reklama

Ako to v tejto dobe vyzerá v ambulanciach

Kamila , 25. 11. 2021 - 10:01

reklama

Riešila som ruku, našťastie ľavú. Moje zápästie si voľačo zmyslelo. Keby, že ma bolesť nedonúti, fakt sa na to vykašlem. Však obvodná má teraz úplne iné starosti a k ortopédovi je aj tak nereálne sa dostať.  Ale nakoniec som zavolala svojej doktorke, že či môžem dôjsť, či nezačnem na chirurgii bez výmenného lístka.... Tak, že mám dôjsť.

V čakárni bolo ľudí pomenej, ale obe so sestričkou vyzerali byť napriek tomu vystresované. Neustále vyzváňal telefón. Doktorka prestriedávala pacientov  v reále s tými na telefóne. Keď nemohla dvihnúť tak potom asi prevázáňala a snažila sa liečiť kovidových pacientov ako sa to na diaľku dá. Medzitým, alebo hlavne potom majú kopec papierovačiek s PN, či už ľudí v karanténe, alebo chorých. Od sestričky som sa dozvedela, že takú zlú situáciu ani pred rokom v najhoršej fáze nemali. 

Čo sa mojej ruky týka, aj odber mi spravili aj na ortopédiu poslali. Tam bolo prekvapivo úplne prázdno, také som ešte nezažila. Prvé čo sa však sestrička opýtala bolo, či som očkovaná, alebo mám test. To isté bolo pri rontgene.  

Takže len za mňa skúsenosť, aj keď sa určite bude líšiť od lekára k lekárovi, ak máte zdravotný problém volajte svojmu lekárovi, alebo rovno nabehnite. teda ak nemáte ochorenie dýchacích ciest, vtedy vraj teba potvrdenie o negatívnom teste. Je možné, že niektorí odborní lekári si budú pýtať test, ale nie je to pravidlo. Deň predtým na internom, nič také neriešili.

Hlavne budte všetci zdraví. 

 


reklama


reklama

dasa_, Št, 25. 11. 2021 - 12:07

Ja som bola včera tiež a prekvapilo ma, že čakáreň, kde je viac lekárov nebola plná ako to bývalo inokedy. Tak verím, že konečne začali pacientov aj reálne časovať. A v rámci možností dodržiavať.

Očkovanie kontrolovali aj mne a zároveň nastriekali ruky, hoci som sa ničoho nedotkla. U tohto lekára ale už dlhšie čistia aj pero, ktorým sa pacienti podpisujú, nehovoriac o fonendoskope a rôznych iných pomôckach.

Kamila, Št, 25. 11. 2021 - 12:33

Ja by som skor povedala, ze ludia skor obchadzaju lekarov a odkladaju vysestrenia ....

dasa_, Št, 25. 11. 2021 - 12:54

áno, aj to môže byť príčina

Dzeny, Št, 25. 11. 2021 - 13:16

Myslím, že presne to je príčina. Keď som bola ešte počas prvej vlny na sone prsníkov, tak tam bola prázdna čakáreň. Inokedy sa tam nedalo hýbať. Primárka mi povedala, že ženy odkladajú prevenciu. Nie je to dobre. Aj k zubárke som dostala rýchlo termín, aj na dentálnu... Inokedy tiež čakávam. Teraz som zháňala gastro. Prvý termín do týždňa, špeci vyšetrenia tiež. Inokedy sa čaká dlho, teraz ide všetko neskutočne rýchlo. Nie je to dobre. Dobehnú nás následky zanedbaných chorôb. 

Kamila, Št, 25. 11. 2021 - 13:21

Však toto, mna len hneva, ze na mamografiu potrebujes vymeny listok od gynekologa, na doporucene vysetrenie z mamografie na ultrazvuk, si tiez potrebujem ist po vymenny listok? Je to chore, ani sa necudujem, ze zeny nechodia na niektore preventivky ...

Dzeny, Št, 25. 11. 2021 - 13:28

Výmenné lístky, to je kapitola sama o sebe. Mňa to tiež vytáča. Elektronický recept sa dá, ale elektronický výmenný lístok nie? Nerozumiem tomu.

majas, Pi, 03. 12. 2021 - 17:05

Vidíš a mňa to napríklad nehnevá, aj tak chcem chodiť každý rok na preventívku na gynekológiu a tým pádom je výmenný lístok vyriešený, prípadne nadbytočný, ak som v mamo ambulancii už sledovaná v pravidelných intervaloch. Bola som aj teraz na vyšetrení a super, že sa dalo objednať, s menším časovým sklzom to išlo fajn. Inú kávu som zažila, keď som sa asi pred dvoma mesiacmi pokúsila objednať na pravidelnú dvojročnú kontrolu na kardio, termíny do konca roka nič, na nový rok ani neriešili, skúste prísť prvých desať sa možno dostane pomedzi objednaných. Vzdala som to, žeby som skúsila či sa niečo nezmenilo, keď hlásite prázdno? Úsmev  

dasa_, Pi, 03. 12. 2021 - 17:08

údajne u kardiologov je problém pre dlhodobé problémy po covide. Ale to som len niekde čítala, neviem, či to ja naozaj tak. U môjho je to tak ako obyčajne.

Dzeny, Pi, 17. 12. 2021 - 08:48

To je sranda:)) Mňa práve výmenné lístky na mamo a sono prsníkov vytáčajú najviac:)) Lebo preventívku na gynekológii mám v  máji, sono a mamo mávam vo februári. Výmenný lístok má plastnosť tuším len pol roka, takže ja musím ísť na gyndu len po lístok. A už sme dohodnutí s mudr, že má dá žiadanku aj na mamo aj na sono, lebo už sa mi stalo, že po mamo, ma poslali na sono a tam zas chceli lístok, ktorý som nemala a zas som sa musela trepať na gyndu. Pritom je to čistá papierovačka, lebo o tom sone rozhodla pani primárka, nie môj gynekológ. Takže teraz chodím s dvomi žiadankami a tasím ich tam podľa potreby. Na hlavu.

dasa_, Pi, 17. 12. 2021 - 09:11

Nejaký rok dozadu ma velmi boleli ramená. Ale tak, že som nebola schopná sa obliecť, vstať z postele, nič. Tak ma lekárka poslala na reumatologiu a ortopediu. Prva v rade bola reumatologia. Ani neviem, jak som tam skončila, tuším som nejaké tabletky dostala. A išla sa prihlásiť na tú ortopediu. Ale žiaľ, nemala som druhý lístok. Predstava návštevy obvodnej spôsobila, že sa bolesť nejak stratila. Už som nikam nešla. Ale je mi jasné, že toto nie je riešenie vždy a na všetko.

Kamila, Ut, 21. 12. 2021 - 00:14

K téme výmenných lístkov, naša obvodná ich rozdáva haldy. Mali sme po preventívke súťaž s MM, tromfol ma, neviem či ich nedostal zo 10, aj asi len 8. Hambím saChichocem sa Polovicu sme odignorovali, netreba to zas preháňať. Čím viac behá človek po lekároch tým viac sa dozvie, aj také čo by bolo lepšie nevedieť.. 

dan-cula, Št, 25. 11. 2021 - 15:09

ja tieto dni riešim "letnú ruku" lebo stále to nie je pôvodný stav...na  MR som išla ako samoplatca lebo "to chce čas,rehabilitovať ..."a už som bola protivná u lekára tak lístok dal no a teraz-ruky nerobia,a ani susedné okresy a ak tak až niekedy vo februári.výsledok z MR nepotešil lebo sa ukázalo,že po 5mesiacoch šľachu treba šiť že drži na menej ako 40% takže zase idem na sukromnu kliniku aspon čo mi povedia a rozhodnem sa cez vikend či budem obvolávať  RK.DK alebo ZA lebo MT momentálne nie alebo zacvakám tam.som z toho naozaj frustrovaná lebo po 40rokoch práce a odvodoch do štátu prvý úraz.prvá dlhšia PN a platím si takmer všetko sama..ked som to dnes rozoberala s ortopédom povedal mi,že ho to neteší lebo celý špitál v pohotovosti pre neočkovaných s kovidom a chvalabohu že to nie je rakovina-to je horšie.

inak skúšala som MR aj cez NNpoisťovňu-masívna reklama! tak áno vedia dať termín do 5dní a aj mi ponúkli ale -Prešov a Bratislavu na 0700 ráno takže doprava +dovolenka..no vybodla som sa na to a išla tu blízko do RK za 100vku..

a inak nikto mi nič nepýtal akurát všade pri dverách dezinf.a výveska OTP.

Kamila, Št, 25. 11. 2021 - 15:55

Myslela som na tvoju ruku, tak to je ozaj nepríjemné, že ešte nie je zhojená a bude treba operáciu a k tomu si platiť za vyšetrenie. Držim palce nech je to cim skor v poriadku.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama