reklama

Makové rezy s penou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 09. 03. 2021 - 10:37 - Recepty M.á.r.i.a
Makové rezy s penou, Zákusky, recept, M.á.r.i.a

reklama

Pre milovníkov maku výborný koláčik s penou, možno pre niekoho trochu sladší ale občas nezaškodí aj zhrešiť Hambím sa

Ingrediencie
300 gramov polohrubá múka
250 gramov maslo
6 kusov žĺtok
200 gramov práškový cukor
200 millilitrov mlieko
1⁄2 kus citrón
1 čajová lyžička prášok do pečiva
300 gramov mletý mak
250 millilitrov mlieko
80 gramov cukor krupica
1 kus vanilkový cukor
1⁄2 kus citrón
2 polievkové lyžice džem
1⁄2 čajová lyžička škorica
2 polievkové lyžice piškóty
Pena:
6 balíky bielok
240 gramov cukor krupica
1 polievková lyžica citrónová šťava
1 štipka soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto:

Vyšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame žĺtka a šľaháme do svetlej peny. Do maslovej hmoty striedavo vmiešame múku, do ktorej sme pridala prášok do pečiva a citrónovú kôru a mlieko.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. a pečieme približne 10 min. (kým nezačne cesto na povrchu ružovieť).

Plnka:

Mlieko s cukrom prevaríme a zabaríme ním mletý mak, pridáme vanilkový cukor. Keď trochu mak vychladne vmiešame džem podľa vlastnej chuti (do maku sa najviac hodí slivkový), citrónovú kôru, škoricu (ja dávam aj štipku badiánu) a piškótovú strúhanku. 

Snehová pena : bielka (dobre je ak sú studené) prešľaháme so štipkou soli a postupne zašľahávame cukor. Vyšľaháme do pevného a lesklého snehu. Vyšľahaný dáme do zdobiaceho sáčku.

Na predpečené cesto opatrne natrieme makovú plnku, na ktorú ozdobne nanesieme snehovú penu a plech dáme naspäť do rúry na 15 - 20 min. A sa vám nechce baviť, penu môžete na makovú plnku len natrieť. Koláč necháme vychladnúť a nakrájame na úhľadné rezy.

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

balalajka, Št, 11. 03. 2021 - 10:06

Och toto vyzerá špičkovo. Manžel je makoholik a už som sa naň naučila i ja veru.

Vyskúšam. Vďaka za recept.

M.á.r.i.a, Št, 11. 03. 2021 - 10:14
Je vynikajúci a robím ho z polovičnej dávky do tortovej formy... aj na vzhľad efektný
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama