reklama

Ako som "zbohatla" v roku 2020 :-)

Pridal/a annie dňa 25. 12. 2020 - 10:14

reklama

Človek odjakživa túži mať viac ako v skutočnosti má. Niežeby bohatstvo bolo v živote tak veľmi dôležité ale keď vám do schránok prídu každomesačné povinné platby (inkaso a podobne) tak ťažko to vyplatíte slovami, že peniaze nie sú všetko. V dôsledku koronakrízy som prišla o prácu a môj manžel pracuje v gastrosektore, ktorý ako vieme, tiež je momentálne úplne na kolenách a už niekoľko mesiacov je doma bez príjmu. Situácia nie je ľahká ale nebojte sa, nejdem tu vyplakávať nad mojou životnou skúsenosťou, skôr naopak. 

Nájsť si momentálne prácu je absolútne nemožné. Času mám habadej a tak som mala veľa času na premýšľanie, ako zbohatnúť a nekradnúť. Ťažká to dilema Chichocem sa

Počas môjho rozjímania som si spomenula na moje pracovné časy, kedy som pracovala s nezamestnanými ľuďmi a moje myšlienky sa upriamili k chlapíkovi, ktorý bol vyše 10 rokov nezamestnaný a napriek tomu sa vozil na super aute, mal na sebe značkové veci a evidentne núdzou netrpel. Raz som sa ho spýtala, že ako to robí. Nepracuje, od štátu nič neberie a napriek tomu má dosť peňazí na všetko. Prezradil mi svoje tajomstvo. Už roky stávkuje. A úspešne. Fíííha tak čo keby som to skúsila aj ja? Nemôže to byť predsa tak ťažké, šťastie občas mám tak vyskúšať môžem. Stanovila som si limit 20€. Viac neminiem a hotovo. Na skúšku to stačí. 

Zaregistrovala som sa na nemenovanej stránke (aby som nerobila reklamu), stiahla aplikáciu, splnila všetky podmienky ktoré mali a vložila na hráčsky účet 20€. Paráda! Bola som na seba hrdá. Idem teda rozmnožiť môj vklad.

Vytvorila som prvý tiket. Názov Manchester United mi niečo hovorilo, tuším to bol futbal. Šup dala som 1€ na víťazstvo. Prehrali 2:0. Ostalo mi 19€. Jááááj no kto mal vedieť že sláva tohto klubu je už asi nenávratne preč? Nevadí, každý nejako začínal.

Vytvorila som druhú stávku. Opatrne, znovu len jeden zápas na tiket, veď sa najprv s tým musím oboznámiť. Tentokrát som si zvolila hokej. Aspoň som zistila, čo znamená skratka KHL (gúúglila som Chichocem sa). Hrali proti sebe nejaké dve ruské mužstvá s čudným názvom, ktoré ledva prečítam a nieto ešte vyslovím. Tipla som si. Znovu stávka 1€. Jasné že vyhralo to druhé mužstvo. 

Veď to nie je možné aby som nemala ani kus šťastia! Vybrala som si ďalší zápas. Tentokrát chcem zažiť pocit z výhry. Za každú cenu! Takže som stavila 1€ že vyhrá ten prvý a na druhý tiket som stavila 1€ že vyhrá ten druhý. Mädlila som si v duchu ruky. Toto už musí vyjsť!!! Normálne som ten zápas sledovala. Nevedela som že ktoré mužstvo je ktoré, ale dôležité bolo aby hociktoré z nich vyhralo. Hádajte ako to skončilo. Uhádli ste. Remízou. Prišla som o 2€. Sakra. Už mi ostalo len 16€.

Tie peniaze ma nemrzeli až tak ako to, že som nezažila pocit víťazstva, že som chvíľku mala šťastie a že som vyhrala čo i len 1 euro. Tak som sa "pochválila" manželovi s mojimi "úspechmi". Samozrejme zareagoval ako typický chlap: "Ženy sú blbé, ty nevieš ani správne tipnúť. To musíš študovať tabuľky, sledovať súpisky ........atď.......atď........atď." Dostala som polhodinovú prednášku o tom, ako mám stávkovať. On ako obrovský fanúšik športu, všetko sleduje, má obrovský prehľad. Očakávala som od neho nejakú pomoc v mojich "začiatkoch". Miesto toho ma sfúkol ako sviečku. 

Moje sebavedomie bolo na bode mrazu. Už som nechcela zbohatnúť. Videl že som smutná z toho, že sa mi nedarí. Tak mi dal 3 tipy na takzvané "tutovky". Už sa pomaly aj naučím stávkarský slovník Chichocem sa

Tak som vložila na každý z tých zápasov po 1€. Nevyšiel ani jeden. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Hááááá vraj tutovky!!! Moja nálada sa začala zázračne zlepšovať. Môj manžel mi prestal kecať do stávkovania. Sklopil uši a priznal, že naozaj to nie je také jednoduché.

Povedala som si, že už keď som začala, tak to dotiahnem až do konca. Buď tých 20€ prehrám a budem to brať ako skúsenosť že som to aspoň skúsila, alebo vyhrám a budem skúšať šťastie ďalej.

Vo večerných športových správach (ktoré som dovtedy nikdy v živote nepozerala) som zachytila informáciu, že Petra Vlhová, naša najúspešnejšia lyžiarka má práve úspešný rok a že v každej súťaži sezóny stála na pódiu víťazov. To je niečo pre mňa! Informácia nad zlato!!! 3x po sebe vyhrala, tak šup, vytvorila som tiket že skončí do 3.miesta. Netrpezlivo som čakala na výsledky pretekov. Sakra. Kde je Petra??? Nedokončila preteky. Výborne.....zase sa mi "darí". Chichocem sa Už ani na tú našu Peťu nie je spoľah. Váľam sa od smiechu po podlahe

Po tejto mojej skúsenosti som to začala brať ako zábavu. Moja túžba niečo vyhrať sa zmenila na to, že tipnúť čo najväčšiu volovinu a baviť sa na tom. A pomaličky som prehrávala euro za eurom. Vtedy mi môj brat (ktorý si zo mňa mimochodom tiež robil srandu) poslal jeden tiket, ktorý natipoval jeho kamarát. Vraj mám skúsiť. Nuž prečo nie. Celý tiket obsahoval 10 položiek a posledná bola položka na dostihy - na nejakého koňa. Ja neuznávam dostihy, je mi vždy ľúto tých koní a tak som z tiketu koňa vyhodila preč a všetko ostatné som podala za posledné euro, ktoré mi ostalo na mojom hráčskom účte.

Prešiel mesiac. Už dávno som na ten tiket zabudla. Jednoducho som už na účte nemala peniaze a viac som nemienila do toho dať. Som príliš opatrná. Zrazu mi z tej aplikácie pípla správa. Vyhrala som! Ja som vyhralaaaa!!! Skákala som 2metre od radosti!!! Jupíííí konečne!!!!

Manžel sa ma spýtal, že koľko som vlastne vyhrala. Ja som si to v tej radosti ani nepozrela. Pretrela som si oči. Neverííííím. Rovných 107eur mi pristálo na mojom hráčskom účte. 

Tešila som sa ako malé decko. Nie z tých peňazí ale z toho, že po 3 mesiacoch môjho stávkovania prišla prvá výhra. Ale potom som si uvedomila, že to vlastne nebol môj tiket. Len mi ho poslali ale vytvoril ho niekto iný, ja som odtiaľ vyhodila len toho koňa. Až potom som sa dozvedela, že keby tam ten kôň ostal, tak by výhra bola nulová, lebo kôň tie dostihy nevyhral.

A tak som zvažovala, čo idem ďalej robiť s mojou hráčskou kariérou. Nakoniec som sa rozhodla vybrať tých 107€ a poslať si ich na svoj skutočný účet. Kúpila som za výhru darčeky deťom na Vianoce. Asi to tak malo byť. Nebyť tejto mojej "výhry" tak by pod stromčekom asi nič nemali. Ako skúsenosť to však stačilo. Je to ťažký chlebíček Chichocem sa

V januári si pošlem ďalšie žiadosti o prijatie do pracovného pomeru. Jediné isté peniaze sú tie, ktoré sú na výplatnej páske. 

A takto skončila po troch mesiacoch moja hráčska kariéra. Slnko

P.S.: ....a už nikdy viac nezačne....


reklama

reklama

dasa_, Pi, 25. 12. 2020 - 12:11

Veľký úsmevVeľký úsmev

Ja som pred Vianocami bola na pošte a rozhodla som sa, že tentokrát kúpil aj los. Pani poštárky ponúkajú vždy, ale vždy odmietam. Teray som sa rozhodla, že do toho teda idem. A že chcem najdrahší los, nech to stojí za to. No pretočili sa mi panenky, ked som zistila, že stojí 20€. Ja jednom lose bolo tuším 5 alebo 6 rôznych hier. A teda, človek by povedal, že veľká nádej na výhru. Nič, ani na jednej hre. Tak manžel povedal, že som aspoň podporila šport. A ja som sa v duchu vlastne potešila - šťastie v hre, nešťastie v láske Úsmev Tak si to ja teda vysvetľujem. Samozrejme, keby som vyhrala, hovorím niečo úplne iné PohodaPohoda

Tebe blahoželám k výhre a k ešte lepšiemu rozhodnutiu, ako s tým ďalej naložiť ÁnoÁno

annie, Po, 28. 12. 2020 - 19:30

Ďakujem pekne, tiež mám pocit že som s tým lepšie naložiť ani nemohla Slnko

....inak so stieracími žrebmi mám veľmi podobné skúsenosti ako si opísala Mrkám

andrea77, So, 26. 12. 2020 - 11:36

annie ja som taaaak dobre nasmiala.....Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahemáš dar od Boha....čo sa týka písania...je to tak ako píšeš....moji chlapi doma tiež stavkuju....ale len tak euro ....dva eura....čo sa týka futbalu hokeja  tenisuChichocem saChichocem saChichocem saje to riadna veda...ked ich počúvam, kde treba dať tip, ktorý klub vedie, kde to je už za zenitom...hotova veda...Chichocem saale oni daju aj na 5 alebo 10-12 zapasov...niečo aj vyhrali....Mrkáma čo sa týka losov...tak sme raz tiež mali euro alebo dva eura....ale to sme zase vybrali los....a nula....už bola...Pohodaprajem TI annie zdravie pre všetkých ...a prácu....v dnešnej dobe....je to pomaly utopia.....aby ten rok 2021....bol zdravší a slobodnejší, ale hlavne bezpečnejší.....ÚsmevÚsmevÚsmev

annie, Po, 28. 12. 2020 - 19:31

Ďakujem veľmi pekne za prianie aj za milý komentár k môjmu príspevku Slnko

Aj Tebe želám všetko dobré a tak ako vravíš, hlavne aby sme v 2021 mali väčšiu slobodu Áno

Kamila, Ne, 27. 12. 2020 - 14:05

Blahoželám k výhre, Tlieskam aj neprenosnej skúsenosti. Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama