reklama

Kocúrkovo

Pridal/a balalajka dňa 14. 10. 2021 - 06:00

reklama

V utorok večer som sa naviezla do pani, ktorá mašírovala po celom Li*li kašľajúc a sopliac na všetky strany aj s cca 5 ročným deckom bez prekrytia dýchacích ciest. Mala som dojem, že ma naháňa a chce mi nejakú biologickú informáciu minimálne zanechať, lebo kam som sa pohla, tam som počula mokrý kašeľ jej chlapca, pištiaceho lebo zrejme nakupovanie o 19tej nepatrilo medzi jeho top činnosti.

Pri jogurtoch ma už totálne dobehla.

Ale dobehol ma aj SBSkar.

"Pani nasaďte si respirátor."

" Ja nemusím, mám papier od doktora, že nemusím mať prekryté dýchacie cesty."

" Máte papier? Tak mi ho ukážte."

" Ja vám nemusím nič ukazovať, lebo tam sú informácie o mojom zdravotnom stave a tie podľa zákona nemôžete kontrolovať." Tak pripravenú odpoveď som počula posledne na štátniciach, keď sa sypala účtovná osnova.

Do mňa jedy, lebo šak ako zamestnávateľ sledujem, čo kde a ako a čo mám zabezpečiť a čo nie.

" No to sa pani mýlite," ja samozrejme varecha všade musím byť Pohoda. " Od pondelka platí vyhláška, kedy Vás môže prevádzkovateľ obchodu alebo jeho zamestnanec skontrolovať."

Prebehla ešte ostrejšia výmena názorov, kde som ju ja poslala to doštudovať, ona nasratá vyhádzala z vlastného košíka veci tam kde stála a so smrkajúcim sopeľ do seba (ale už zahriaknutým) decom mašírovala pomedzi regále s vyhlásením, že niktoré iné obchody nemajú s tým problém, že tak nakupuje.

Vykladajúc tovar na pás som si všimla pokladníčku, ktorá využívala čas a napila sa. Na tvári mala niekoľko otlačkov od respirátora. Evidentne si ho nenasadzovala len na 10minutový nákup ako ja. Škoda, že tá si nevybavila papier od doktora, že ona nemusí.

Nechápem ľudí, ktorí si myslia, že nosenie prekrytých dýchacích ciest je nanič. Minimálne sa iné respiračné ochorenia eliminujú a nešíria tak, ako to je bez akýchkoľvek opatrení.

No a ráno som si spomenula na toho SBSkára znovu.

https://www.extraplus.sk/clanok/prevadzky-nesmu-kontrolovat-zdravotny-stav-hosti-uznalo-ministerstvo-zdravotnictva?fbclid=IwAR2eouIjM9IIM6TbG0-h4-jLqYEUUdyOndlOwyZQi3k98atllO8dEuY7Eq4

Nech mi nikto nehovorí, že máme skvelú vládu.

Vyhláška platila od pondelka. A včera ju už aj Ministerstvo zdravotníctva uznalo, že je to protizákonné. Dva dni platila. Veď to musel vidieť nejaký právnik predsa predtým ako to pustili do obehu, nie?

Navrch som strašne zvedavá, ako chcú zabezpečiť, že sa ten kovidautomat bude dodržiavať. Úsmev Lebo zabezpečiť vstup do objektu len oprávneným osobám prevádzkovateľ nebude mať ako skontrolovať. Takže to nechá na ľuďoch, ktorí svojim vstupom potvrdzujú, že to dodržujú.

Smejem sa hlasno. Sarkasticky. Cez slzy.

Na druhej strane - teraz sa ukáže až skutočne kto ešte len je sebec.

 


reklama

reklama

dasa_, Št, 14. 10. 2021 - 06:36

Hmm, práve včera som čítala článok jedného rakúšana, ako je to na západe. Budem citovať:

" Keby som nemal certifikát OTP, nepustili by ma v Rakúsku do kaviarne, na úrad, ani len na lúku pri jazere. A to som bol na tom ešte dobre, v Nemecku stopli neočkovaným vyplácanie mzdy počas povinnej karantény, vo Francúzsku sa neočkovaný už nedostane do vlaku, v Taliansku ani na pracovisko. "

balalajka, Pi, 15. 10. 2021 - 06:18

A vieš o koľkých prípadoch som počula, že boli strááááášne proti očkovaniu a akonáhle sprísneli okolité štáty, kde pracujú zmenili pesničku? Zrazu nie je problém. Už ich nikto neobmedzuje.

Kamila, Št, 14. 10. 2021 - 10:48

Ozaj des a hrôza a potom, čítam komentáre, že všetci vo vláde by mali ísť do väzania za obmedzovanie slobôd. Neviem, prečo majú ľudia pocit, že to len naši sú výnimoční. Najlepšie na tom, je, žeby mali hneď zrušili absolutne všetky opatrenia.

Na svete vraj zomrelo na koronavírus za necelého 1,5 roka  cez 3,5 miliona ľudí. Ak by neboli opatrenia, tak tu máme pohromy v tako mm rozsahu  ako mor, cholera ..., toto je aspoň natoľko kontrolované, aby zdravotníctvo stíhalo. Neriešim očkovanie, rozumiem, že to môže byť rozporuplné. Nikomu sa v tých respirátoroch dobre nedýcha, ale fakt toto nieje chripôčka. 

Ale toto je aj o zdravom rozume, ohľaduplnosti. Ak som chorá, ta sedím doma na zadku a spravím si nákup online, alebo aspoň nasadím rúško či respirátor.

Inak zložitá doba momentálne, lebo tých viróz je teraz všade veľmi veľa. A to prelínanie s kovidom, čo je čo nie sranda.

balalajka, Pi, 15. 10. 2021 - 06:21

Veď toto, že mnoho pliag aj iných. A keď sa ti stretnú dve, tak dovi dopo.

A skutočne ten obchod je priestor, kde sa premelie x ľudí. Nielen kunčafti ako v krčme pod hruškou, kde máš defacto uzavretú komunitu.

dan-cula, Št, 14. 10. 2021 - 12:12

Kocúrkovo...slabé slovo.

Sebectvo kvitne nekontrolovatelne...

Vieme,že aj očkovaný môže byť chorý a nosič-ale prečo tí čo sa nechcú dať očkovať(prípadne nemôžu)napádajú lekárov a pod..tá chvílka v obchode s rúškom-respirátorom nezabije..veď von ich už nikto(takmer)nenosí!!

Ohľaduplnosť,empatia asi už v národe vykapala..

 

 

balalajka, Pi, 15. 10. 2021 - 06:31

Mňa fascinuje vec, ako na jednej strane atakujú zdravotnícky personál a na strane druhej sa nehanbia volať RZPčku. Teraz nielen pri problémoch z kovidu. Ale však ako môžem zveriť život človeku zo záchranky, ktorý na viac ako 70% percent zaočkovaný je (napr. v Maďarsku, Francúzsku, Taliansku, Nový Zeland, .... je 100%) a ja som ho predtým hejterila, nadávala mu do ovce, že nemá zdravý rozum a neviem čo ešte, ako môžem očakávať, že mi pomôže pri infarkte či mŕtvici?

A keď nakoniec sa do tej nemocnice dostanem a dajú ma na JISku s kyslíkom na Kramároch, tak ako môžem natáčať video a osočovať personál, čo mi okolo riti lieta, aby som prežila, že klame o vyťaženosti oddelenia? Fakt neviem, či nebyť tam upratovačkou, tak mu s tou handrou na podlahu aj ráno ksicht neumyjem.

Kamila, Pi, 15. 10. 2021 - 09:24

Toto je už absolutne chore, to som len z dialky zachytila, absolutne ziadna pokora 

dasa_, Pi, 15. 10. 2021 - 10:19

Stačila by aj istá forma sebareflexie. Ale čo už.

Vraj tento rok eviduje sociálna poisťovňa celkovo o 19 tisíc menej dôchodcov oproti stavu zo začiatku minulého roka.

A celkom ma fascinuje (toto mám vo vlastnej rodine) - dochodca cca 80rokov. Očkovanie ani za svet, lebo nežiadúce účinky. OK, to beriem. Zariadime sa. Ale pri najbližšom zakašlaní užíva ivermektín pre zvieratá. Dávkuje si to pomocou striekačky, lebo predpokladám, že to je taký, ktorý sa natiera vtákom na perie. Toho sa nebojí.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama