reklama

Exekútor

Pridal/a Tubeles dňa 04. 03. 2020 - 17:42

reklama

Otázka používateľa
Marián

Dobrý deň chcel by som sa spýtať. Môže polícia vstúpiť do domu/na pozemok ako asistencia exekútora ak na adrese nemá trvalý pobyt osoba ktorej sa exekúcia týka.Ak exekútor kontaktuje políciu, preveruje si polícia, či daná osoba má alebo nemá adresu na mieste, kam chce exekútor prísť.

Nasťahoval som si domov priateľku V októbri 2019, v decembri prišiel papier od exekútora že začala exekúcia. Dnes prišiel druhý papier, že prídu na obhliadku domu a vecí. Celý život sa starám tak aby som sa nezadĺžil a teraz toto. Dom a zariadenie sú moje staré veci a mám od všetkých faktúry na moje Meno. Potom sme sa rozišli. Ešte som je nezrušil trvalí pobyt.

Otázka: Môže exekútor vstúpiť na pozemok, do objektu ak mám papier o zrušení trvalého pobytu dlžníka. Bývala tu 4 mesiace a ja tu mám celý svoj život a snahu.

Ďakujem s pozdravom Marián

Odpovedá
advokát Bános

Dobrý deň,

ak má Vaša bývalá priateľka u Vás trvalý pobyt tak exekútor sa môže domnievať, že má u Vás nejaké hnuteľné veci, a v dôsledku toho si môže vyžiadať vstup do nehnuteľnosti. Pokiaľ mu však preukážete, že trvalý pobyt bol zrušený, tak exekútor nebude mať dôvod vyžadovať si vstup do Vašej nehnuteľnosti. Pre prípad, že by došlo k zahrnutiu Vášho majetku do súpisu vecí určených na uspokojenie veriteľa v rámci exekučného konania, môžete podať námietku neprípustnosti exekúcie. Súdny exekútor upovedomí oprávneného veriteľa a vyzve ho, aby sa do 15 dní vyjadril, či súhlasí so zastavením exekučného konania v časti postihujúceho dotknutú vec. Ak oprávnený veriteľ súhlasí s vylúčením veci z exekúcie alebo sa k výzve exekútora v určenej lehote nevyjadrí, súdny exekútor vydá upovedomenie o zastavení exekúcie týkajúcej sa dotknutej veci. Ak by oprávnený trval na exekúcii tejto veci, exekútor postúpi návrh na vylúčenie veci z exekúcie súdu. Súd podľa posúdenia, koho právo na vylúčenie veci sa javí ako menej pravdepodobné, vyzve Vás, ako osobu, ktorá právo uplatnila alebo oprávneného veriteľa, aby do 30 dní od doručenia výzvy uplatnil právo na vylúčenie veci alebo aby strpel vedenie exekúcie na vec. Následne by ste mali právo podať na súd žalobu o vylúčenie veci z exekúcie. 

JUDr. Róbert Bános,  advokátska kancelária v Bratislave, Galante, Trenčíne, Žiline, Vrábľoch a Nitre

Komentáre

Tubeles, Ut, 10. 03. 2020 - 18:09

Ďakujem, ale odpoveď som aj tak nedostal.Na začiatku bola otázka o polícii a aké má právomoci.A na konci zostali aj tak nezodpovedané otázky.

zajko, Pi, 03. 09. 2021 - 14:14

Dobrý deň,dna 20.10.2017 som menila dodavateľa energie a plynu.Podpisala som zmluvu s Slovakia energy ,Plyn nepresiel pretoze tam bola zmluva asi nad 3 roky Energie2 dodavateľ.V mesiaci 8/21 mi prisiel list kde mi Slovakia energy poslala spravu,ze od 1.10.2021 mi budu uz dodavat plyn Slovakia energy, v priebehu mesiaca mi vsak doterajsi dodavatel 2x napisal aby som u nich ostala. Co sa aj stalo ostala som tam..P/odpisala som odvolanie vypovede a splnomocnenie.Nato mi Slovakia energy poslala zaplatit 120eur za nedodrzanie zmluvy,bolo tam uvedene ze maju narok na uhradu zmluvnej pokuty .Az vtedy som zistila ze .20.10. 2017 som take nieco podpisala. Z tohoto vyplyva ci uvedenu pokutu musim zaplatit. Ak je možne prosim odpoveď. Ďakujem s pozdravom Štecova Zita


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama