reklama

Lockdown deň 2

Pridal/a balalajka dňa 26. 11. 2021 - 11:34

reklama

Dnes len krátko.

Prosím Vás - nevybavujte si momentálne žiadne pochôdzky, na ktoré máte "konečne čas". Ten lockdown je o tom, aby sa znížila mobilita. Aby ste sa nešpacírovali medzi regálmi obuvi, lebo sa dá a nehľadali to, čo vám nutne nie je treba ... lebo možno majú.

Mne včera padla sánka z telefonátu nemenovanej banky, ktorá si chcela so mnou dohodnúť osobné stretnutie na budúci týždeň a ponúknuť mi zaujímavý produkt ak si u nich zriadim účet.

Ja viem, banky otvorené, lebo esenciálna prevádzka - ale Pane Bože!!! To neni, že neesenciálna tak ZA TREST ich zavrieme a zbytok si naháňame maximum klientov, lebo šak tam niekto sedieť musí na tej pobočke, tak čoby sme si osobné stretnutia nedohovárali. Hambím sa

Ako žarty bokom.

Vydržali sme to v prvej vlne, vydržali v druhej, nejak aj v tretej to hádam dáme.

Mne nemusíte vysvetľovať, že aj tak sú ľudia blbí a stoja vo fronte pred lidlom, ktorý tuším jediný obmedzil počty ľudí - za mňa palec hore. A idú a kupujú 1liter mlieka doobeda a 5 rožkov poobede, aby boli čerstvejšie na druhý deň ráno, lebo tie raňajšie už čerstvé nebudú.

Prosím - začnite od seba, od svojho okolia.

Lebo nie je len covid. Sú aj havárky na "zbytočnej" ceste, pády na chodníkoch, podvrtnutia členkov a zlomeniny. Tak neskúšajme, či sa nám niečo nestane a nepreťažujme zbytočne zdravotníkov prosím Objímam.

A ak nemáte svietnik adventný ako ja, upracte skriňu. Ja dúfam, že v tých mojich nekonečne hlbokých skriniach niečo na nedeľu vylovím. Pohoda


reklama

reklama

dasa_, Pi, 26. 11. 2021 - 12:34

Kvetinárstvo v kauflande. Oficialne zatvorene, červená páska. Ale zriadili z toho výdajne miesto. To znamená prídeš pred predajnu, zatelefonuješ na číslo uvedené na papieriku a obsluha vyjde zozadu. A podá, čo si si objednal cez telefon.

Fakt neviem, či krútim hlavou alebo sa skláňam pred vynaliezavosťou

M.á.r.i.a, Pi, 26. 11. 2021 - 12:49

Kaufland už v pondelok u nás bol obmedzený ale tá fronta pred obchodom dala priestor na pohodlné nakupovanie dnu ...žiadne rady pred pultami ani pokladňami, schvaľujem lebo ľudia ti nedýchajú na krk, nedrgajú ťa košami....koľko von, toľko pustili dnu. Len lekáreň asi trochu utrpí, ani do nej nepustili len tak....lebo rozloha Kauflandu a počet osôb ich nepustí. Veľa ľudí sa otočilo a šlo preč. Nuž všetko má svoje výhody a nevýhody ale VYDRŽAŤ !!!

dasa_, Pi, 26. 11. 2021 - 13:19

U nás obmedzil Lidl, tam su rady. Kaufland je vňčší, tak sa zrejme zmestilo viac ľudí. Ale verím, že tiež počítajú.

Áno, vydržať.

dan-cula, Pi, 26. 11. 2021 - 13:27

u nás aj billa,lidl,kauf..videla som rady na košík.A ostatná prevádzky no nie všetky presne tak ako sa spomína vyššie sú výdajné miesta-to viem od susedy ktorá v jednom takom obchode robí( ked som sa jej pýtala,že prečo ona nie je doma).

aramana, Pi, 26. 11. 2021 - 14:34

Pod Strečnom kolóny ako po iné dni...mesto upchate od obeda... Neviem či je lockdown... 

A vlastne v tomto znení je príliš mierny. Ľudia v autobusoch dochádzajú do prace aj dve hodiny, tam si môžeš dať respirátor ako chceš, aj tak sa nakazíš.

Zrušenie krúžkov pre deti je dosť málo...inak chodia do školy...

Obchody fungujú na objednávku...

Bola som na rengene. Okno dokorán otvorené čo bolo super, no dnu v malej miestnosti 25 ľudí?

Ale veľké pozitívum čo som si všimla, už veľa ľudí posielajú po kovide na rengen pľúc. Áno​​​​​​

Takže lockdown... Hneď ako ho zavnímam, dám o tom správu. Mrkám

 

Alena7, Pi, 26. 11. 2021 - 15:38

Už som to tu niekde písala, že niekto dodržuje opatrenia a niekto "dodržuje"... ale čo-to riskne a potom to takto vyzerá.

Včera som bola s rodičmi na 3.dávke - tam pred ordináciou koooopec ľudí. Mal to byť čas len pre registrovaných... tak neviem. Buď načasovali naraz veľa registrácií alebo sa už ľudia zobudili...

Okrem toho cestou tam aj späť boli na cestách šóry (akože znižovanie mobility?)  a pred väčšími obchodmi plné parkoviská...

Lenka - čo sa týka adventu, tiež som hľadala v krabiciach :-) Ten pod sviečky už mám z minulého roka, ale ešte ten na dvere by som mala vypátrať . Aspoň bude eko-recyklácia .

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama