reklama

Vianočné darčeky už máme

Pridal/a kp dňa 05. 12. 2020 - 12:45

reklama

Už x-krát som sa zastrájala, že pri ďalšej katastrofe dávam v robote výpoveď. Dôvodov som mala naozaj neúrekom. Tak veľa, že i moji najbližší známi, ktorí ich dobre poznali, sa pravidelne pýtali, kedy už konečne zmením to začarované zamestnanie. Korona bola poslednou kvapkou do pohára.

A tak teraz aj s prihliadnutím na svoju budúcu novú adresu a plánovanú stavbu v krásne zelenom prostredí (jar/leto) hľadám niečo vhodné v Bavorskom lese.

Snáď to stihnem skôr, než ma niečo dostihne... lebo poviem vám, školstvo je jedným z tých zamestnaní, kde sa momentálne človek cíti ako na mínovom poli.

Minule mi volala známa (mama Michaelovho spolužiaka), s ktorou sme sa kvôli korone už dávno nevideli, či ku nim neprídeme na nedeľňajší koláčik pri nejakej spoločenskej hre. V zostave podľa aktuálnych povolení – maximálne dve rodiny a päť osôb.

Keď som jej povedala, že rozhodnutie ponechávam na ňu, ale iba v tom prípade, ak sa u mňa do piatku nevyskytne žiadna nová nákaza, zostala prekvapená. Lebo som jej vymenovala, koľkokrát za posledné 3-4 týždne som mala vo svojej absolútnej blízkosti infikovaných alebo kontaktné osoby č.1 a že vlastne opakovane čakám na výsledky testov dotyčných.

- Katarína, ja som si vôbec neuvedomila, čomu si vystavená. Ja mám možnosť pracovať z domu a ísť do roboty raz do mesiaca. Nikdy nikoho nestretnem, lebo sme si s kolegami podelili jednotlivé dni.

Tak áno, i ja mám okolo seba kopu známych, ktorí majú to šťastie byť doma, môcť redukovať kontakty na minimum.

A mňa teší aspoň tá skutočnosť (pri pohľade na niektoré naše iné skupiny), že za posledné tri roky som si vychovala svojich zverencov na svoj obraz. Napriek sťaženej situácii je s nimi radosť pracovať (pritom i oni sú živí a občas ich musím spucovať, ale to sú prkotiny oproti rokom minulým). Lebo už poznajú moje pravidlá. A aby sme ich s kolegyňou odpútali od pozornosti k noseniu masiek, začali sme s nimi intenzívne maľovať, štrikovať, háčkovať (a budúci týždeň budeme i piecť).

Vďakabohu som si tento rok pre seba po ťažkom boji uchytila/vydupala kolegyňu, ktorá je nielen stvorená na prácu s deťmi, ale navyše vyštudovala aj umeleckú akadémiu a svoje bohaté skúsenosti/znalosti teraz predáva deťom. A je to po prvýkrát, že sme štetcami a farbami „nakazili“ komplet celú skupinu. Normálne na nich badať, ako im šťastím a nadšením svietia očičká, keď na konci cesty vidia, čo nádherné im vzniklo pod rukami. Prvýkrát ich vidím i ja pracovať s neskutočnou trpezlivosťou.

Až tak, že sa s kolegyňou smejeme, že si asi otvoríme internetový obchod...

Zatiaľ nám výtvory stačia na vianočné darčeky, ale deti tvrdia, že chcú v maľbe pokračovať.

(ich ďalšie výtvory nájdete tu)


reklama

reklama

georginka58, So, 05. 12. 2020 - 18:26

dnes ma privital na Fb zaujimave oznamenie/ prosba od kamaratky. 
Nechce ziadne darceky na Vianoce, chce iba pohladnicu s osobnym najoblubenejsim receptom. Zaujimave, privitala by som to. Obcas vyskusam nejaky novy recept z internetu a veru, vysledok nestoji za namahu. 
 

kp, Po, 07. 12. 2020 - 17:14

sú rôzne možnosti, čo sa knihy receptov týka ... ja som jednu robila švagrinej, keď sa vydávala - vznikala v podstate na svadobnej hostine a receptami prispeli svadobní hostia - viď tu

jeden z mojich bývalých zamestnávateľov to zasa poňal ako vianočný darček pre zamestnancov - každý z nich prispel svojim obľúbeným receptom, kde bola jedným z komponentov horčica (ja som vtedy začínala, a tak som nestihla prispieť, dostala som iba výsledok) - nechal všetky recepty vytlačiť/ zviazať v tvare veľkej hviezdy a ku tomu objednal pre každého jedného z nás sadu rôznych druhov horčíc, od obyčajných po exotické

Kamila, Po, 07. 12. 2020 - 21:38

Krásne obrázky, verím, že je zážitok sledovať deti, ked ich niečo nadchne. Nemáš to jednoduché, u vás všetky školy stále fungujú?

kp, Ut, 08. 12. 2020 - 08:49

odpoved za Bavorsko: dnes idu odsuhlasit, ze od zajtra bude pre 8. az 10.triedy distancne vyucovanie, maturitne a zvysne triedy (1. az 7.) maju nadalej chodit do skoly ... ale navrhov (aj na predlzenie vianocnych prazdnin) je vela, tak uvidim, co z toho vzide Mlčím

Kamila, Ut, 08. 12. 2020 - 11:33

dakujem, cize doteraz sa u vas ucilo normálne, vramci moznosti

kp, Ut, 08. 12. 2020 - 19:04

hej, doteraz sa ucilo normalne, jedine co bolo - tzv.light-lockdown od zaciatku novembra - take ani z voza, ani na voz ... a preto to tak i vyzera - cisla stupaju, nemocnice su na limite, ludia umieraju - co som pisala rano, uz pre Mnichov neplati, lebo sme sa dostali cez hranicu 200 - takze platia prisnejsie pravidla - idem si ich precitat - jedno viem isto: Michael nejde od zajtra do skoly a i hodiny spevu bude mat online - ja mam malych prvakov az stvrtakov, ti zatial idu do skoly

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama