reklama

Začali olympijske hry - no a čo?

Kamila , 07. 02. 2022 - 10:13

reklama

Nejak takto som sa k nim plánovala postaviť .....

Skôr ako samotné hry začali,  sprevádzali ich mnohé predsudky, problémy ...?

Extrémne prísne opatrenia spojené s pandémiou, boli  očakávané.  Boli dôležité pred zahájením samotných hier. Sú nevyhnutné aj teraz na všetkých športoviskách, v olympijskych dedinách, tomu rozumiem. V danej dobe to dáva logiku, bez toho nich by to ani nešlo.

Pre nás, teda aspoň pre mňa, boli však zarážajúce informácie o tom, že ak v nejakom meste objavili 2 -10 prípadov, pretestovali milióny ľudí. Vôľa zorganizovať hry, odprezentovať Činu, ako vyspelú a schopnú krajinu, bola a je obrovská. Čo som zachytila, len z diaľky, tam boli nie také karantény ako u nás. Tak či tak, podľa informácii, ktoré sa z krajiny dostanú von, majú kovid pod kontrolou? K tomu nastupujú obavy športovcov, že cez povinné aplikácie, budú pod kontrolou, sledovaní aj samotní športovci, nielen počas šampionátu. ...

Ďalším dlho spomínaným problémom spájaným s organizátorom hier, je téma  pracovných táborov pre milióny Ujgurov, moslimov, žijúcich v Čine.  Tá rezonovala vo svete dlhodobo aj vo výzvach o bojkotovanie hier. To sa nakoniec dotklo len časti výprav jednotlivých krajín, nie však športovcov.

Nejak ovplyvnená všetkým tým, som sa ani nechystala, olympiádu nejak prežívať, sledovať ... Hambím sa Ale človek mieni, život mení  ... Nakoniec som úplne neplánovane videla skoro celý otvárací ceremoniál. ...  Dostali ma videá malých čínskych detí na lyžiach, korčuliach s plyšovými korytnačkami na zadku .... Hambím sa Mám rada Kung Fu pandu, Mulan, Chci kung  .... , vyzerá to, že som nezanevrela som na Čínu a evidentne ani na šport.

Prvé, čo som si pozrela po otvorení hier, bolo spomienkové video s Nasťou Kuzminovou. Zlatá žena .... Rozprávala aj o emóciach, očakávaniach, tlakoch, vnútorných aj vonkajších. Nie jednoduché . Nejak takto podobne, to bude mať počas tejto olympiády aj Peťa Vlhová. Držím, jej palce, ale určite po nociach vstávať nebudem. ÚsmevZa mňa je krásne aj 14. miesto v obrovskom slalome.

Už nám pomaly beží štvrtý deň hier. A u nás doma to žije olympiádou. Dokonca aj deva, MM sledujú kadečo, napr. curling ....Hambím sa Sporadicky nakukujem na krasokorčuľovanie. Zistila som, že niektorí majú nádhernú hudbu. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheBiatlon sa stále dobre pozerá, počúva na pozadí ... . Nemám očakávania, menej nervov to je teraz bez Nasti. Hambím sa Inak len žasnem koľko disciplín na lyžiach, snowbordoch existuje ... Aj hokejisti budú ..., aj hokejistky sú tam. Doba sa mení, aj v športe mnohé.

Tak už len držím všetkým športovcom palce, aby to celé v zdraví ustáli. Pretekári na lyžiach, takých aj onakých, sánkari ... bojujú nielen sami so sebou, súpermi ale  aj s riadnou zimou, silným vietrom ....Hambím sa

Dievčatá, ako vy vnímate túto zimnú olympiádu? Sledujete dianie, športovcov ...?


reklama


reklama

dan-cula, Po, 07. 02. 2022 - 11:33

nakolko som doma a dohromady sa mi nedá nič robiť...tak sledujem OH a pripomína mi to obdobie ked som bola na materskej a OH som poctivo sledovala a deti som mala pri sebe..

a čo sa týka číny nemám nejaký ucelený názor(podobne ako u nás najskôr nás okupovali rusi a teraz si pustíme američanov...)ale som fanúšik Pavla Dvořáka ml.(tlmočník ktorý žije viac ako 10r.v číne)ktorý má super prispevky z číny..

M.á.r.i.a, Po, 07. 02. 2022 - 12:23

Nonstop zapnutá telka no a aj vstávala som dnes a budem isto aj v stredu a ďalej ak pôjde Peťa. Celkove má sa na čo pozerať okrem športu na vybudovanie športovísk, na ich úpravu, vytvorenie bežeckých a zjazdových tratí na miestach kde jae síce aj -20 ale sneh tam nemajú. Mňa upútali aj "vysadené" stromčeky v jednom šíku ako vojaci na ostrovčekoch popri bežeckých dráhach....no skratka nech sú akí sú ale vedia to. Tak ako píše Kamila otvárací ceromoniál isto upútal najviac deťmi, bolo to úžasné, milé. Tak už len veriť, že aspoň jedna medaila sa nám ujde,držme palce.

aramana, Po, 07. 02. 2022 - 13:38

Otvárací ceremoniál, aj to nie v priamom prenose. To je celé čo som si so záujmom pozrela. 

Celé sa mi to zhnusilo... S tým ako je to zase plne politiky. A naozaj, nerozumiem tomu... 

Ak krajina porušuje ľudské práva, dovolíme jej organizovať ZOH, zbojkotujeme ich a tak tam nevysleme predstaviteľov štátu, lebo predsa ľudské práva sa porušovať nemajú, tím krajiny tam ale vysleme lebo to nám už porušovanie práv nevadí?

Ja vážne nechápem...

...hokej s respirátormi??? Toto je oslava športu? Jo a podmienka, zúčastnia sa len zaockovani... Váľam sa od smiechu po podlahe

 

Kamila, Po, 07. 02. 2022 - 19:02

Respiratory nie su povinne, dnes bola vynimka, kvoli problemom s ruskymi hokejistkami? O podmienke ockovania neviem, ale zas v tejto dobe sa ani niet velmi co cudovat .....,

Ono politika a sport, hold nie je to iste, aj ked sa to miestami prelina. Ked si vezmes sportovcov, olympiada je pre mnohych vrcholom sportovej kariery, stvorocna priprava obcas  a zrazu nic ...

majas, Po, 07. 02. 2022 - 19:14

No áno, predchádzalo tomu všeličo, aj som sa zamýšľala nad tým, či by v takejto situácii bolo lepšie, aby sa hry nekonali, ale predsa bolo tomu venovaná nemalá príprava či už zo strany usporiadateľa, ale aj športovcov. Je to 4 ročný cyklus, tak je fajn, že môžu zabojovať lebo je to sakra drina, odriekanie. Je super, že sa viac hovorí o tlaku a nielen na športovcov, myslím, že k zvyšovaniu adrenalínu nepotrebujú "múdrosti najlepších trénerov a športovcov" na sociálnych sieťach. Ako amatérsky športovec som okúsila, okúšam nejeden šport, takže obdivujem, fandím a chápem...Moc času na pozeranie nemám, ale keď sa zadarí cez víkend, tak samozrejme najviac bežky, biatlon, rýchlokorčuľovanie ma fascinuje a zvyšok asi dám len tak spravodajsky :-) To čo som videla z ceremoniálu sa mi veľmi páčilo. Prajem všetkým športovcom, aby dali svoje maximá ako len to pôjde v týchto podmienkach, vyhli sa im zranenia a aj keď to majú ťažké, zažili aspoň trošku atmosféru. Mimochodom vietor, ja tak nemám rada a oni to tam majú ako na podnose neustále na tratiach. Mlčím

dasa_, Ut, 08. 02. 2022 - 07:50

Môj manžel je veľký fanúšik, tak sledujem s nim.

Mám k tomu však trochu výhrady. Nabudúce už môžeme urobiť zimnú olympiádu aj niekde v arabských štátoch PrekvapeniePrekvapenie Lyžovanie na miestach, kde v podstate nie je sneh?? Všetko iba na technickom snehu, na výrobu ktorého sa minie extrémne veľa vody?? Ktorá bude zrejme niekde chýbať.

Jasne, potrebujeme chlieb a hry. Vedeli už starovekí gréci. Ale toto mi príde viac ako uletené. Aj keď možno aj v tom starovekom Ríme boli školy gladiátorov a to celé okolo nich z vtedajšieho pohľadu tiež mimo.

A to je len jedna drobnosť z mnohých...

Kamila, St, 09. 02. 2022 - 10:21

Veru, len jedna drobnosť, lebo keď si predstaviš, že s každou jednou olympiádou sa budujú mnohé úplne nové športoviská, ktoré sa v danej krajine, asi ani nikdy nevyužijú. Mnohé krajiny sa zadlžia na desiatky rokov a z mnohých štadiónov sa stanú miesta duchov. Jasné, niektoré športy majú v krajine tradíciu, iné, nepotrebujú špeciálne športoviská, ale mnohé áno.

Už sa vraj uvažuje o tom, žeby sa mali hry konať opakovane v krajinách, kde sa už konali, je vybudovaná infraštruktúra ...., len to asi ešte chvíľu potrvá.

dasa_, St, 09. 02. 2022 - 07:41

no tak sa musím priznať, pred chvíľkou ma ten slalom normálne rozplakal. Nechápem to, proste keď to bolo jasné, zrazu mi tiekli slzy ÚsmevÚsmev

Super

Kamila, St, 09. 02. 2022 - 10:17

Verím, že to museli byť riadne emócie, pre všetkých Úsmev a z ôsmeho miesta sa posunula na prvé ÁnoVeľmi to Petre prajem, je za tým toľko driny a odriekania. Pre športovcov je olympijska medaila, veľmi významná, ked si predstavím, aká je mladá a je to vraj jej už tretia olympiáda a prvá medaila, super. Prisposobili tomu celú sezónu, tak je skvelé že to vyšlo. Čo opisujú ten technický sneh čo tam majú, je celkom výzva. Je mi ľúto Michaelly, že jej až tak nevyšiel druhý pretek.

Kamila, Ut, 15. 02. 2022 - 14:04

Naši hokejisti vyhrali zápas, hurá jupí ÁnoChichocem saÁnoUSA bude možno tvrdší oriešok, ale aj postup do štvrťfinále, či kde to sa ráta. Inak ma veľmi potešil výsledok  Paulíny Fialkovej v biatlone, desiate miesto je krásne, len naše média si také veľmi nevšímajú. A je fajn, že Petra, vie čo je pre ňu dôležité, teda aj psychické a fyzické zdravie.

aramana, St, 16. 02. 2022 - 13:15

Podľa meme na FB spojenej s dnešným zápasom a našou výhrou a "obrannou zmluvou", na ktorých sa dalo dosť dobre zasmiať, som si veruže pozrela ten hokej zo záznamu a dobre som spravila Ánodnes to dali na pána Srdce

Kamila, St, 16. 02. 2022 - 13:25

ÁnoChichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe- čo som čítala tak napätie do poslednej minúty či sekund.

aramana, St, 16. 02. 2022 - 13:46

Ešte aj z toho záznamu sa to dá pozerať s napätím bo tam fakt o sekundy išlo ÁnoVáľam sa od smiechu po podlahe

Kamila, So, 19. 02. 2022 - 17:07

Krásna bodka za olympiádou, TlieskamÁnoTlieskam parádna brondzová medaila našich hokejistov, myslím, že celkom prekvapivá . Šikovní sú a veľa mladých chalanov. Úsmev

majas, St, 23. 02. 2022 - 14:53

Nezvykla som posledné roky pozerať, ale teraz sa mi to páčilo, neboli len do počtu a obrany, ale ako hovoria jazdili celý čas. Pravda chýbala elita z NHL no história sa na to pýtať nebude. Snáď ten humbuk okolo ustoja a budú ďalej na sebe pracovať. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama