reklama

Inšpirácie pri varení

Pridal/a balalajka dňa 06. 03. 2021 - 07:11

reklama

Tak sme si prešli aj my karanténou. Takou tou "pre istotu", nakoľko sa nám vyskytla v práci pozitívne testovaná osoba na kovid.

Kopec chaosu, trochu nervičiek.

Prvé dni som si pripadala ako telefonická ústredňa (v pondelok som narátala 86 hovorov, že som spravila Hambím sa), lebo v podstate zavretá bola celá firma. Inak, dobre že tak, lebo príznaky sa začali prejavovať na druhý pracovný deň až po tom, čo sme zostali doma aj u iných kolegov a ak by sme nezostali všetci doma, tak tá pozitivita medzi kolegami by asi nebola 30% ale 100. Takže áno - má to zmysel.

Keď som si stanovila nejaký ten systém práce, tak to bolo v pohode - homeoffice sa dá, možno by som si ho aj užívala, keby sme neboli výrobnou firmou a nepotrebovali aj niečo produkovať. Veľký úsmev

Ale pristihla som sa, že moju provizórnu kanceláriu nejak často navštevovali ostatní členovia domácnosti s otázkou "čo máme jesť?". Zvyčajne ráno pred odchodom do práce navarím obed a zvyšok idú vo svojej réžií. Toasty, koláče (domáce, aj kúpené), jogurty, somarinky sladké či slané.

A ako som tak neustále niečo riešila a potrebovala plán, aby mi ten homeoffice aj fungoval a na otázku "čo chcete na obed?" odpovedali tak klasicky chlapsky - "hocičo", tak som sa rozhodla ich zahltiť medzinárodnou kuchyňou. A docela fajn to bolo, lebo sme mali americký deň, východoázijský, taliansky, slovenský a aj španielsky. Zahŕňalo to aj snacky a raňajky. A veru som si poverala, že v tom budem pokračovať aj po iné "nehomeofficové" dni, lebo to hodne uľahčuje život.

Pekne som si ich posadila a robili sme brainstorming.

Taliansko - aké jedlá ťa napadnú? Perlou bolo prvé, že Mekáč Váľam sa od smiechu po podlahe - kukám na nich jak puk - ale že vážne, nerobte si srandu. No že vážne, lebo v Ríme sme sa takmer celý víkend na obed prestravovávali v mekáčoch Váľam sa od smiechu po podlahe. Ale inak bolo rizoto, pizza, špagety/ cestoviny, ňoky (och pravé talianske z uvarených zemiakov s omáčkou z veľa masla, úžasnej šalvie a parmezánom Srdce), koláčikom čambale (okrúhlym) a kroasantami.

Americký deň boli burgre, domáce žemle k nim a hranolky tiež doma robené v rúre, lievacne, wafle (toto ich musím poučiť, že je belgické), obrovská pizza.

Čína nebola len klasická sweet and soure ale pekne s morom zeleniny a ja som mala aj jarné závitky. Parené japonské koláčiky a arašidové rezance.

Proste - zistili sme, že celý deň si vieme z toho, čo špajza ponúkne spraviť tématicky podľa niektorej krajiny.

Takže mám zas niečo nové, čo mi táto bláznivá a neľahká doba dala.

 


reklama

reklama

Kamila, So, 06. 03. 2021 - 15:44

Nádhera, aká si ty tvorivá, skvelé si to vyriešila TlieskamÁnoChichocem sa Aj ste pocestovali , aj si chlopov nakrmila. U nás stále vládne systém hurá, však možno niečo vymyslím, občas či často aj na dvakrát, pre Tinku sólo. Hambím sa

balalajka, Ne, 07. 03. 2021 - 09:04

Ono to varenie pre dietárov je teda trochu komplikovanejšie.

Inak, my pokračujeme Mrkám - dnes som to vzala cez Francúzsko. Zistila som, že to, čo sme považovali za slovenský výmysel - francúzske zemiaky v podstate existuje. Gratin dauphinois Mrkám. Len slováci tam napchali ešte všeličo naviac. Veľký úsmev

Tak u nás tento základ z Francúzska a nejaké morčacie na strašne rýchlo s kopou zeleniny.

A madlenky by to asi aj istili, keby som sa nedočítala, že má to cesto cez noc oddychovať. Mno tak musím vymyslieť iný dezert.

balalajka, Ne, 07. 03. 2021 - 11:51

Vyzerá to tak. A ja som našla ešte aj low carb recept, aj francúzske palacinky ... a teraz neviem, čo čul. Veľký úsmev

Kamila, Ne, 07. 03. 2021 - 12:41
Na tie low carb, som zvedava, parkrat som volaco skusala a bola to bieda.
balalajka, Ne, 07. 03. 2021 - 17:50
Low carb palacinky z mojho receptu su tutovka. Absolutne dietne. Nieze sa nedaju jest. Ani vysmazit to nejde ... resp ani otocit.
dasa_, Ne, 07. 03. 2021 - 18:00

No, sem tam sa veru podarí - rovnomerným miešaním priamo do záchodu Veľký úsmevVeľký úsmev

Kamila, Ne, 07. 03. 2021 - 18:25

Však presne podobné skúsenosti som aj ja mala, preto sa pýtam. Hambím sa 

dasa_, Ne, 07. 03. 2021 - 18:28

Inak, absolutne low carb by asi bola rovno vajíčková omeleta, nie?

balalajka, Ne, 07. 03. 2021 - 18:47
Vajcia, mascarpone, smotana a minimum mandli. No grc. Svacla som na 1. Akoze palacinku nelowcarb skoricovy cukor a ze oookkk. Druhu dostala Zet. Potom som to vytunila hladkou mukou ... a decka doladili cokonatierkou a dzemom. Nic sa nebude vylievat. Secko zjeme.
Kamila, Ne, 07. 03. 2021 - 18:53

nejak potobne, len so to skusala s mletym makom alebo kakaom ;)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama