reklama

Vieme robiť nič?

Pridal/a dasa_ dňa 16. 06. 2021 - 09:59

reklama

Valí sa to na nás z každej strany. Treba efektívne využívať čas. Všetko mať naplánované. Každú aktivitu. V každej chvíli vedieť, čo robíme, prečo to robíme. Ako také dobra naolejované kolieska.

Lenže - kedy vlastne premýšľame? Kedy snívame? Aspoň tých 5 minút pred zaspaním? Alebo ani to nie a radšej počúvame niečo výživné. Veď čo keby nám nejaká tá minúta utiekla. Akokeby bol oddych za odmenu. No oddych je pritom nutnosť. Len občas si ho treba vedieť naplánovať.

Voľakedy naši starí rodičia ešte "svätili" nedeľu. Bolo to zamerané na rodinu. Dnes dobiehame všetko, čo sme nestihli - 2 práčky, kopa žehlenia, pokosiť záhradu.... Už roky sa usilujem vrátiť k nedeli. Stále to nie je dokonalé. Zo záhadných dôvodov sa mi vtedy najlepšie žehlí, občas veru aj práčka beží ... A možno by aj viac návštev nebolo zlé pridať. Ono ten oddych by totižto nemal byť primárne o ležaní na gauči.

 


reklama

reklama

Kamila, St, 16. 06. 2021 - 11:09

Pre mňa veľmi, veľmi náročná téma. Prave som ju riešila v sobotu, deň po druhej davke Astry. MM zahlasil, že treba oddychovať. Doľahlo to na mňa,cta som si v sobotu doobeda ľahla na terasu. Uplne ideálny čas, ratala som zvuky co  pocujem, vraj take treba pre vypnutie mysle. Pocula som pilu, kosacku, tatrovku, vrieskajucevdeti, traktor, cvrcky aj vtaciky, aj tak som driemala. Vecer som bola dost zufala z toho nicnerobenia, a to som sj varila, prala .... Ono nieje ptoblrm, aspon u mna najst si cas na premyslanie, ale vediet hlavu vupnut. A samozrejme si aj sadnut na zadok a nic nerobit, aspon som sa vratila k puzle a objavila dokumenty o byvani ...

eva m, St, 16. 06. 2021 - 14:00

Úplne v pohode viem robiť nič. Zvalím sa na gauč a relaxujem. A užívam si to.

dan-cula, St, 16. 06. 2021 - 18:44

Áno!A nemám ani výčitky svedomia...nie je to dennodenne ale mávam také fajnové chvíĺky.

čo sa týka nedieľ tak 80% určite je to stará dobrá nedeľa ktorá patrí rodine.Aj ked som mala malé deti obed vždy takmer presne o 1200 a potom nejaký výlet,návšteva..ostalo mi to.

Nájdu sa nedele aj pracovné ale nakolko chodim do roboty potom sa mi vždy zdal týžden bez začiatku a bez konca-kolotoč.Ale raz za čas sa to dá.

 

balalajka, Št, 17. 06. 2021 - 08:55

Ale ja si nemyslím, že "nič" naši starí rodičia robili. Môj starký vravieval "šak si porob a oddýchni si". To nebol taký čas, že si sadli ku káve, koláču, kalíšku a rozprávali sa. Toto predtým bol nedeľný čas, alebo večer miesto čučania do telky. Také "ničnerobenie" bolo, keď podriemkávali. Aspoň u nás.

Viem to - nič nerobiť robím zvyčajne v piatok, keď mám namáhavý týždeň. Som rozmrzelá a vtedy čumím na telku a nechávam všetko odviať preč. Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama