lebo tí, ktorí sú testovaní zvyčajne majú veľmi vysokú pravdepodobnosť výskytu. Stále sa doma bavíme, že ono by to malo byť pomaly až 80%, pretože dohľadávajú kontakty a aj to vyhodnocujú, či čas strávený a celkové riziko je také vysoké, aby na testovanie človeka poslali. Napr. pozitívna učiteľka bola s deťmi normálne na hodine a hygienik, či kto to rozhoduje, vyhodnotil ako malé riziko, takže sa pokračovalo vo výučbe a trieda sa nezatvorila.

Ale áno - nebude už nič ako bývalo hlavne preto, lebo ľudia sú najviac očkovaný strachom. V tom ja vidím najväčší problém.

Alena7, Pi, 04. 12. 2020 - 10:37

... osobne mám pocit, že niektorým ľuďom sa z aktuálnej situácie v hlave všetko úplne "pomotalo" Smútok

dasa_, Pi, 04. 12. 2020 - 10:49

Včera som si niekde prečítala, že v podstate žiadna vláda nevie poriadne, čo má robiť. Všetko sú skôr improvizácie. Že v takej Kanade zakazujú lietať medzi provinciami, ale na Havaj môžu. Proste všade sa to nájde. Nič nie je dokonalé.

 

aramana, So, 05. 12. 2020 - 07:53

Ťažký týždeň to bol. Akoby všetko čo nestihlo ešte blížiť, sa pobratalo a svorne ukázalo svoje sily. Akoby ešte niečo bolo treba stihnúť posrat v tomto roku. 

Ale dali sme to Objímamtak ako dáme všetko Srdce

georginka58, So, 05. 12. 2020 - 18:20

tento rok je pre mna na draka, v january mi zomrel oco, vo february moja najoblubenejsia teta a spoluziacka zo zakladnej a strednej skoly, na jar bola diagnostikovana kamaratka na rakovinu prsnika a druha na raka v hrdle , v lete zomrela dalsia po 5 rocnom trapeni sa s rakom na pankrease. Do toho ja som v januari si zranila koleno a kvoli korone cakam, cakam... 

takze moj zaver  je, ze teraz cakam kedy sa prehupne 2021 a vsetko sa vrati do starych pozitivnych kolaji, lebo 2020 nic dobre pre mna nepriniesol

takze dievcence, zacnime snivat o dobrom 2021 ,aby sa nam viedlo lepsie a boli sme stastnejsie, veselsie, optimistickejsie

dasa_, So, 05. 12. 2020 - 20:06

dnes som si niekde prečítala, že je dôležité mať niečo v budúcnosti, na čo sa tešíme. Už som vymyslela tuším zo 20 rôznych destinácii, idem sa teda zamerať aspoň na jednu, ktorá vyzerá najreálnejšie

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama