reklama

Výpadok

Pridal/a balalajka dňa 05. 10. 2021 - 06:08

reklama

Zaujímavá vec sa stala.

Moje decká došli o hodinu skôr si večer pokecať. A čuduj sa svete, pristavili sa na sedačkách a rozvaľovali sa tam a klábosili sme a klábosili. Všeličo sa prebralo - aktuálne, menej aktuálne, ale aj staré hriechy. A ja som mala čas a klábosila s nimi.

A keď nás to omrzelo, šťukali sme bezmyšlienkovite a prepínali kanály až nakoniec sme to vzdali a decká si šli dobrovoľne upratať izbu a ja som sa utiahla dohnať resty na svojej pleti.

A taký kľud to bol a pokoj. Aj spať sa šlo skôr. Len Zet nechápala a mala rozhodený harmonogram a ziapala do prázdnej ulice celú noc .... NEŠIEL FACEBOOOOOOOK (a ani Instáč a samozrejme MSG) Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

Prežili ste to?

 


reklama

reklama

dasa_, Ut, 05. 10. 2021 - 07:52

prežili ÚsmevÚsmev Ja som štrikovala a sledovala ľahký taliansky film. Žiadne vraždy, nič. Ešte sa tak prinútiť a opakovať to aj dobrovoľne.

balalajka, Ut, 05. 10. 2021 - 07:56

ÁnoÁnoÁno

Šak toto - malo to čaro nečakaného a nechceného. Veľký úsmev Ale koľko času sme na seba zrazu mali!

Lea, Ut, 05. 10. 2021 - 17:05

Nuž, nepostrehli sme ... Chichocem sa

balalajka, Št, 07. 10. 2021 - 09:55

Tak aspoň si sa dočítala, že bol Veľký úsmev

Kamila, St, 06. 10. 2021 - 11:33

Mne akurát okrem pracovných záležitosti chýbalo spojenie s deťmi. Som strašná, čo sa týka telefonovania Hambím sa takže messenger je moje základné komunikačné spojenie s deťmi. Ale zas jeden večer sme to všetci prežili. Úsmev

dasa_, St, 06. 10. 2021 - 12:34

Áno, aj u nás používame rovnaký kanál na spojenie.

AJ mi to chýbalo a zároveň som si hovorila, že super. Aspoň mi to pomôže sa oddeliť. A furt neotravovať Úsmev A keby bolo niečo naozaj nutné, tak telefony nevypadli. Kedysi, keď som odišla na intrák, tak naši o mne nevedeli. Lebo telefon sme doma nemali. Vlastne ich bolo iba 5 na dedine vrátane obchodu, MNV a vrátnice na družstve ÚsmevÚsmev A vydržali sme všetci.

Vlastne som si spomenula na moju spolubývajúcu. Mala chlapca na vojne a tak každý deň písala list a každý deň list aj dostala. Bolo to také romantické. Vždy krásne vymaľovala obálku. Dnešní smajlíkovia sú jednoduchší.

Len tak na okraj, láska nevydržala tie dva roky, čo on bol na vojne

Kamila, St, 06. 10. 2021 - 12:54

Joj, ano, tiez si spominam na dobu, ked prisli prazdniny a drahy mal k dispozicii len telefon u otca v praci. Alebo bol na vojne a ja s polrocnou devou doma, ta som z telefonnej budky volala.  Ano listy mali svoje caro, moj nedavno objavil moje z pred ... , bolo to davno. Hambím saDeti sa snazim neotravovat, raz za par dni sa opytam, ako sa maju, len to sa malokedy nieco dozviem. Musim sa naucit spravne klast otazky. Pre tých vzdialanejsich pomoze viac raz za cas videohovor. Decká asi tak radi telefonujú ako ja, je to bieda. Hambím sa Inak to by bolo na novu debadu, socializacia sa, schpnost komunikovat, ak terab nieco vybavit, to kovid u nas introvertov pokazil oveľa viac, ako tomu bolo predtým.

balalajka, Št, 07. 10. 2021 - 09:55

No ja chatujem s maminou hodne. Najviac mi píše cez víkendy, keď mám plné ruky práce Váľam sa od smiechu po podlahe a to radšej vytáčam či ťukám telefónne číslo. Lenže to si nemôžeme posielať fotečky kvetiniek, koláčov a neviem čoho všetkého, takže to dopadne tak, že zas len sa ospamujeme. Veľký úsmev

Konverzácia s deckami zatiaľ IRL. Ale ak sa budem spoliehať na to, že budú vypisovať .... už ich vidím Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe. Oni radšej na segedín prídu.

margesimpson, Št, 07. 10. 2021 - 09:35

Tak ja som to veru pocitila. My mame ako rodina (segry, svagrovia, ocino) spolocnu whatsapp skupinu. a tam kazdy dava co mu napadne. Segra foti a nataca detvaky pre nasich, riesime prerabku kupelne u nasich, dalsia stavia dom,tak pokroky na stavbe,  ocino je teraz na rybach sam tak ulovky atd atd. jednoducho co kazdodenny zivot dal. Inak vrelo odporucam, nasim dost pomohlo. teda len ocino ma, ale poctivo maminke ukazuje vsetky fotky a cita jej prispevky a vtipky ako medzi rodinou. Maju lepsi pocit, ze sa podielaju na nasich kazdodennych zivotoch. 

balalajka, Št, 07. 10. 2021 - 09:59

OMG WA neeeee - mame stačí FB a MSG. Instáč som zakázala všetkým, aby jej ukazovali. To už voooobec by sa s tatinom nebavila, resp. len mu furt z toho čítala. Veľký úsmev

Ale pravda je, že vďaka spoločným skupinám a celej tej technike sa neasocializovali ani v období najväčšej pandémie, keď sme riešili len podanie nákupu medzi dverami a aj nemocnice sa dali psychicky zvládnuť lepšie. Nie vždy sa dá telefonovať. A naozaj raz videné je viac ako 100x počuté.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama