reklama

Čože sa to vlastne stalo?

Pridal/a balalajka dňa 11. 01. 2021 - 08:39

reklama

Velebnosti kričím!

Nespravodlivosť neslýchaná!

Cibulková sa dala zaočkovať mimo poradovník. Aj s manželom.

Drzosť.

Šok.

Verejnosť bublá.

Hádam frfle a konšpiruje ešte viac ako pri smrti generála Lučanského a Jána Kuciaka.

Facebook sa len tak trasie od zlosti.

Pľuha!

Predbieha sa!

A ešte ani dane neplatí, bo trvalý pobyt má kdesik v Dubaji.

Svetská sláva, poľná tráva.

Tak jej to dávajú vyžrať tí priaznivci, fanúšikovia. No čo už zmôže ako bloknúť komentáre na IG a urobiť vyhlásenie sypúc si popol na hlavu? Ruku do ktorej ju zaočkovali si dať odťať?

Človeku nevyhovieš. Nikdy. Akokoľvek sa snažiť budeš.

Keď začalo toto šialenstvo zvané korona, z každej strany som počula len "nech už je tu vakcína. Nech už sa môžeme vrátiť k životu ako predtým."

A vakcínu vyvinuli. A asik nejak rýchlo, lebo ani to sa zas národu nepáči. Hrmí, buble - sem tam sa vynorí názor "odborníka" s biologickým a chemickým vzdelaním zo základnej školy, ktorý kdesi čosi čítal a urobil si vlastný záver. To nemôže byť dobré - TAK SKORO že už je v obehu!

Zaočkovanie profesora Krčméryho národ sledoval prilepený na televízor, stískajúc zbytky vianočného šalátu a šnicle, s očami na televízore striehla väčšina hlavne jeho neprajníkov na tento verejný pokus. Krvilačne očakávajúc, že bude nejaké riadne divadlo. Nekonalo sa. Národ sa zježil., komentujúc - slovami "a ktohovie, či vôbec vakcínu dostal. Nejaké placebo či čo to mu dali. Len nám chcú nejakú pľuhu pichnúť. Ja si veru nedám. Nech si testujú na iných."

Koľko posmeškov, komentárov bolo nad "statočnosťou" premiéra Matoviča, ktorý sa chce dať zaočkovať ako posledný. Koľko darcov "ich" dávky vakcíny bolo pre neho a celú jeho rodinu.

Neviem, či tých 60%, ktoré potrebujeme nájsť ako nejakú hranicu, aby vôbec očkovanie prinieslo nejaký zmysel by sa v piatok našlo. Lustrujeme zahraničnú tlač, spovedáme už zaočkovaných. Nič? Vedľajšie účinky. Nejaké tretie ruky, druhé hlavy, aspoň hormonálne zmeny v podobe change gender? Nič. Zatiaľ nič.

A čím menej hrozivých informácií o tých vedľajších účinkoch, tým väčšie pobúrenie, že nás chcú očkovať. Povinne!!! Alebo nejaký očkovací preukaz či čo!!!!! Nevídali. Neslýchali.

Nech sa očkujú iní.

A tu bum - príde nejaká Cibuľková a dá si v nedeľu pichnúť vakcínu. Prednostne. A verejnosť sa ježí. Nie preto, lebo odborníci hlásajú, že treba očkovať prvé línie, strategických pracovníkov a starých ľudí (inak, v Rusku zasa starých ľudí neočkujú - tak si vyber), nie preto, lebo vraj zaočkovaním mladého človeka nič nevyriešime a vakcína je použitá málo efektne. Ale preto, lebo sa predbehla.

A tak sa repce, píše a diskutuje.

Zrazu nie všetci tí, čo boli úplne proti a darom rozdávali svoj nárok na vakcínu ju už tak vehementne neponúkajú. Zrazu verejnosť váha.

Lebo však keď taký cirkus Cibulková urobila, asi to nebude až také zlé, to očkovanie. Ani tak nebezpečné. Ktohovie.

A tak - zas sa dostávame, že nie každá snaha sa dostaví so želaným efektom. Že niekedy dobre mienená vec vypáli na figu. A že niekedy niečo krátkodobo zlé bude mať z dlhodobého pohľadu oveľa kladnejší výsledok.

PS - podľa mňa ešte vznikol nevyužitý priestor na diskusiu, či sa nemali očkovať poslanci a  prezidentka, keby už toľko niekto chcel do toho rýpať. Lebo tí kľudne môžu robiť homeoffice. A možno - možno by nenarobili ani toľkú škodu, ako keď ich zaočkovali.

Proste - ľuďom nevyhovieš!


reklama

reklama

dasa_, Po, 11. 01. 2021 - 09:30

Tak, tak, nikdy nevyhovieš. Akurat tak ide o to, kto kolko kriku narobí.

Lebo v súčastnosti začínam mám pocit, že na dávku každého, čo odmietne, sa vrhnú aj traja ďalší...

Ostáva len čakať. A na diaľku sa na tom celom potichučky trochu zabávať

Kamila, Po, 11. 01. 2021 - 10:33

Však toto ten náš "papalašizmus" vo všetkom, úplne vo všetkom.

balalajka, Po, 11. 01. 2021 - 10:39

Ja neviem. Ja sa nerozumiem do medicíny, chémie. Biológiu tiež mám zmáknutú len tú stredoškolskú.

Ale. Slovenský dôchodca sedí doma na prdeli, lebo nemá za čo harcovať svetom. Ani na dovolenku, ani po kaviarňach, ani po obchodoch. Takže švajčiarsky dôchodca skutočne je viac ohrozenejší.

Na druhej strane - slovenský dôchodca zas asik aj zrobenejší a tých diagnóz iných je asik viac. Či robotou získaných či tým, že sa z hoc akého dôvodu nestaral o seba v rokoch mladších, či pre stav zdravotníctva.

Joj a papalašizmus - a šak to tu bolo a aj bude. Úsmev

Šak to výhrada mať niekde niekoho známeho a dostať nadštantartné služby.

Kamila, Po, 11. 01. 2021 - 10:59

Ano to sú tie priority či najprv ľudia vyššieho veku, alebo zdravotníci. Za mňa by som uprednostnila lekárov pracujúcich na Covid oddeleniach, lebo sú v permanentnom ohrození života, strese a unavení ... Zas domovy socialnych služieb sú dosť rizikové. Ale keď mi dcéra zahlási, že jej spolužiačkin otec je už zaočkovaný ..., zostala som zaskočená, nevedela som, že je lekár ..., ta že je optik PrekvapenieNo dobre všetko je relatívne ..., zas takí zubrári ...., nevyberieš si ...

balalajka, Po, 11. 01. 2021 - 11:25

ÁnoÁnoÁno

Hlavne - všetko je to subjektívny pohľad.

A nikde sme nevideli vyjadrenie toho, koho museli zo zoznamu "vylúčiť, posunúť,...".

 

Kamila, Po, 11. 01. 2021 - 09:40

Mňa len zarazila, jej "nevedomosť" Hambím saChichocem saPrekvapenieKde žije? v tom Dubaji, či kde? Hambím sa

dasa_, Po, 11. 01. 2021 - 09:54

Nahodou išla na Kramáre ako sprievod ÚsmevÚsmev Dominika má proste talent na prešľapy ÚsmevÚsmev

balalajka, Po, 11. 01. 2021 - 11:29

Mňa zas nezaráža nevedomosť. Mňa zaráža ochota ju zaočkovať. Úsmev

 

dasa_, Po, 11. 01. 2021 - 11:36

No to vieš, 5 minút slávy. Stačí, aby niekto nesledoval pár dní internet  a netušil, že z módu - ja sa nedám zaočkovať ani za nič sme prepli do modu, kto bude skôr zaočkovaný. Tak si zjavne myslel, že robí očkovaniu dobre, celej kampani. A možno aj áno. Lebo pár dní dozadu sme ešte potrebovali vzory, ktoré sa dajú zaočkovať v priamom prenose. Dnes potrebujeme hlavne očkovacie látky.

balalajka, Po, 11. 01. 2021 - 11:41

ÁnoÁnoÁno

Tiež to tak nakoniec vidím. Veľký úsmev

Našťastie Cibulková vyzerá, že jej sú hejty plebsu (čítaj bežného smrteľníka) tzv. u riti Chichocem sa a nejak sa z toho otrasie bez väčších psychických problémov.

dasa_, Po, 11. 01. 2021 - 11:43

no ved počká 2-3-4 dni a príde nová bombová kauza ÚsmevÚsmev

dan-cula, Po, 11. 01. 2021 - 17:49

dievčenceÁnoÁnoÁno+TlieskamTlieskamTlieskam...veď naozaj každá senzácia max.3dni,papalášizmus a hyenyzmus už na komunálnej urovni,ochota aby sa Cibula dostala do zoznamu(nebolo to zadarmo),naivita Cibule vraj omyl ale veď si vraj už robí maturitu!..,vraj ponuka aby bola dobovolníčkaVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev...

no omylom sa asi len jej meno dostalo von-bola by som zbedavá kolko sa už na tajnáša dalo zaočkovať futbalistov a podobnách "ceľebtiť"

a uvidíme čím nás budú chcieť zaujať najbližšie hodiny..trocha vetra nezaškodí..

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama