reklama

Knihy pod stromček

Pridal/a dasa_ dňa 24. 11. 2021 - 12:56

reklama

Teda priznám sa, budem sebecká a budem písať len o knihách pre mňa PohodaPohoda Manžel má vždy vybraté niečo špecifické a nepotrebujem ho prekvapovať mojim výberom.

Predčasne som si vybrala dve romantické knihy. Čajovňa v Tokyu bola prvá. Od tejto autorky som už niečo čítala. Príbehy sú to dosť podobné, zatiaľ mi to nevadí. Už viem, že na Vianoce dostanem niektorú ďalšiu. Celkom sa teším. Pre mňa úplne ideálne čítať pol hodinky, hodinku  pred spaním. Nevyruší ma to, skôr ma to príjemne naladí.

Z romantického koša je aj kniha Za láskou do Paríža. Zase taká oddychovka, iná autorka, tak trošku iný štýl. Nadšenie Parížom, také mám rada. Inak, ak si dobre pamätám, tak v oboch prípadoch boli dievčatá blogerky či insta maniečky Úsmev Zaujímavý pohľad pre mňa. A ako pozerám, aj od tejto spisovateľky je už pokračovanie.

Aktuálne mám rozčítanú knihu Biela ako mlieko, červená ako krv. Ani neviem, ako som sa k nej dostala. Pôvodne je určená mladým, ale číta sa veľmi dobre. A teda, dosť odkrýva z myslenia mladých. Možno trochu smutný príbeh aj o tom, ako nevidíme, čo je okolo nás. Autor je stredoškolský učiteľ z Milána a je cítiť, že mladých pozná. A má rád. Aj prácu, ktorú robí.

No a z úplne iného súdka, kto pozná autora, určite si to nenechá ujsť. Štepán Smolen a jeho Cikánský evangelia. K tomu len jednu poznámku, treba tej knihe dať po prvých stránkach šancu. Moja mama ju zhltla za dva dni.

No a teraz dúfam, že aj vy prispejete niečím do diskusie. Lebo cez Vianoce sa mi nejak najlepšie číta (a sníva)


reklama

reklama

Pegybabi, St, 24. 11. 2021 - 21:11

Ja som si pod stromček vybrala knihu poviedok Zlomená žena
som zvedavá lebo od Simone de Beauvoir som čítala Nerozlučné a bola som nadšená.
Pred nedávnom som mala veľmi silný zážitok z knihy Kníhkupec z Kábulu , vzhľadom k tomu, čo sa momentálne deje v Afganistane a momentálne mám rozčítanú Neortodoxná, tiež veľmi silný príbeh.
 

dasa_, St, 24. 11. 2021 - 21:27

Hmm, všetko samé zaujímavé veci, ako pozerám. Síce z trošku iného súdka, ako som čítala ja. Ale tak to je správne. Hlavne treba čítať.

Kamila, Št, 25. 11. 2021 - 10:25

Mam velku pauzu s knihami, asi som z romatickych vyrastla a na ine nedozrela, alebo nenasla. .. U nás sa momentálne čita Duna, poniektorí inšpirovaní filmoch chcú vedieť viac.Úsmev

Alena7, Pi, 26. 11. 2021 - 10:15

Od Ježiška by som chcela William Gibson- Neuromant, vraj predloha filmu Matrix ... podobne ako spomínaná Duna (inak tá terajšia Duna-film je remake filmu z roku 1984).Tiež Dominik Dán nesklamal a pred vianocami má novú knihu Mačacie zlato. .. a snáď aj nejaká romantika bude (ak nie, nabehnem preveriť nové prírastky do knižniceChichocem sa).  Momentálne mám rozčítanú Ženy, ktoré behali s vlkmi.

balalajka, Pi, 26. 11. 2021 - 11:23

Momentálne bez kníh. Ale vďaka za inšpirácie.

Poslednú som chcela mame, že reku, keď tvoja to dala. Ja potrebujem pre ňu niečo ružové, voňavé a načechrané. Druhú Scarlet O´Hara najlepšie. Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

dasa_, Pi, 26. 11. 2021 - 11:31

jooj, tak to nie je ružové a načechrané ani omylom PohodaPohoda

balalajka, So, 27. 11. 2021 - 18:05

Som si nastastie precitala obsah prv ako hodila do kosika Veľký úsmev

balalajka, Pi, 03. 12. 2021 - 06:25

Aj toto objednané - vďaka za tip. Srdce

margesimpson, Št, 02. 12. 2021 - 09:43

A co Neapolska saga od Ferrante? To uz je tiez pomaly klasika. Inak na HBO su prve dve knihy sfilmovane ako serial, ak by niekto nevedel - Genialna priatelka. Velmi dobra vec Genialna priatelka

balalajka, Št, 02. 12. 2021 - 09:48

Nepoznám. Ďakujem, pozriem i to. Si to stihla ltt - dnes som chcela knihy vybaviť Chichocem sa

Kamila, Št, 02. 12. 2021 - 11:07

Citala som, velmi dobre citanie, nie moj styl, ale ked som zacala nevedela som prestat, zasobovala ma knihami dcera. Hambím sa

balalajka, Pi, 03. 12. 2021 - 06:24

Objednala som včera celú ságu - 4 knihy. Jak to bude zlé ženy, budem vás spamovať. Veľký úsmev

Nie, žartujem. Vyzerá to podľa popisu hodne čitateľne.

margesimpson, Št, 02. 12. 2021 - 10:01

Ja mam teraz kadeco rozcitane a este viac ma caka. Takze knihy pod stromcekom vynimocne nebudu. Aj ked teda zaujali ma tie Ciganske evanjelia, prihodila som do wishlistu. A ked uz som ho mala otvoreny, par knih ktore mam v merku a pocula som skvele ohlasy pridam, mozno niehoho inspiruje:

Helena Mornstajnova je dobra. Jej Hana je skvela kniha, ak niekto necital, odporucam. A jej novsi pocin Listopad je naozaj vyborne hodnoteny. Romany, ale nic sladke. S dusou. 

Skutocny pribeh najvacsieho svedskeho justicneho omylu v dejinach, alebo ako sa rodi seriovy vrah - Pripad Thomasa Quicka, uz mam v citacke stiahnute a tesim sa 

Kirke - tiez jeden z uz notoricky znamych romanov poslednej doby, grecka mytologia prerozpravana zensky.

A nieco tazsie z nasej historie. Slovutny pan prezident, listy prezidentovi Tisovi vyplavali z archivov a tu nam je ponuknutych 13 z nich, spolu s osudmi pisatelov. A Klerofasisti - slovenski knazi v rokoch 1935-1945, ti ktori konali tak aj inak  

dasa_, Št, 02. 12. 2021 - 10:18

Ochm ten Listopád ak chceš, tak ti rada pošlem. Ja som to čítať nedokázala. Skúšala som odpredu, odzadu, ale nešlo to.

margesimpson, Št, 02. 12. 2021 - 11:15

Nebolo dobre? Forma,obsah,alebo zaner nevyhovoval? To si ma isto prekvapila

dasa_, Št, 02. 12. 2021 - 11:44

jak by som to povedala - nevyhovovalo mi celé ladenie knihy, mňa to ťahalo do depresívna. Také temné, ako nie že nejaké temné sily, ale proste temné. Môže to byť dobré, veď len pre nič za nič to nemá toľko dobrých recenzii. Ale nejak som proste konečne zistila, že nie každá knižka sa mi páči, že ju viem dočítať. A odporučiť

Kamila, Pi, 03. 12. 2021 - 09:34

Dievčatá, ak by ste hľadali pre niekoho historicku romantiku, ktorá neurazí, skúste autorku Julie Klassen.  Čitala som od nej asi 4 krihy, na mna to doho pridava, kus viac viery v boha, ako by mi bolo treba, ale neprehana, neuraz, ni eje toho zas tak velai a vzdy do  toho prida aj nejakú záplatku s napätím. Za mňa fajn oddychovka, Raz za pol rok si kupim ebook, na dlhu cestu vlakom, abo na dovolenku. A pre  tie co chcu "sviezejsiu" Hambím sa historicku romantiku a nemaju doma Netflix, kde bezal serial Bridgertonovci, skuste Juliu Quinn. Nabehli nove vydania starych knih, autorka ma celkom svizne dialogy ...., citala som teda davno.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama