reklama

Dáte si čaj?

dasa_ , 12. 01. 2021 - 10:12

reklama

Tak nech je zmena, dnes nepozývam na kávu, ale na čaj. Teda, po pravde, ja nie som veľký milovník čaju. Pijem ho iba vtedy, keď mám pocit, že niečo na mňa lezie. A presne to sa stalo dnes. Ozývajú sa močové cesty. Stane sa mi také raz za dva roky a dnes už viem, že treba naozaj začať okamžite. Piť, piť, piť. Môj čaj je urologický. Nie som ani nadšenec džúsov, ale dnes som si naliala brusnicový. Vraj brusnice zabraňujú uchytiť sa baktériam v močových cestách. Tak tomu verím. Snáď to v kombinácii s tabletkami z lekárne zvládnem.

Ale o inom som chcela. Dnes jeden super článok o výhodách ručných prác. O tom, jak je dôležité zamestnávať mozog počítaním očiek, stehov, riadkov. Sledovaním vzorky. Pomáha v boji s úzkosťou, depresiou. Upokojuje. Prináša uspokojenie z konkrétneho diela.  Dokonca počas II. svetovej odporúčali štrikovať aj počas náletov v bunkroch.

Mne ručné práce veľmi pomáhajú. Áno, sem tam sa nedarí. Ale potom, keď predsa len niečo vznikne a naviac, keď si vec nájde aj svojho majiteľa, tak potom je to super. Mnohokrát sa ale stáva, že si len chcem niečo vyskúšať. Bez nejakého konkrétneho cieľa. Potom sa mi doma smejú, že som jak tá Klára, čo vo dne šije a v noci pára.

Keď som v minulosti videla zahraničné časopisy a v nich obrovské deky na posteľ, tak som nechápala, na čo je toto dobré. Dnes mi to už je jasné. Na nervy to je, na nervy....


reklama


reklama

balalajka, Ut, 12. 01. 2021 - 12:00

Prajem skoré uzdravenie. Keď vravíš o močákoch - v nedeľu som docvičila. Gate mokréééé v mieste zhybu a pohybu - teda okolo rozkroku. Kto cvičí, pozná Vyplazený jazyk. A Zet piskoty, lebo si zvykla, že keď docvičím, tak ešte s ňou pred spinakním zavalíme cca 2km - to máme zľahka do 15min aj s cikaním (jej). No ale som sa prerátala, lebo vonku už mrzlo. Dobre som makala, aby mi ten zadok nestihlo prefúkať. A potom mi došlo, že čím rýchlejšie idem, tým viac mi je zima, lebo odpor vzduchu. To mi došlo ale až tesne doma, keď som spomalila v ostrej zákrute.

Inak - dám si kávu - ma normálne láme na spánok. Vďaka. Úsmev

K tým ručným prácam. Beriem. Áno. Rátanie ukľudňuje. Ja si rátam pri cvičení opakovania. Niekedy sa stane že je to 7-8-9-9-9-8-6-7-8-9-10  Váľam sa od smiechu po podlahe. Ale to zriedkadeky.

Viac sranda je, že som začala rátať podvedome také "normálne" nečítacie aktivity. Napr koľkokrát otočím varechou, kým nevymiesim cesto. Alebo koľko sterov mopom dám na kuchyňu. Veľký úsmev

No - kde mám tú kávu? Lebo nebude sprepitné Veľký úsmev.

Ozaj - add sprepitné. Som si všimla, že prestávam nejak hotovosť mať pri sebe. Lebo všetko online nákupy a platby bez dotykovo. Minule som potrebovala drobné - normálne problém som mala. Joj a ubzúkala som platobnú kartu. Tak mi treba novú. Ako sa chodí teraz do banky viete? Treba sa objednať ako k doktorovi?

dasa_, Ut, 12. 01. 2021 - 12:27

inak, s objednávaním kávy mám dosť veľký problém - pokiaľ kaviareň nepoznám, tak vlastne nikdy dopredu netuším, čo dostanem. A to chcem iba ten základ, bez všetkého, bez mlieka, cukru. Mám tak trochu obavy, či ma nevysmejú, že také teda nie je.... Lebo sem tam sa človek všeličoho dožije.

Ja som davala posledný mesiac sprepitné tuším iba kurierom, ked sa nedalo platiť inak, len hotovosť

balalajka, Ut, 12. 01. 2021 - 12:36

Poznám s tou kvalitou.

Inak - dneska som sa konečne tej kávy dočkala. Včera na mňa sa ečašník vykašľal.

Ja zas nemusím nápoje "to go". To vážne nekupujem.

Jediný čo uznávam je plechovka - ginger shot.Úsmev

Kamila, Ut, 12. 01. 2021 - 12:11

Nech si čím skôr v poriadku. Práve som si dala na stôl zelený čaj, na prebratie namiesto kávy. Aj mám voľačo rozháčkované, ale stále vyhrá skladanie puzzle..... S počítaním očiek mám problém, aj s párovými vecami, začala som bezpsrtú rukavicu, deva zahlásila, že aj tak nevie či ju bude nosiť, ta ma prešla chuť. Čiapky sú jednoduchšie stačí jeden kus. Úsmev

dasa_, Ut, 12. 01. 2021 - 12:25

ja mám jednu bezprstovu rukavicu rozštrikovanú už asi 3 roky. Silno pochybujem, že ešte príde na rad

balalajka, Ut, 12. 01. 2021 - 12:35

Prijímam bezprstové rukavice do daru. Veľkosť mám M-Lko Veľký úsmev.

Vynosím. Jak stvorené na beh a vôdzku do ruky.

Aj klbo vlny kuknem, ak treba. Úsmev

A môže byť i čapica. Čím farebnejšia, tým lepšie.

Ja už nič netvorím - nestíhačky.Hambím sa

Kamila, Ut, 12. 01. 2021 - 13:14

Inak u nás sa pije veľa čaju celoročne, teda aj ja pijem.  ÚsmevDrahý mi spraví ráno čaj na energiu, večer voľačo so zázvorom (varí sebe), a keď motyka vystrelí ta si raz denne robím zelený čaj s jasmínom. Inak mám v zálohe aj urologický a dobrý je aj na pečeň a žlčník čaj .... Na sypané čaje som stále nedorástla, veľa roboty. Hambím saStrašná som.

dasa_, Ut, 12. 01. 2021 - 13:26

zvyšok rodiny popíja čaj celý deň. Ráno urobia 1,75l kanvicu a poobede ešte jednu. Len to pijú miesto vody, majú urobené s cukrom a s práškovým vitamínom C

Kamila, Ut, 12. 01. 2021 - 14:06

U nas tiež pijú ostatní, základ je zelený čaj len bez dochucovania. Snažím sa vysvetľovať, že aj vodu pomedzi to treba. Len naša z kohútika je momentálne dosť ľadová ....

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama