reklama

Nedostižný modelkovský či zdravý obvod pásu 80 cm?

Kamila , 20. 04. 2021 - 12:42

reklama

Pri lustrovaní tém o zvýšenom cholesterole, triglyceridoch krvi, regenerácii pečene, som sa dostala k peknej téme. Niežeby som nevedela o tom, že môj tuk, skoro všetok naskladaný na bruchu je najmenej zdravý. Sadielko na bokoch, stehnách, je vraj v úplnom poriadku. Aspoň zo zdravotného hľadiska vraj nerobí galibu. Tuk na bruchu sa obaľuje na vnútorné orgány, hromadí aj v nich? Stukovatená pečeň je vraj veľkým problémom. Tuk v brušnej oblasti spôsobujú zmenenú tvorbu hormonov, aj chronický zápal.

Pri chudnutí, alebo na ceste za dravším životným štýlom, zdravím vraj nie je dôležité uberať z hmotnosti ale z obvodu pásu. Hmotnosť totižto tvoria tri zložky, tuk, voda a svaly. A  najdôležitejšie je ubrať práve z objemu tukov, a hlavne toho v páse. No a tu je pes zakopaný. Konečne som našla svoj krajčírsky meter, v momente, kedy som ho nehľadala, ale aspoň som si zapamätala kde ho mám. Meranie môjho pásu, pomóooc. No dobre dám to tu, vo veku 51 rokov,  pri výške 167 cm, váhe 82 kg mám pás 98 cm, čo je dosť veľká katastrófa. Bukovský vo svojom videu na tému zdravá pečeň odporúča ženám obvod pásu do 80 cm a mužom do 94 cm. Ako predstava, žeby som mala z pása ubrať 18 cm, je celkom desivá. No dobre voľačo robí aj moja diastáza, rozdelenie brušných svalov, po štyroch pôrodoch ...., ale aj tak by to bolo šialené.

Stretla som sa ešte s iným číslo, trošku príjemnejším, ktoré zohľadňuje aj výšku. Lebo asi je rozdiel či ma žena 185 cm alebo 157 cm. Takže tam bolo doporučenie, aby bol obvod pása do polovičky našej výšky.  Teraz neviem, či mi tie 3-4 cm nejak pomôžu.

Teóriu som ovládala, len asi som fakt potrebovala vidieť svoje výsledky z preventívky, aby som začala zo sebou niečo robiť. Takže teraz čarujem vrámci bezlepkovej, bezmliečnej, (to mam intolerancie), málo sacharidovej, málo živočíšnej stravy, hlavne bez môjho cukru, na zaleninovej ceste za zdravím.  Aj pohybu bude musieť byť viac, ked doberiem antibiotika na boleriozu. Bude to zábavne.. Hambím sa Ale najvyšší čas, so sebou niečo spraviť. 

Nájdu sa ešte odvážne devy, čo tu zverejnia svoj obvod pásu, teda okrem marge ..., dulky, Amalky, kefary, mojej sestry, u balalajky to vyváži výška .... Hambím sa To len aby som nebola demotivovaná, viem že ste krásne štíhle. Chce sa ku mne niekto pridať v uberaní centimetrov z pásu, či tukov z krvi ....? Môžem sa podeliť o svoje stravovanie a uvítam ďalšie inšpirácie.


reklama


reklama

balalajka, Ut, 20. 04. 2021 - 13:42

Vo veku 34 rokov som mala 180cm, váhu 97kg (tu som sa zastavila s vážením), konfekčnou veľkosťou 48 a krásnymi 97cm v páse a 116cm cez riť (to vedela len moja krajčírka a pred sebou samou som ten údaj milosrdne tajila). Tam som sa nejak zobudila ja.

Po 7mich-8mich rokoch práce (42 mám, nerátaj Veľký úsmev)  na sebe mám furt 180cm, váhu 72kg plus mínus 2kg, pás 72cm. Kľudne aj boky napíšem, ja som na seba hrdá Veľký úsmev - 99cm. Sranda je, že mne to robilo tak, že výška -100 = váha ale aj obvod pásu.

Typovo mám postavu s tendenciou priberať na zadku a stehnách - vrchnú časť tela mám útlejšiu.

Inak, ty si ma inšpirovala znovu sa vrátiť k zdravším verziám stravovania - momentálne ma čaká v zásielkovni balík s všelijakými vychytávkami ohľadom rastlinnej stravy s vyšším podielom bielkovín. Aj keď tie rastlinné bielkoviny teda nič moc pre telo - málo ich, treba to potom všelijak látať, proste mäso, aj keď sa to mnohým nepáči treba v jedálničku mať. ÚsmevAle teším sa.

Kamila, Ut, 20. 04. 2021 - 16:22

Máš môj  obdiv koľko si dala dole váhovo aj v páse,  - véééľa pohyby, veľká zmena  stravovania, čo som sledovala. O takom páse môžem snívať, váha kus bližšie, len som o dosť nižšia.

To mäso ani ja nevyradím úplne, bo bielkoviny len strukovinami nedám, nič z mlieka nemôžem vajíčka s citom, ta občas mäso a občas ryba.  A hlavne s mäsom to mám overené, stačí kopec zeleniny, a mám obed, na strukoviny sa musím naučiť. Aj keď fazuľa v paradajkovej omáčke je fajná, len jednoduchšie mi je siahnuť po konzerve a to  nie je až taká vyhra.

Raňajky som vyriešila ovsené vločky s čučoriedkami, abo ovsená kaša s malinko horkej čokolády, ešte že sú bezlepkové vločky. Ale večera bude pre mňa výzva, dojedla som posledný bezlepkový chleba, ďalší si nekúpim. Neviem či naberiem energiu na upečenie nejakého ovseného so semiačkami.

Elek, Pi, 21. 05. 2021 - 19:42

Rastlinné bielkoviny sú veľmi jednoduché. Uvar si denne dva balíky sójových plátkov a máš vybavené.

M.á.r.i.a, Pi, 21. 05. 2021 - 21:00

...ach bože ...

annie, St, 21. 04. 2021 - 06:55

Kamilka ako pozerám sme na tom dosť podobne. Ja meriam 167 cm a váha 80 kg. Pred 2 rokmi som mala váhu 63 kg. Nuž ale operácie, hormonálne lieky, obmedzenia spravia svoje. Hoci aktívne športujem, kilá sa momentálne nepohnú. Napríklad v marci som na turistike (kopce s veľkými prevýšeniami) nachodila 150 km a na bicykli týždenne nachodím na cyklotúrach asi 200 km, ale sú mesiace, kedy dám aj vyše 1000 km za mesiac (záleží od počasia). No a pribrala som za ten mesiac 2 kg. Takže keby som sa nehýbala, asi by som mala 100 kíl a viac.... No ale k tomu pásu. Nemám doma krajčírsky meter, tak hneď ako sa k nemu dopracujem, napíšem obvod. Viem však z obdobia môjho chudnutia, že každé kilo ktoré som dala dole znamenalo v mojom prípade mínus 1 cm v páse. Sledovala som toto chudnutie naozaj poctivo a aj som si to zapisovala. Keď som za mesiac schudla napríklad 4 kg tak z pásu išli dole 4 cm. Najťažšie sa obvod dáva dole z lýtok a potom zo stehien. Tam naozaj trebalo aj 5kg schudnúť aby sa stehná o 1cm zmenšili. Za mojou "modelkovskou" postavou už len plačem a tvárim sa že som spokojná s tým, ako vyzerám teraz. Ale vždy si hovorím, že je lepšie byť tučná a živá ako chudá a mŕtva. Chichocem sa Držím ti palce v pokorení svojho obvodu, potrebuješ -18cm a to sa rovná -18kg. Nuž, máš čo robiť Áno

Kamila, St, 21. 04. 2021 - 09:48

Tak to máš toho pohybu ozaj neúrekom, klobúk dole.  Ono sa hovori, ze za chudnutie v 75 percentach zodpoveda strava, ale ono pri tom vsetkom co mas za sebou, je najdolezitejsie byt zdrava a v ramci moznosti v pohode. Inak aj mne bolo volakedy povedane, ze s kazdym kilom ide 1 cm dole

Ja som mal prioritu byt ako tak funkcna, postavu som neriesila, az ma dobehlo zdravie, teda tie tuky v krvi, nejake pecenove testy aby som bola nutena konecne neiso so svojim zdravim spravit. Chudnutie bude asi pozitivny vedajsi efekt. Za dva tydzne su dve kila dole, ale zmena stravovania je vyrazna, mam corbit ako ju vyladit, aby sa to dalo na furt. A hlavne ja zavisla na sladkom som dva tyzdne bez sladkeho okrem par kociek horkej cokolady a nejakeho ovocia.

 

dulka, St, 21. 04. 2021 - 09:15

Výška 167 cm, váha 52 - 53 kg, obvod pásu 70 cm. Držím palce, veru, veľké plány máš ÁnoTlieskam. Už si len treba nájsť to, čo vyhovuje Tebe, aby Ťa to nestresovalo a dokázala si si z toho vytvoriť životný štýl "bez týrania", lebo len tak to môžeš mať dlhodobý efekt Mrkám

Kamila, St, 21. 04. 2021 - 09:51

Dobrá si. Áno Ďakujem. Však toto nájsť v tom system a radost, aby to nebol stres a utrpenie, Nájsť si oporné body. Zatial sú nimi čučoriedky, bezlepkové ovsené vločky a horká čokoláda, namiesto môjho sladkého, a so zeleninou a strukovinami sa musím naučiť čarovať. 

dulka, St, 21. 04. 2021 - 14:51

Myslím, že keď vydržíš a uvidíš výsledky - nie len to, že si dala dole pár kíl, ale aj to, že sa lepšie cítiš, možno budeš mať viac energie, bude pre Teba motivácia tiež ÚsmevSlnko

Kamila, St, 21. 04. 2021 - 16:31

ano, to by mi pomohlo aj viac sa hrat so zeleninovými jedlami ..., bol to kolotoc, ktorý bolo treba zastaviť a naskočiť na nový, ta uvidim, čo  to bude až to bude, predstava nafurt je náročná 

balalajka, Št, 22. 04. 2021 - 06:12

ÁnoÁnoÁno presne ten pocit, že sa človek cíti lepšie, ženie dopredu.

Kamila, Št, 22. 04. 2021 - 09:25

Len na ten moment si budem musim pockat, lebo po dvoch tyzdnoch sa citim ako zbity pes. A uz som zazila fazy, ked mi to vydrzalo dva mesiace, to som bola tak strasne unavena. Teraz to ma byt na furt, tak si budem musiet pockat kym sa to preklopi. A to sa znazim nehladovat, jest relativne pestro, vramci moznosti ...,  kus sa hybat, Este sa mozem vyhovorit na antibiotika, boreliozu? tak uvidime. Inak raz v zivote som vydrzala dva mesiace bez sladkeho, inak som normalne jedla, skoncila som so zapalom pluc. Hambím saPohodaChichocem sa

balalajka, Št, 22. 04. 2021 - 09:41

PrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie ... ja som si jedlo vždy neskutočne užívala. A aj si užívam. Mám rada kombinácie južných krajín, "sladké mäso"  - teda kombináciu ananás - kuracina, prošuto - melón, marhule - kari korenie - morčacie, atď. Takže VŽDY sa nejak tam tá sladká chuť dala dopasovať.

Neni dobré, ak s tým bojuješ až tak silno podľa mňa.

A aj v časoch najväčšieho chudnutia som mala 3 mandle v horkej čokoláde (občas aj obalené škoricou) ako dezert. Si pamätám ako včera. Ležala som na gauči, zavreté oči a čakala, kým sa rozpustia v ústach. Úsmev

 

dasa_, Št, 22. 04. 2021 - 09:48

no ked aj to je niekedy problem, naučiť sa nechať rozpustiť čokoládu v ústach. A nepochrúmať ju jak jablko

Kamila, Št, 22. 04. 2021 - 09:49

Práveže nebojujem, určite nie vedome. Raňajky mám ovsené vločky zaltaite vodou, kokos, mlete mandle a cucoriedky, to je fajne, obed vela zeleniny s vajickom abo masom a kym nepridem na lepsiu verziu, ta vecer ma ovesenu kasu s trochou horkej cokolady, takze nebojujem, aspon nie vedome. Lebo v tejto faze mi pride sladka uz aj mrkva. 

balalajka, Št, 22. 04. 2021 - 12:11

Za mňa - málo papáš bielkovín. Celkovo málo toho, ale ja si predstavujem "moje porcie". Úsmev

lienka, Št, 22. 04. 2021 - 14:09

Kamka možeš aj bezlaktózové potraviny, je ich na trhu ozaj veľa

Mám doma bezlaktozoveho histaminika, ide to..

Kamila, Št, 22. 04. 2021 - 14:34

Praveze nemozem bezlaktozove, lebo problem vraj nie je laktoza, ale kazein ci co v kravskom mlieku, ze je to ine. Okrem toho , ze vsetko mliecne potrebujem zredukovat kvoli vysokym triglyceridom v krvi.

balalajka, Pi, 23. 04. 2021 - 16:57

Cim dalej ta citam, tym viac ta vidim vo veganskych receptoch. 

Rastlinne mlieka - sojove, mandlove, kokosove a aj kremy - smotana. K tomu take veci na zvysenie proteinov v strave ako konopne semienko napr. 

Kamila, Pi, 23. 04. 2021 - 18:42

Tiež mi to tak vychádza, len asi aj s kokosovým mliekom musim opatrne, ci len kokosový tuk ma nemdobre kyseliny ci co? Ale obcas si dam aj morcacie, obcas lososa, ale tie vegan ponukaju dost inspiracii, len najt energiu a cas na hranie, zatial to musia byt velmi jednoduche veci. Ale uz mam spagetovac na cukinu, s paradajkami a trochou pesta, snad to malicko parmezanu v nom zvladnem.

Kamila, Pi, 23. 04. 2021 - 10:52

Objavila som čaru humusu s uhorkou, rozširujem si obzory, Hambím sato bude fajn na večeru, k tomu paradajka.

M.á.r.i.a, Pi, 23. 04. 2021 - 11:44

Kami, k humusu je výborné sedáno - stonkový zeler, mrkva nakrájaná na hranolky, biela reďkovka a len tak si ho na ne naberať...mňam. 

Ak môžem doporučiť Edamame - zelená sója, veľmi dobré len tak na olivovom oleji ale aj do šalátov.Ale aj slovenská sója - cícer, z toho pekávam aj chlebík.

balalajka, Pi, 23. 04. 2021 - 12:05

Prosím ťa, kde kupuješ edamame? Videla som v mnoho receptoch a neviem ani na ktorú stranu v obchode sa mám po nej pozerať.

M.á.r.i.a, Pi, 23. 04. 2021 - 12:12

Prevažne v supermarketoch je v mraziarenskych boxoch ale aj v obchodoch so zdravou výživou alebo bio obchodoch. Dostať ju ako strukové lusky ale aj vylúpanú zelenú.

balalajka, Pi, 23. 04. 2021 - 12:16

Takže mraziaky - vďaka. Tlieskam

M.á.r.i.a, Pi, 23. 04. 2021 - 12:18

Ono dostať aj suché medzi strukovinami - mungo ale je s ním viac roboty

Kamila, Pi, 23. 04. 2021 - 14:09

Dakujem za tipy, skúsim.

lienka, Št, 22. 04. 2021 - 14:07

U mňa je to 172 a 80kg, obvod pasu neviem...

chcela by som mat takých 70-72 :-)))

dáko mi to nejde, je to v hlave

kamoška dost schudla, ma na to aplikaciu, kde si každé jedlo zapuisuje, hodnoti jej to čo ešte može a čo už nie zjest...

ja by som to nedala...ale viem kde robím chyby, teraz ma boli koleno a bedrový klb tak chodim na rehabilitácie, ale aj tak sa snažím viac chodit pešo

nemam nejako energiu pritvrdiť

Kami držím palce ....

Kamila, Št, 22. 04. 2021 - 14:36

Dakujem. Takyto system ako tvoja kamoska by som nedala. Pre mna je asi jedinym atgumentom zdravie ...

Iwa, Pi, 30. 04. 2021 - 19:50

kaloricketabulky.cz je tá aplikácia? Ono je to fajn, keď vidíš príjem a výdaj, len fakt mať energiu a udržať sa - v pohybe alebo nejesť veľa alebo nejesť sladké... A to čo zhadzuješ roky, môže byť naspať za rovnaký počet mesiacov Smútok

balalajka, Po, 03. 05. 2021 - 12:08

Kalorické tabuľky používam aj ja. Aj som používala.

Rada ako na ne: Urobiť jedálniček dopredu a nepustiť. Akonáhle začneš písať až po zjedení, celé zle. Úsmev

Iwa, Po, 03. 05. 2021 - 12:59

Už som dávno nepísala, ako sme doma všetci. to sa nedá s nimi.. Len by som potrebovala nejakú inšpiráciu, kde nájsť vzorový jedálniček. A často musím improvizovať, lebo mladší junák sa preplíži cez kuchyňu a akoby prešli kobylky - všetko zožraté, vrátane zeleniny...  Takže okrem toho, že zdravé, aby sa z toho nepriberalo, aby sa z toho rástlo a aby som nestrávila pri sporáku pol dňa... A aj tak to niekto ofrfle, najčastejšie chlap.

Kamila, Po, 03. 05. 2021 - 16:28

To celé varenie je na figu borovú. Na moju stravu by som ešte ukecala mladšieho syna, dcéra kvôli histamínu mnohé nemôže a môj by hundral si tak ako tvoj. Takže základ riešim ich a ja si už nieco domixujem? Ak majú mäso, tak si dám k tomu veľa šalátu, uvarenú cviklu, nastrúhanú mrkvu ... občas si niečo vymyslím, keď vládzem aj  to zatial len rýchlovky.

balalajka, Ut, 04. 05. 2021 - 06:15

Ja varím rada. A na inšpirácie som zvolila pomocníkov 2. V prvom rade som IG a Pinteres povýšila na nie deptačov, že niekto stíha a fotí jedlo a ako to krásne vyzerá a moje až tak krásne nie, ale proste na mega pomocníkov. Beriem inšpirácie z tých obrázkov.

Druhý a o to lepší pomocník sú donáškové služby. Pozor! Tu totiž beriem tiež inšpirácie. Úsmev Zvyčajne v tom dennom menu je aspoň 1 minútka - keď je to dobré ako menu, prečo by to nebolo dobré pre nás doma? A netreba stráviť hodinu v kuchyni a potom 2 umývať riad.

Mäso v rôznych kombináciách - zapečené s broskyňou či ananásom a syrom, špargľou (zelenou či bielou - kľudne aj zavarená, nemusí byť čerstvá), s prošutom a kolieskom rajčiny, s mozarellou a len bylinkami.

Ďalšie čarovné pomôcky mám "polotovary". Wrapy sú u nás v potravinovej skrini nonstop. Špaldové a 2 minútové cestoviny - to fakt keď mi za zadkom horí. K tomu stačí najemnúčko nakrájať hocijaké mäsko, pridať trochu hnedého cukru, trochu čili, trochu soli, korenie, oleja a walla. Dorobím šalát alebo len nakrájam uhorku, rajčiny a špenát a zabalím im to. Ak chcem byť matkou roku, vzdušná fritéza alebo rúra urobí hranolky z mrazáku. A majú z toho kvázi fast food. Kečup, tatárska, barbikjú omáčka - majonéza, kečup, horčica.

Ak chcem veľa zeleniny a bezmäsité idem do východnej ázie.

Naša klasická kuchyňa je "pracná" - resp. dlho sa pripravuje na čo občas nemám čas.

A zvykla som si hlavne cez víkend upiecť resp. udusiť pomalé mäso. S ryžou, zemiakovou kašou, hranolkami, či len tak do wrapu alebo žemle. K tomu zeleninka.

Je toho fakt veľa. Dnes som zaspala do práce. Ale za 20min som mala v rúre obed - pomlela som mäso v choppery s cibuľkou, ryža zostala zo včerajška, pridala vajíčko, talianske bylinky, urobila guľky, zaliala pasírovanými rajčinami s čerstvou bazalkou, korením a 1 anízovým kvietkom či jak to nazvať a už som migala pod sprchu. Ďalších 30 min a jedlo na stole mohlo pristáť. Úsmev

dasa_, Ut, 04. 05. 2021 - 06:52

Wrapy ukryjú všetko. Aj zvyšný rezeň sa dá rozkrájať pre viacerých. Aj obyč omeleta, či len zelenina. Inak ja mám pocit, že najviac času zaberie vždy príloha. No a dávam si záležať, aby bola polievka. Vždy sa smejem, že chcem z nej komplexné jedlo, tak do veľa druhov nakoniec miesto cestoviny šupnem vajíčka. A miesto múky ovsené vločky.

Iwa, Ut, 04. 05. 2021 - 09:56

Najviac času zaberie vymyslieť Pohoda Až potom príloha a zelenina, lebo to všetko musíš očistiť a nakrájať. Keby toto spravil niekto, možno by som aj ja rada varila. Nieee Veľký úsmev srandu si robím. Nikdy ma to nebavilo. radšej som ručné práce robila alebo čítala. Polievka musí byť, ja a chalani sme polievkoví Úsmev jedia aj vajíčkoú, kelovú, špenátovú, brokolicovú, všetky strukoviny.

dasa_, Ut, 04. 05. 2021 - 09:59

ja práve že sa vyžívam v krájaní. Krájam aj to, čo by som mohla nastrúhať. To je pre mňa super relax. Nabrúsim nôž a idem :)

 

Kamila, Ut, 04. 05. 2021 - 09:34

TlieskamÁnoTlieskam Šikovná si, klobúk dole

Mňa varenie nebaví, už nie. 27 rokov doma so skoro každodenným varením ... a chýba energia

Iwa, Pi, 30. 04. 2021 - 18:53

Jasne, že sa pridám Bozkávam Pri 160 cm výške sa mi zdá, že momentálnych 84 cm uvoľnených a 80, keď nedýcham, je veľa. Cieľ je dostať sa na 75 cm. A veď som sa aj opustila po novom roku... napíšem o tom. Teraz treba so sebou niečo spraviť. Zrušila som sladké, aj chipsy a somarinky po večeroch. Pohár vína si občas dám, aj keď by som nemala. Toť neresti moje. Zeleninu už zaraďujem, ale je to ťažko, keď sme všetci doma a ostatní protestujú. Ešte sa musím rozhýbať. To úplne najviac. V stredu mám ortopéda, tak uvidím, čo povie. Ale keď ja potrebujem k pohybu spoločnosť alebo aspoň pekné prostredie vonku. Sama by som sa ešte prinútila, ale to by som musela byť doma úplne sama. Idem chlapov ponaháňať na brušáky Vyplazený jazyk

Kamila, Pi, 30. 04. 2021 - 19:08

80 - 84, to je celkom dobré ... Však toto, keď treba variť pre celú rodinu. To je občas aj na trikrát, bo deva ked príde poobede zo školy potrebuje jesť, chlapi sú hladní na obed  a ešte sebe niečo vymyslieť.

dasa_, So, 01. 05. 2021 - 20:49

Možno by sme mali založiť tému - Ako na zeleninu. Respektíve kde všade sa dá dať zelenina bez straty desiatky ÚsmevÚsmev Dnes mrkvu v mafinoch odhalili na 50%. Ten čo prišiel do kuchyne skôr a videl strúhadlo, bolo mu jasné. Ten čo spal dlhšie, nezistil PohodaPohoda

Minule cviklu nezistil ani jeden. Použitý riad som dokázala skryť skôr, ako vstali ....

Zajtra bude čína - tam sa toho dá tiež celkom dosť skryť

Iwa, Ut, 04. 05. 2021 - 10:42

Junák na prijímačkách a ja chlastám salko... Keby som aspoň mohla ísť behať, ale musím počkať, čo zajtra povie ortopéd.

Kamila, Ut, 04. 05. 2021 - 11:04

Držím palce, naša ma dnes deň voľna, inak celý týždeň. A keď sa ona nemieni stresovať nebudem ani ja, skôr ma vytáčajú naše debaty ..., ale to je  o inom, zatial ich dávam bez zajedania, čo donedávna ešte nehrozilo ...

Kamila, Št, 20. 05. 2021 - 15:26

Mám novinky. Dobrá správa, dočítala som sa voľakde, že aj 89 cm pás, je ešte únosný, teda na hrane únosnosti. Horšia správa, že CT obličiek, ukázalo aj lipomatózny pankreas, po slovensky stukovatelý? Keď časť buniek nahradili tukové bunky, netuším akú veľkú časť, tak či tak pribudol ďalší dôvod na dietu.  Hambím sa 

A malá rekapitulácia za 6 týždňov som dala dole 6 kg a z pás mám orientačne 95 cm? To prvé meranie bolo roebené po týždni, ale z pásu ubúda pomalšie. Chce to cvičenie, len potrebujem skončiť s antibiotikami na boreliozu, dajaká som stále viac unavená. A to myslím, že jem celkom dosť, zdravé, pestré veci, hladná nie som, a nejaký základný pohyb mám.

balalajka, Pi, 21. 05. 2021 - 08:41

Gratulujem k dobrým výsledkom.

Vieš, so zdravými potravinami to máš tak. Taká brokolica, šalát, rajčiny ... ono to zdravé je. Áno. Ale či je z toho dosť energie existovať akože športovať, hýbať sa, atď? Nie, nie je.

Ty si vysadila tuky aj sacharidy - tuky zásoba energie, sacharidy - rýchly zdroj energie. Niečo telo čerpalo energiu zo svojich zásob ( to je to chudnutie ). Takže sa nie je čo čudovať, že sa cítiš unavene. O vplyve liekov ani nehovorím.

Ešte tých liekov na boreliózu bude veľa?

Kamila, Pi, 21. 05. 2021 - 10:10

Asi uz stacilo, prejdem na bylnky, ono zistila som, ze telo by mozno vldalo aspon chodit, ale hlava nist ...

Sacharidov som jedla dost po ranu ovsena kasa a ovocie.  Tuky som sa snazila odplnat rastlinne, ale tych som nikdy vela nejedla, akurat s bielkovinami mohol byt problem, ale snazila som sa varit strukoviny, jedla hummus ..., ked si predstavim, co som jedla predtym, obcas aj 3 keksiky ... a obcas aj nejaky obed, toto co jem teraz by malo byt hodnotnejsie. Len sa telo musi zmobilizovat, lebo som nejaka chrobacna, ale to som bola ja predtym ...

Elek, Pi, 21. 05. 2021 - 19:46

170 cm výška, 70 cm obvod pása, 63 kg. Stravujem sa zdravo, mám veľa bielkovín, málo kalórii, ale neviem ten pás zúžiť. Neviem, čo s tým robiť, lebo viac už neschudnem.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama