reklama

Začínajú sa Olympijské hry 2020

Kamila , 23. 07. 2021 - 10:46

reklama

Ten názov Olympijské hry 2020 vypovedá o mnohom. Ako niet sa čo čudovať, žijeme dobu úplne neštandardnú ... , je celkom zázrak, že sa vôbec konajú. Ale nebude to také ľahké drahá ... Ozaj nie. Začínajú vo fáze, keď je v Tokiu najviac nakazených od začiatku roka. Priznám sa, zatiaľ ani netuším, či bude zápolenie aj s divákmi. Športovci žijú v bublinách, relatívnej izolácii, sú pravidelne testovaní.

 

V meste je vraj extrémne horúco, okrem samotného zápolenia sa športovci rúškam nevyhnú. Mnohí ako prišli, tak aj po 14 dňovej karanténe sa vrátia domov. Česká výprava má dosť veľký problém, nakoľko vzali na olympiádu, lekára - antivaxera, ktorý sa voľakde nakazil a s ním aj zopár členov tímu a športovcov, ktorí cestovali spolu vládnym špeciálom. Je to zložité, aj pre tých čo sú očkovaní, negatívni, ale nachádzali sa niekde v blízkosti niekoho pozitívneho. Takto dopadli naši dvaja atléti. Asi je šanca, ak na piaty deň budú negatívny, môžu sa pridať k ostatným športovcom.

Ako mladá, a aj neskôr, vždy keď sa dalo som olympiádu v telke sledovala. Asi atletika u nás hrala prim,  Horšie to bolo s časovými posunmi, ak zápolenie prebiehalo v našich nočných hodinách.  Nebude tomu ani teraz inak, tuším je tam cca 8-9 hodinový posun, odhadom, podľa statusu na IG o zapadajúcom slnku u nás na pravé poludnie.

Tak či tak držím všetkým palce, aby to úsilie organizátorov, veľká drina športovcov v predolympijskej príprave nevyšli nazmar. 


reklama


reklama

balalajka, Pi, 23. 07. 2021 - 12:22

Docela vtipné mi dnes prišlo také, čo behá po FB:

Víťaz olympijských hier bude ten, čo zostane negatívny až do finále.

Ale zas môžu urobiť nejaký prieskum ako (ne)funguje vakcinácia a tak. Pohoda

Kamila, Pi, 23. 07. 2021 - 12:31

Joj áno, ale čo počúvam, tak aj prežiť tie horúčavy a vysokú vlhkosť bude náročné. Inak fakt šialenstvo, čo všetko musia organizátori zrealizovať. Samotná olympiáda je výzva, všetko zmenežovať, ale s tými všetkými protipandemickými opatreniami, to by asi nik iný nedal ako Japonci, a to vraj v krajine vládne dosť protiolympijska atmosféra. Uvidíme, čo to bude až to bude. Minimálne otvarací ceremoniál bude úplne bez divákov.

Kamila, Ut, 27. 07. 2021 - 11:21

Je celkom zaujímavé sledovať dianie na tohtoročnej olympiáde, teda tak z diaľky. Športové zápolenie pred prázdnymi tribúnami je ozaj zvláštne. Obrovský rozdiel oproti futbalovým zápasom. A to športovanie v horúčavach a pri vysokej vlhkosti. Tak či tak klobúk dole pred výkonmi samotných športovcov, aj organizátorov. Asi nie je na svete krajina, ktorá by mohla organizáciu Olympiady zvládnuť za danej situácie, lepšie. Otázka s akými finančnými stratami a snáď to ukočíruju, vrámci pandémie. Našim športovcom sa darí, tak primerane. Snáď sa aspoň jedna medaila zadarí.

Kamila, Št, 29. 07. 2021 - 08:43

Máme prvú medailu, dokonca zlatú. Rehák Štefečeková vyhrala finále trapu? streľbu na "holubov" teda pohyblivý terč. Je to super. TlieskamÁnoTlieskamŠikovná deva.

Inak olympiáda prináša veľa rozmanitých príbehov športovcov z celého sveta, z krajín, kde šport nemá veľkú tradíciu, vhodné podmienky.  Za mnohými športovcami je tak zložitá cesta ..., v tejto dobe pandemickej zvlášť. Deťom chýbajú pozitívne vzory, lebo chcenie rodičov nestačí ...

majas, Št, 29. 07. 2021 - 14:20

Ano ja v prvom momente keď zazriem v TV, že Tokyo 2020 prve čo mi napadne, že čo dávajú nejaké záznami. Až pak mi to dôjde No pozeráme, čo sa dá po večeroch zo záznamov alebo len denný sumár. Kto je doma aj celý deň to beží, veď vidieť tých skvelých športovcov v akcii je zážitok, okrem boxu môžem všetko. Úsmev Sú tam nové športy, a presne rôzne silné príbehy. Dnešné zlato som Zuzke veľmi priala a je len super, keď sa slovenskej náture niečo také podarí, ísť nad svoje limity, nezľaknúť sa a zabojovať do konca. TlieskamTeším sa na atletiku. A dúfam, že rozhodnutie pre Japonsko nebude v konečnom dôsledku negatívne. 

Kamila, Št, 29. 07. 2021 - 17:17

Však toto toľko dojmov, príbehov, zážitkov ..., ten časový posun je náročnejší. Ano aj ja dúfam, že Japonci to v konečnom dôsledku vezmú ako prínos. S tými horúčavam, to začína byť náročnejšie v celom svete, nielen Japonsku. Pre športovcov, je to riadna záťaž. Ano aj pre mňa je atletika najzaujímavejšia, len u nás doma som asi jediná, čo dianie sleduje nejak viac. 

majas, Št, 29. 07. 2021 - 17:29

Tak u nás samozrejme aj basketbal, plážový volejbal, tenis a asi skoro všetko pozeráme ak sa dá, ale keď pozerám fleret, tak som paf, lebo ja stale neviem kto koho trafil. Váľam sa od smiechu po podlahe

Kamila, Št, 29. 07. 2021 - 17:30

Bože to je čo za šport? Však toto samé novinky ...

Kamila, Pi, 30. 07. 2021 - 09:39

Máme striebornú medailu, hurá jupí.  PohodaKajakár Grigar o ňu zabojoval na divokej vode. TlieskamÁnoTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama