reklama

Ako som piekla medovníčky

dasa_ , 11. 12. 2020 - 10:01

reklama

Odkedy bigmama pred rokmi uverejnila recept na medovníčky, pečiem výhradne iba tieto. Priznám sa, nikdy som ešte nerobila dvojitú dávku. Vždy si to pekne užívam iba po jednej dávke, tak na dva plechy. A vždy pečiem iba jeden druh.

Tento rok som sa nejak rozbehla a rozhodla som sa naraz urobiť 3 cestá.

Pekne som važila, preosievala, čo obyčajne ani nerobím, len metličkou trochu premiešam. A tak vážim, preosievam a zrazu zablikala kontrolka. Veď zvyčajne to nejak inak vyzerá. Áno v postupe je rozpustiť maslo s cukrom a sodou, zmiešať s koreninami, medom, pridať vajíčka. Ja som tento rok zmiešala muku s cukrom, sodou a šupla do toho ten zvyšok. A na moje prekvapenie, tento recept nefungoval. Respektíve som tie množstvá nedokázala rukami zmiesiť do jednoliateho cesta. Tak som postupne po troche pridávala maslo. Nakoniec som aké, také cesto urobila a šupla do chladničky. Vyvaľkanie a vykrajovanie tiež nebolo jednoduché, ale nejak som to zvládla. 

Ale pečenie bola hotová katastrofa - medovníčky sa rozliali a sú z toho take tenké placky. Chuť ostala, ale žiadnu parádu s tým veru nenarobím.

Poučenie už dávno poznám, ale vždy tak trochu zabudnem. Práce chvatná, málo platná. Dúfam, že už si to zapamatám a ďalšia várka bude zas ako obyčajne, vydarená a chutná.

 

Pozrite si aj


reklama


reklama

balalajka, Pi, 11. 12. 2020 - 10:09

Chichocem sa a zrovna trojitú dávku Hambím sa

Poteší.

Ja takto občas preskočím postup a idem si svoje a tiež sa na konci čudujem. Občas sa čudujem aj počas pečenia. Veľký úsmev

dasa_, Pi, 11. 12. 2020 - 10:20

našťastie nie trojitú dávku, iba tri rôzne cestá naraz. Tak som bola vo švungu a takto to dopadlo.

Neverila by som tomu, keby som nevyskúšala, že malá zmena v postupe urobí taký rozdiel.

Človek občas vyskúša vychvaľovaný recept a nevie, prečo ho ostatní chvália. A možno je to iba o tom, že nedodržal postup.

A naopak, keď vyskúša veľa receptov, už dopredu vidí, že niečo veru fungovať nebude... To sú tie výhody veku. Pokiaľ sa to nepreklopí do fázy zabúdania

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama