reklama

Najlepšie rozhodnutie minulého roku

Pridal/a dasa_ dňa 04. 01. 2022 - 19:43

reklama

Na viacerých miestach vidím štatistiky minulého roku. Tak teda pridám moje naj za rok 2021.

Za úplne najlepšiu vec považujem to, že som začala chodiť. No dobre, chodiť vieme všetci. Skoro všetci. Niekedy okolo jedného roku sa postavíme a kým sa niečo veľmi nepokazí, tak kráčame. Malé deti sa nevedia zastaviť. Ako starneme, mnohokrát sa to zmení. Zlenivieme. Dáme prednosť všeličomu inému. Len nie pohybu. Furt si nájdeme výhovorky. Nejak mi docvaklo, že ja si tú chôdzu musím naplánovať. A keďže som skôr ranné vtáča, najideálnejšie skoro ráno. Hodinka, čo je tak 4-5 km. V lete aj pred 6 hodinou. Teraz v zime je to trochu horšie. Nerobím to úplne na silu. Keď sem tam nejdem, nič sa nedeje. Len viem, že keď vynechám viac dní, tak potom sa ťažšie dostávam do rytmu. Je to geniálne, našla som si trasu, kde je len málokedy aj niekto iný. Podľa času viem zvoliť slhší alebo kratší okruh. Pomeditujem, porozmýšľam. Pripravím sa ne deň.  Odrazilo sa to aj na mojom zdraví. Áno, aj kilá išli dole. Nie radikálne, ale išli.

Za druhú dôležito vec považujem to, že som sa vrátila k návyku na čítanie. Pri posteli mám niekoľko kníh a skoro každý večer prečítam pár stránok. Niekedy sú to aj dve hodiny, inokedy len dve stránky. Teda, nečítam detektívky, tak sa tak trochu ukľudnujem a naladzujem na spanie.

Ani jedno moje naj nesúvisí s Novým rokom. Proste to nejak vo mne dozrelo. A som s tým spokojná. A budem rada, ak to prenesiem aj do tohto roku.

Máte aj vy svoje naj z minulého roka?


reklama

reklama

Kamila, Ut, 04. 01. 2022 - 20:35

Skvelé rozhodnutia a hlavne, že sa ich držíš, s tou chôdzou si fakt dobrá TlieskamÁnoTlieskam, klobúk dole.

dasa_, Ut, 04. 01. 2022 - 21:15

začiatok nie je jednoduchý. ale časom som si zvykla a chýbalo mi, ked som z rôznych dovodov nešla alebo nemohla. A samozrejme po dlhšej pauze je rozbeh vždy ťažší. Ale nič sa nedeje, pokračuje sa ďalej

balalajka, St, 05. 01. 2022 - 07:50

Cestovanie. Chichocem sa

Viem, že nie teraz moc populárne, ale vrátili sme sa aspoň tak okrajovo k cestovaniu z 2019. Vtedy sme točili víkendové pobyty, teraz sme prešli na štýl cesta je cieľ a robili sme jednodňové. Je dobré podľa mňa cestovať a mať prehľad ako svet sa borí s epidémiou. Potom sa človek nie veľmi aspoň rozčuľuje, keď vidí opatrenia u nás. Potom sa len rozčuľuje nad ľuďmi - Slovákmi max Veľký úsmev.

Keďže sme to dali bez ujmy na zdraví, tak to beriem ako veľmi dobré rozhodnutie.

dasa_, St, 05. 01. 2022 - 07:54

Cestovanie je super. A bonus naviac, ked to dávaš s veľkými deťmi ÁnoÁno

balalajka, St, 05. 01. 2022 - 07:56

Ja sa aj občas čudujem, že viac neprotestujú, že nejdú. Niekedy mám dojem, že sa tam tešia. Prekvapenie To by znamenalo, že už sú fakt dospelí PrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie.

dasa_, St, 05. 01. 2022 - 08:18

znamená to tiež, že im dobre vyberáš ciele, že sa trafíš do ich preferencii. A to je super

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama