reklama

Lockdown den 3

Pridal/a balalajka dňa 27. 11. 2021 - 18:35

reklama

V prvom rade dakujem, ze citate.

Ja citam Vase prispevky k tym predchadzajucim blogom a vidim, vsade je to rovnake. Rovnake problemy, podobna situacia. Drzim nam palce. 

Dnes som sa dostala do lekarne. Fakt som po tom netuzila a zastrajala sa, ze ak v piatok do 12tej nebudu pokyny pre zamestnavatelov, ako OZP riesit, ze mam padla a dovi dopo a budu mat vsetci dovolenku a hotovo. Na (ne)stastie sama o tom nerozhodujem Mrkám.

Rano som si dostudovala, ako hovori klasik - horko povzdychla a este horsie zahresila a vydala sa do lekarne zhanat testy. O tom ze nemali pisat nejdem. 

Chcem Vas len vsetkych poprosit, drzte sa zdraveho rozumu co mate a povedzte si svoje. Uz v piatok ma sokli 4 ludia na poste, ktori sa vovalili do chodbicky 2x3 metre aj ked na dverach jasne napisane 2 osoby, lebo pred postou stavenisko a riadil tam jak besny bagrista. Ze je to tam nebezpecne. Vtedy som uz postupovala dnu do ofisu k okienkam, tak som nekomentovala, ze bager vidia a snad vedia kam si stat, aby sa mu vyhli, kym kovid vidno neni a namackat sa, ked pod respiratormi posrkavaju, co ja viem z akeho dovodu a akym zdravym ovplyvaju sa mi zdrave nezda.

Dnes som si pred jednou z tych lekaren postala v chodbicke 1x1 meter. V lekarni prijemne vybavila za minutu " Nie, nemame. Hodne stastia pri zhanani."  a ... a v soku narazila do 4 ludi, ktori sa do tej pidichodbicky stihli za ten kratky cas natlacit. Lebo vonku neriadil besny bagrista, ale je tam chladno a sychravo. A tak tam tie ovecky bozie stali, s receptom i bez a ja vychadzajuc som nechala vchodove dvere dokoran. Jeden pan sa rozbehol po mne, ze zavre, lebo taha zima dnu. "Nerobila by som to. Asi vela zdravych do lekarne nechodi."

Ludia zlati prosim vas. Davajte si pozor. Ten kovid neciha na priehradkach posty ci lekarne. Ten si skor nakaslete na seba v uzavretych priestoroch namackani na seba.

Pridajte si sveter, ak musite von nievo vybavit. A radsej fakt to skuste vydrzat doma.

Ja idem hladat nieco na ten svietnik. Kami ich krasne urobila. 


reklama

reklama

dasa_, So, 27. 11. 2021 - 19:20

tak, tak - zdravý rozum používať

Kamila, Ne, 28. 11. 2021 - 10:06

Tak to mas ozaj na milu Jarmilu, ked mate testovat a testov nikde. Veru tie male priestory su zradne. Dievcata co byvate v bytoch, chodite do vytahov v respiratoroch?

M.á.r.i.a, Ne, 28. 11. 2021 - 17:12

Áno po skúsenostiach a ani s nikým nejdem do výťahu, radšej si počkám...strach je 

crystall, Ne, 28. 11. 2021 - 19:43

Sorry, bude to bez diakritiky, inak by som sa neozvala.

Ja citam, citam, citam... len nemam cas pisat. Balalajka, ak ti to pomoze, poslem Ti link na mojho dodavatela, testy 3,50€ kus bez dph, ak ich nezdvihne. Poslal mi ponuku vo stvrtok, som po tom skocila a do 10 min. , ze vypredane, ale doda v priebehu tyzdna. Rano beriem vlastne a potom si vratim do balika. zgoogli si Manual pre zamestnavatelov od MH SR od pondelka, co plati. Ja som sa dala na tu Autorizovanu osobu, ved uvidime ako to dopadne. Cely piatok v noci, ako debil som ten manual studovala. 

balalajka, Po, 29. 11. 2021 - 06:44

Srdce

Si zlatík. Ďakujem. Testy objednané, snáď dojdú. Látala som vlastnými tiež.

 

aramana, Po, 29. 11. 2021 - 07:15

Asi týždeň dozadu donieslo decko z roboty letáčik, na ktorom bola postavička ktorá si nechá špárať v nose dvakrát do týždňa verzus postavička ktorá má voľno.O zdraví na letáčiku ani slovko...Proste na jednej strane špáranie a na druhej vakcína.Neviem či práve to, že sa ich nesnažili opiť rožkom zafungovalo ale vraj očkovali v závode celý deň, toľko bolo nahlásených...

Samozrejme, my musíme byť výnimka a tak po vakcíne je platný covid preukaz až za 21 dní...

Všade sa dá cestovať ako plne očkovaný po 14tich dňoch, naše múdre hlavy to uznávajú až po 21 dňoch pri jednorázovej vakcíne...

Vlastne okrem Rakúska... Tam od nového roka neplatí očkovanie Jansenom vôbec Váľam sa od smiechu po podlahe

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama