reklama

Prvo-aprílové očkovanie AstrouZenecou

Pridal/a Kamila dňa 06. 04. 2021 - 19:03

reklama

Keď pred týždňom otvorili "čakáreň" pre 50 ročných a starších, hneď som sa akčne  prihlasovala. Aj keď k očkovaniu ako takému mám dosť výhrad dlhodobo, moja túžba po cestovaní je oveľa väčšia. Hambím sa Bolo mi jasné, že nás čaká Astra Zeneca, a že sa to možno nezaobíde bez vedľajších účinkov. Sestriným starším deťom, sa zadarilo očkovanie a s tým spojené aj dvojdňové teplotovanie.

Na východe, teda v Košickom veľkokapacitnom očkovacom centre, to vraj ide rýchlo, tak aj termíny sme ja, môj manžel, sestra a švagor dostali hneď na druhý deň. Sestra šla prvá v stredu, zvyšok vo štvrtok, uzatvárala som to ako posledná o štvrtej popoludní. Prvý apríl, bol ozaj krásny dátum.

Zredukovala som veľkonočné prípravy, však voľačo v sobotu spravím, v piatok budem oddychovať. Pre istotu som si kúpila Aspirín 100, ako prevenciu pri možných problémoch so zrážanlivosťou ... V stredu som už k večeru monitorovala sestru, že ako to dáva. Jej dcéra hlásila, že po šiestich hodinách bola teplota 37.7. Ráno som sa dozvedela, že v noci už 38.8 a paralen to istil. Na druhý deň, ju už aj ruka slušne bolela a asi polyhovala. Keď moja sestra leží, tak je to už vážne. "Tešila" som sa na svoje očkovanie a možné dozvuky.

Neznášam ihly, ale rozhodla som sa, že je to krátky proces a nie som predsa ručka do ambrely. Úsmev Dokonca som aj parkovacie miesto našla, ozaj nie sranda pri Košickom veľkokapacitnom centre. A potom to už malo spád, jeden pán zmeral teplotu, ďalšia dáma ma vyškrtla v zozname, ďalšia deva nasmerovala, mladý muž usadil na stoličku k jednej zo 10? lekárov, čo mali akože vstupný pohovor. Takže pani "dochtorke", som zahlásila, že nemám alergie, vážne zdravotné problémy, vybrala si ruku, do ktorej pôjde včelička, podpisala lajstro a vybrala sa do kabínky k peknému mladému mužovi. Fešak vyzeral byť, aspoň som usúdila, z toho, čo zo "skafandra" a spoza respirátora bolo vidieť. Hambím saVpich som ani necítila, len potom kus zaštípalo. Mali sme vraj posedieť v telocvični na tribúne ešte zo 15 minút. Ta som kus pomeditovala a poďho domov,  užívať si teoreticky ešte 6 hodín funkčného stavu.

Večer som sa pohodlne usadila k dokumentu, kukala  a čakala, že čo a kedy na mňa dolezie. Po ôsmych hodinách nič. Hambím saUž som sa tešila, aká dobrá som, že nič mi nebude. Manžel, ktorý bol očkovaný dve hodiny predo mnou, už šiel spať, že všetko ok, že len trošku ho hlava bolí. Okolo pol jednej som aj ja šla,spať, dajaká únava na mňa doľahla. Zaliezla som pod perinu a vtedy došiel na psa mráz.  Začala som sa klepať ako osika a krútila sa do periny v márnej snahe zohriať sa. Po cca hodine som to vzdala, trasúc sa som šľa hľadať ponožky, deku a teplomer. Až som z toho krče do krku chytila. Teplota bola len kus nad normálom, hlava bolela ešte znesiteľne, tak som sa doteperila do postele s novou výbavou a vierou, že sa konečne zahrajem. Inak je to zvláštny stav, keď cítite, že vám celé telo horí a zároveň vás klepe neskutočná zima. Po cca dalšej hodine som už len horela. Nadávajúc na seba, že som si nevzala so sebou teplomer, som sa znova trepala dole do kuchyne. Teplota stúpla výraznejšie, dozrel čas na nurofen a vieru, už aj spať by sa zišlo. Podarilo sa, asi o piatej ráno. Medzitým som si dala ešte jeden výlet nočným domom, smädná som bola. Hambím saKonečne som chvíľu spala. Prebúdzajúce vtáčiky mi spievali uspávanku.

O pol desiatej doobeda som sa vytrepala z postele, aby  som zistila, že drahému nič nie, ani švagrovi.  Po chvíľke som už zaspávala v obývačke, tak som si to radšej nasmerovala do svojej postele  Už to skrátim, ostalo bolenie hlavy, boľavá ruka a výrazné motanie sa  a ešte jedna biedna noc.

V sobotu už bolo treba fungovať v kuchyni, ta som "dorelaxovala", ale už som bola aj funkčnejšia. A mám jeden  tajný recept na liečenie vedľajších účinkov očkovania - plánovanie letnej dovolenky, Chorvátsko s možným stornom to snáď istí ... Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheAle bez srandy bol tu ozaj slušný zaberák, nepamätám, kedy so mnou tak nejaká choroba zamávala ... Druhá dávka, bude vraj o 10 - 12 týždňov a vraj už by mali byť miernejšie vedľajšie účinky. Aspoň v to dúfam. Hlava sa mi síce moce ešte stále, ale to robila tuším aj pred očkovaním.

Dievčatá, aké sú skúsenosti s očkovaním vo vašou okolí ? Len u nás to bolo o tom, že s nami ženami Astra celkom slušne zamávala a s chlapmi ništ? A len čiste teoretická otázka, ak s nami takto zacvičilo očkovanie, čo by spravil skutočný covid? Ani si to nechcem predstaviť. Stačí že som sledovala priebeh u Aramany, toto bola taká mikro verzia. Verím, že splnila účel, teda aj s druhou dávkou. 


reklama

reklama

aramana, St, 07. 04. 2021 - 08:38

Zvládla si to SrdceSrdceSrdce​​​​​​

 

Čo sa týka riedenia krvi, určite by som riedila ešte niekoľko mesiacov. Aspirin, Anopyrin, Vasopirin - čokoľvek z tohoto treba brať ako po očkovaní, keď bola silná reakcia, tak po kovide.

...ja ešte stále neviem k čomu je to očkovanie...nakazit sa človek môže aj po ňom, vírus roznasa aj po očkovaní, v karantene, zatiaľ vo všetkých štátoch EÚ musíš ostať aj keď si očkovaný, keď prechádzas hranice...myslim že ešte stále nevedia čo robia...

Btw Chorvátsko Srdceakonáhle Chorváti usúdili že človeku stačí test že bol pozitívny a tento u nich platí 180 dní, i ja som rozposlala maily a hľadám ubytko SlnkoSlnkoSlnkokoniec mája, začiatok júna to istí Slnko

dasa_, St, 07. 04. 2021 - 09:02

očkovanie by malo znížiť počet ťažkých priebehov zvlásť u starších ľudí.

Samozrejme, je tu kopec otáznikov - budeme na jeseň potrebovať ďalšiu dávku? Vydrží to dlhšie? Nájdu sa lieky, ktoré zabezpečia ľahšie zvládnutie samotného ochorenia? Lebo to asi bude kľúčové - s vírusom sa budeme musieť naučiť žiť.

aramana, St, 07. 04. 2021 - 09:14

Áno, to máš pravdu, malo by... Už len veriť že to tak bude. Očkovanie v komunitách, ako sú rôzne zariadenia pre seniorov je na mieste.otázka je, prečo týchto zariadení je len niečo okolo 70 percent zaockovanych z tých, ktorí sa očkovať chcú. Nie zo všetkých. Len z tých, ktorí sa chcú. Takže koľko ľudí to je? 30, 40 percent? 

 

dasa_, St, 07. 04. 2021 - 09:32

Odkial máš údaj o 70% zaočkovaných z tých, čo chcú?

Lebo dnes je vo viacerých novinách veta: " Podiel zaočkovaných domovov sociálnych služieb stúpol. Momentálne aspoň jednu dávku vakcíny dostalo 74 percent zariadení, dve dostalo 44 percent. "  A to nedokážem takto dešifrovať.

Naviac viem, že v mnohých DD hovorili, že príbuzní nedovolili očkovať svojich dedkov a babky. Takže aj keby chceli, nemajú koho očkovať

aramana, St, 07. 04. 2021 - 09:38

Ešte od čias Krajniakovych tlačoviek. Od začiatku je ten údaj percento z tých, ktorí sa očkovať chcú.

Ešte som to čekla pre istotu. Vo všetkých statusoch o očkovaní to píše. 

lienka, St, 07. 04. 2021 - 08:47

Kami mala som podobne príznaky. Horúčka nebola vysoká ale tá triaška bola nepríjemná. 

Aramana, nech dovolenka vyjde :-) treba vyčistiť hlavu. Mne by stačilo vycestovať do ČR a vystískať si dcéru...a v júny "plánujeme " svadbu tak sa uvidí

kp, St, 07. 04. 2021 - 15:12

mala som byt ockovana Astrazenecou 1.aprila... kolegyna sla den predo mnou, termin mala 13.40 a ockovanie Astrou pod 60 zrusili o 14.40... ja idem nakoniec zajtra a zamenili nam to za Biontech... triasku, zimnicu, bolesti hlavy a klbov plus mierne teploty opisovali dve z troch uz zaockovanych kolegyn... aku davku im daju ako druhu, zatial netusia... ale zo skusenosti na Astru ludia reaguju po prvom ockovani, na Biontech po druhom... este som dostala odporucanie, ze mam v den ockovania vela pit ... a Anglicania uz od septembra planuju tretiu davku, tak s tymi dovolenkami by som sa az tak moc neponahlala Mrkám

Kamila, St, 07. 04. 2021 - 16:57

To muselo byť dobrodruzne "neockovanie" ÚsmevTa  nech sa druhe zadari.

Dovolenku mi neber, Úsmev Cesta autom, zašitý apartmán rovno pri mori , a možnosť storna do konca juna mi zatial dava nadej. Podobne sme boli pred rokom. Ono uz ani nebolo velmi z coho vyberat, vela toho bolo obsadenehé. Trapim sa s ekzemom, rozhodla som sa ,ze potrebujem more, okrem ineho.  Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheKeby som ratala kolko mam v dome obrazov a obrázkov (foto) s motivom  mora skoncim pri cca 50 kusoch a viac . A to som donedavna, ani teple more nemusela.Hambím sa

aramana, St, 07. 04. 2021 - 18:17

Čo sa týka Chorvátska, dohovory medzi štátmi prebehli už vo februári. Áno, už vtedy vedeli aké čísla budú mať v apríli a máji Mrkám​​​​​​

Minulý rok sme už v apríli vedeli že cestovať sa bude dať a môcť, len sme tomu ešte vtedy neverili...vtedy sme verili tomu, čím nás kŕmili... 

sss, Št, 08. 04. 2021 - 17:25

Mňa zaockovali Pfizerom ešte 30.12., takže už mám za sebou aj druhú dávku a je to presne tak ako bolo spomenuté, po Astre je viac nežiaducich účinkov po prvej dávke, po očkovaní Pfizerom po druhej. Ja som po prvej cítila len miesto vpichu, po druhej horúčka, triaška a bolesti svalov. Po 48 hodinách som necítila vôbec nič. Našťastie som naprodukovala veľmi vysoké množstvo protilátok a dúfam, že to vydrží čo možno najdlhšie. 

Len k tomu aspirínu- nedávala by som si ho ani preventívne, trombozy a embolie v súvislosti s očkovaním dokázané neboli (teda nie častejšie ako u neockovanej populácie), ale aspirín má značne vysoké riziko vzniku krvácania (žalúdok, iné sliznice atď)

 

Kamila, Št, 08. 04. 2021 - 17:35

Podľa najnovších informácii, vraj nejaký súvis je, ale že pozitíva prevyšujú možné aj keď málo pravdepodobné riziká. Ohľadne aspirínu som ostala prekvapená, ked obvodná zahlásila, že aspirin teda tu 100 - ku, môžem brať smelo aj dlhodobo a to ešte nevidela výsledky odberov. 

sss, Št, 08. 04. 2021 - 17:41

Už skoro rok som lekárka na Covid oddelení a ešte sme aspirín nikomu nedali, lebo vznik trombozy má iný mechanizmus ako to, čím bráni zrazaniu krvi práve aspirín. 

O aspirine sa v posledných rokoch veľa hovorí, ako internisti ho dávame už len ľuďom, ktori majú implantované stenty, lebo je to jediná indikácia, v ktorej benefit prevažuje prípadne rizika. 

Kamila, Št, 08. 04. 2021 - 18:37

ok, ja len, čo som sa dozvedela od lekárky Úsmev a dakujem za info. Tak to máš ozaj veľmi ťažkú prácu, zostáva len dúfať, že už svitá aspoň na lepšie časy.

Kamila, Pi, 09. 04. 2021 - 23:14

Svagrina po 60 - ke, nemala po ockovani Astrou ziadne vedlajsie ucinky a neviem ci aj druha, to iste.  Ono je to cele zvlastne, lebo aj v niektorych krajinach EU odporucaju ockovanie Astrou nad 60 rokov a mladších nie, pričom logicky by to malo byt naopak.

Ľubica Hlinková, Po, 12. 04. 2021 - 18:12

Hoci mám takmer 61 rokov a do čakárne na očkovanie sme sa s manželom prihlásili hneď v prvý deň, ako to bolo možné, t. j.  17. 3., dosiaľ zaočkovaní nie sme.  Po prihlásení do čakárne sme dostali mail, že sme prihlásení a máme čakať kedy nás pozvú. Tak sme trpezlivo čakali: týždeň, dva, tri... a nič.  Myslela som, že pred nami je ešte veľa starších ľudí, alebo očkovacie stredisko, kde sme sa prihlásili - nemocnica Bojnice, má málo vakcín. Po troch týždňoch, keď čakáreň otvorili aj pre ľudí 55 a 50- ročných sa mi to prestalo páčiť.  Skúšala som sa pátrať po adresách a telefónnych číslach, kde by mi vedeli povedať, kde sa stala chyba. Po dvojdňovom úsilí som sa dovolala na akúsi infolinku. Tam mi pani povedala, že niektorí ľudia, ktorí sa prihlásili v prvý deň neboli dobre zaregistrovaní pre poruchu systému. Opýtala sa nás na rodné číslo a povedala, že nás odhlási, aby sme sa skúsili prihlásiť znovu. Aj som tak urobila - to bolo 8. 4. A znova som dostala mail, že sme zaregistrovaní a máme čakať. Tak  čakáme. Medzitým  otvorili čakáreň pre ľudí nad 45 rokov. Naša pozvánka na očkovanie je stále v nedohľadne. Do iného - vzdialenejšieho očkovacieho strediska nemáme ako ísť, leda tak verejnou dopravou a to by som v tejto situácii nerada. Ale nechápem prečo v médiách neupozornili ľudí, ktorí sa prihlásili na očkovanie v prvých hodinách fungovania čakárne, že boli nejaké problémy a majú to urobiť znova. To je hotové Kocúrkovo!

Kamila, Po, 12. 04. 2021 - 18:28

Tak to je ozaj nepríjemné. Áno, ozaj je to kocúrkovo, tiež som zachytila podobné problémy. Mladších očkujú  Astrou až do 60 rokov?, nad 60 teraz už inými - Modernou, Pfizerom ...? AK majú? Držím palce, a by vám došli čím skôr termíny.

Ľubica Hlinková, Ut, 11. 05. 2021 - 09:21

Ja už neviem, čo mám na to očkovanie povedať. Po takmer 2 mesiacoch, čo sme sa s manželom zaregistrovali do čakárne nám konečne minulý týždeň prišiel mail, že nám bol pridelený termín - manželovi na sobotu 8. 5. do veľkokapacitného očkovacieho strediska v Prievidzi a mne do bojnickej nemocnice na utorok 11. 5. Manžela v sobotu v poriadku zaočkovali, mne ešte včera ráno prišiel mail, aby som nezabudla na utorňajší termín očkovania a večer mi prišiel ďalší mail, že moje očkovanie v utorok 11. 5. sa ruší a presúva sa o cca týždeň na 17. 5. Bez akéhokoľvek vysvetlenia. Len si domýšľam, že pravdepodobne nemajú dosť vakcín, lebo očkujú mladých sprievodcov seniorov nad 70 rokov? To, s tými sprievodcami je tiež pekná blbosť, dobré deti, či vnúčatá odprevadia svojho príbuzného na očkovanie bez akýchkoľvek výhod.   

Kamila, Ut, 11. 05. 2021 - 10:22

Verím, že je to nepríjemné. Ono podľa mňa ten doprovod vymysleli, aby pritiahli starších ľudí na očkovanie, lebo z ich strany bol vraj dosť malý záujem. A možno ich tí mladí potiahnú, dopravia, vybavia? Neviem, to len vo mne je este stale viera hladat skoro vo vsetkom nieco pozitivne? Ale verím, že to čakanie bolo dlhé a presun zas na neskôr nepríjemný.

Sonul, Po, 12. 04. 2021 - 20:27

Súhlasím s tým, že v tom majú "pomenší bordel".Ináč to ani  neviem  veľmi  mierne pomenovať.  Je pravda že zo začiatku sa pred  strediskom  tlačilo toľko ľudí, ako  za  dávnych čias   na mandarinky pred sviatkami.  Aj my s manželom sme zaregistrovaní v čakárni  do BOJNÍC  od 18.3.  A čakáme a čakáme... Už mi  tiež dochádza trpezlivosť. Obidvaja sme už  takmer sedemdesiatnici. Práve dnes sa ma deti pýtali, či  nás ešte nevolali.  Vidím to tak, že  zajtra budem  telefonovať a telefonovať, aby sme náhodou nečakali donekonečna. Uvidím čo zistím.  Ďakujem veľmi  pekne za info.     

Kamila, Po, 12. 04. 2021 - 20:37

Tak to je ozaj des a hroza. Suseda mala ten problem, ze cakala info na sms a dosla mailom, ta prepasla termin. Mozno zadala zle cislo?

dasa_, Po, 12. 04. 2021 - 21:52

My doma sme obaja dostali aj mail, aj sms. Dokonca po dva, aj na pripomenutie deň pred. Tak s najväčšou pravdepodobnosťou  chyba v čísle. Sestra zadala napríklad mame číslo pevnej linky, ani  jej nenapadlo, že príde sms. Ale to bolo ešte v začiatku, mama má už za sebou úspešne dve dávky

dasa_, Po, 12. 04. 2021 - 21:49

Ono to je podelené - niektoré typy vakcín sú vhodné pre veľké očkovacie centrá, iné pre nemocnice. Respektíve každou vakcínou očkojú na inom mieste. Ja som pôvodne chcela u nás v nemocnici, ale po chvíli som pochopila, že v nemocnici očkujú iba pfizerom a ten je vyhradený zatiaľ pre inú vekovú kategóriu. Pre moju kategóriu je aktuálne určená iba Astra. Tak sme museli "putovať" do krajského mesta, čo bolo 40km

To delenie je trochu spôsobené aj tým, ako sa ktorá vakcína skladuje.

Ano, neviem si predstaviť, ako sa niekto, kto nemá auto bude vedieť dostaviť mnoho kilometrov ďalej, keď sa treba dostaviť viacmenej na prsný čas. Možno niečo vyrieši Jonson, ktorý sa nemusí skladovať za tak prísnych podmienok a budú môcť očkovať napríklad aj obvodní lekári.

Takže buď čakať alebo si zariadiť dovoz. Veľkokapacitné centrá tuším očkujú iba cez víkendy.

Sonul, Ut, 13. 04. 2021 - 11:50

Je pravda, že nie  všetky  centrá očkujú všetkými  druhmi vakcín. U nás očkujú Pfizerom a Modernou. Pani vo vakcinačnom centre  mi potvrdila, že  naozaj boli zo  začiatku technické  problémy.  Poradila mi  preregistrovať sa  a zapísala  ma medzi náhradníkov. Ale  vraj to tiež može chvíľu trvať, lebo majú veľa náhradníkov.Tak som sa preregistrovala. Uvidím čo bude ďalej.  Mnohí  nemajú o tom ani tušenia a tiež len trpezlivo čakajú na pozvánku.  Snáď  to už dobre dopadne, treba myslieť  pozitívne. 

   

 

dasa_, Ut, 13. 04. 2021 - 12:07

Tak prisám aj naše skpsenosti s prvou dávkou očkovania Astrou. Ja som bola v sobotu, manžel v nedeľu.

Najťažšie pre mňa asi bolo očakávanie problémov. A potom, po podaní vakcíny pozorovanie. Každé pichnutie. Našťastie mi nič nebolo. Žiaden príznak, až som začala uvažovať, či to fakt bola vakcína PohodaPohoda Teda srandujem

Manžel ma nasledoval v nedeľu. Dopredu som sa smiala, že aj keby mi niečo bolo, musím pred ním zatajiť, aby sa nezľakol.

Dlho vyzeralo, že v pohode. No večer okolo 11 hodiny, čo bolo cca 12 hodín po očkovaní som videla, že si nevie nájsť miesto. Prinútila som ho ísť do postele, normálne je to pre neho ešte skoro. Chvíľu mu drkotali zuby, teda konkrétne kým prešiel z kúpelne do spálne. Potom za zababušil do paplóna a pridala som mu ďalšie dve deky navrch. Zaspal, ale stále sa budil. Nadránom sa pridali bolesti celého tela, tak som mu nanútila  ružovú tabletku. Po nej sa riadne spotil. Pospával do obeda. Potom sa konečne prezliekol z pyžama a už bol lepšie. Nie na 100%, ale v podstate už normálne fungoval. Maximálnu teplotu si nameral 37,2. Dnes sa zdá, že je v pohode

dulka, St, 14. 04. 2021 - 09:11

Cez víkend sa dostala na rad už aj moja veková skupina. Napriek tomu, že som bola za očkovanie, ale nebola som si istá Astrou, rozhodla som sa nakoniec prihlásiť. Do 5 minút mi prišiel termín. Idem zajtra na Astru.

Kamila, St, 14. 04. 2021 - 09:27

Držím palce, však toto v tejto dobe nie raz človek prehodnotí svoje rozhodnutia ...

dasa_, St, 14. 04. 2021 - 10:40

Moja teta, bývala lekárka ná 78 rokov a žije v zahraničí. Od začiatku vyhlasovala, že ona teda astru nechce, ona si počká. Tam kde žije, sú pravidlá iné a tak prišla na rad až  tento víkend. Nemohla si vyberať, dostala to, čo jej ponúkli. A bola rada, že dostala. Astru. Len na okraj, podľa jej slov nemala žiadnu reakciu.

Jej manžel je o kategoriu vyššie vekovo, ten dostal pfizera.

Podstatné je na to pozrieť očami, že z tých cca 2,5 tisíca, čo sú aktuálne v nemocniciach, nie je očkovaný ani jeden. A to odhadom tak 10% to neprežije. Možno aj viac. A ako písal náš primár interny, v pondelok prijali do nemocnice 3 pacientov s trombózou. Ani jeden prípad nebol po očkovaní.

Kamila, St, 14. 04. 2021 - 11:16

Aj v Nemecku idu na to opacne, ludi do 60 rokov nebudu ockovat Astrou Zeneca a dokonca aj druhu davku, ti co uz zaockovani boli dostanu inu ...

dulka, Pi, 16. 04. 2021 - 09:02

Tak už môžem pridať aj ja svoju skúsenosť :-). Bola som o 14.včera. Musím vyzdvihnúť organizáciu očkovania. Všetko išlo rýchlo, žiadne dlhé rady, fakt to mali super zorganizované. Pila som veľa tekutín a dala si vazopirin. Nemala som najprv žiadne vedľajšie účinky. Len teda okolo 20.hod.som zaspala ani neviem ako. Zobudila som sa o 12. v noci, bolela ma hlava, mala som zvýšenú teplotu, tak som si dala paralen, hlavne kvôli tej hlave. Do rána som už vôbec nespala, nemala som zimnicu, ale bolo mi hrozne teplo. Ráno som vstala, za cvičila si, naraňajkovala sa, žiadna únava. Nechápem, keď som celú noc bola hore. Ale idem si teraz ešte ľahnúť, tak uvidím. 

 

Kamila, Pi, 16. 04. 2021 - 09:44

Ona v tych velkokapacitnych centrach uz maju celkom pekny sytem, uz len keby bolo dost ockovacich latok, alebo zaujemcov ...? aby boli naplno vyuzite.

Reakcia asi taka standardna , ta uz len si este dnes nahodit kludovy rezim. Velmi teoreticka otazka moznych zrazenin, je aktualna asi mozno este tyzden, neviem ako dlho prebieha imunitna reakcia?

majas, Pi, 16. 04. 2021 - 10:09

Áno priznávam, bolo to trošku dobrodružné a potivé, ale tak som deň podovolenkovala v posteli a pak už to bolo raz dva v normále. Po skúsennostiach detí som to očakávala, tak všetko OK sa mi teraz hovorí :-). Asi čo sa týka termínov pre starších je ten problém, že na ostatné vakcíny okrem Astry Zeneca je väčší nápora menej vakcín, tak preto nám termíny z čakárne boli pridelené rýchlo alebo tie očkovacie centrá dokážu zaočkovať viac ľudí ako nemocnice? Tak hlavne, že sme darovali aktuálne nejaké Moderny bratom do CZ, neviem také divné gestá sa robia.

 

Kamila, Pi, 16. 04. 2021 - 10:21

 ..... ale zas sme vraj dostali necelych 600 000 davok Pfizeru od niektorych statov EU tiez ako gesto solidarity? Ale to bolo po velmi narocnom a profesionalnom rokovani, na rozdiel od chaosu okolo Sputnika a pod.

dasa_, Ut, 11. 05. 2021 - 16:14

Tak rozmýšľam, či sme sa moc neponáhľali. Očkovanie Astrou je aktuálne pozastavené

 

 

Kamila, Ut, 11. 05. 2021 - 16:30

zastavili len prvoockovanie, druhe davky podla mna budu pokračovať  ..., aj tak je ich málo v EU

dasa_, Ut, 11. 05. 2021 - 17:07

Obávam sa, že to nebude výhradne kvôli nedostatku vakcín

Kamila, Ut, 11. 05. 2021 - 17:14

samozrejme, je mi jasne, ze to nie je kvoli nedostatku vakcin, ale kvôli umrtiu v dôsledku očkovania ... o tom riziku sme vedeli 

Kamila, Ut, 11. 05. 2021 - 19:15

Vraj sú v hre aj možnosti, žeby druhá vakcína by mohla byť iná, ako Astra, pre "druhočokovancov", ale to je zatiaľ vo hviezdach.

dasa_, Ut, 11. 05. 2021 - 20:00

Ja nemám ani silu, ani chuť o tom premýšľať. Teší ma, že už som 4 týždne od prvej dávky a tak sú isté úľavy. Už môžem povedať iba to, že sa nechám prekvapiť

dulka, St, 12. 05. 2021 - 13:44

Ja čo som zachytila, tak vakcíny Astra budú podávané len "druhoočkovancom" a údajne tam už zrazeniny nehrozia, vraj len pri prvej dávke ...

Kamila, Št, 20. 05. 2021 - 09:20

Vyzerá to, že bude problém dostať druhú dávku Astry, nakoľko výrazne chýbajú vakcíny? Bude to zrejme ešte zaujímavé. Hambím sa Trochu matematiky:

Doteraz bolo vraj  Astrou zaočkovaných 447-tisíc ľudí, druhou vyše 44-tisíc. Čo je desatina.

Celkovo bolo na Sk dovezených 675-tisíc a do konca júna ma dojst este 28 800 vakcín. Ta orientačne majú na preočkovanie druhou dávkou vakcíny, tak pre polovicu "prvočokovancov" Astrou?

O kombinácii vakcín sa u nás zatiaľ neuvažuje, aj keď v Európe, v niektorých štátoch to už schválili.

dasa_, Št, 20. 05. 2021 - 09:47

Myslím, že lepšie ako stresovať bude vyčkať. Nejak sa to vyrieši.

Inak, tu sú nejaké čísla aj o očakávaných vakcínach. Len teda, neviem ku akému dátumu.

Je to dosť podobná situácia ako pri tých prijmačkách.

Kamila, Št, 20. 05. 2021 - 09:49

Ja vôbec, ale vôbec nestresujem, len konštatujem. Úsmev 

Kamila, Ne, 06. 06. 2021 - 15:46

Dievčatá, boli ste niektorá z vás, prípadne niekto z rodiny na očkovaní druhou dávkou Astry? Sú reakcie na druhú dávku miernejšie?

M.á.r.i.a, Ne, 06. 06. 2021 - 16:22

Mám rodinných priateľov on po prvej aj po druhej vôbec nič, len trochu ruka bolela... ona po prvej trochu malátna, viac bolela hlava, bez teploty. Po druhej vôbec nič. Synovec po prvej vôbec nič, po druhej večer zimnica bez teploty, zobral tabletku a spal do ráno.Ráno ako by sa nič nestalo. Ono to záleží individuálne ako to prijme organizmus....ja po veľmi ťažkom covide očkovaná pfeizrom a reakcia ako chrípka jeden deň. 

Držím palce, v každom prípade lepšie ako ochorieť.

Kamila, Ne, 06. 06. 2021 - 17:08

Dakujem za sprostredkovane skusenostii. MlčímTakze uvidime co to bude az to budeMrkám

Kamila, So, 12. 06. 2021 - 14:30

Hlásim, že po druhej dávke Astry, aspoň u mňa bola úplna pohoda. Možno sa mi trochu viac motala hlava ako pred ňou, ale veľký rozdiel to nebol, a hlavne sme si dopriali dva vegetnejšie dni. Úsmev Na ruku sme s manželom dávali ľad hneď po príchode domov, tak boli len trochu.

dasa_, So, 12. 06. 2021 - 18:58

u nás dostal v piatok syn prvú dávku a tiež v pohode. Ruka síce trochu bolela, ale nesťažoval sa. Tiež som mu dala studený obklad. My by sme mali dostať druhú dávku tuším budúci víkend, tak uvidíme

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama