reklama

Nové módne trendy - nočná košeľa či šálka od babičky, otcove pyžamo?

Pridal/a Kamila dňa 06. 05. 2022 - 20:57

reklama

Občas s mladšou devou skončíme pri "čavargovaní" po obchodnom centre. Raz jej chýba nejaký kúsok do šatníka, občas niečo mne. Myslím, že si to obe užívame, aspoň dúfam. Teda kým ju nevidí so sivou mamou, alias babkou, nejaká náhodná spolužiačka. Ale to tuším nejak rozchodíme obe. Hambím sa

Dnes sme v jednom nemenovanom švédskom obchodíku s oblečením, najprv obdivovali uletené letné šaty. Teda aspoň pre mňa boli dostatočne uletené, pre devu zase inak ..., ale však leto také je. Plné farieb, odhaleného tela ...

Keď sme však zašli viac do útrob obchodu, už to naberalo na iných obrátkach, Pripadala som  si zrazu ako v oddelení s nočným prádlom. A nie hocijakým, ale takým zdedením po babke. No veď posúďte:

saty inspirované babkinými nočnými košeľami

Načisto ako nočné košele starej mamy. Hambím saPri skúšobných kabínkach na mňa zas zasvietil babkin modrý porcelán na voľačom veľmi úspornom, žeby korzet?

inšpirované babkinou šálkou

A  aby nebolo nostalgie málo, pri tejto dlhej blúze či košeli, sa zrejme inšpirovali otcovým pyžamom?

otcove pyžamo

To som zachytila, len zlomok jeho krásy, dlžku mala snáď po kolená.

A to tam bolo podobných inšpiratívných kúskov ešte viac. Dokonca flanelové body s drobným kvietkom, len na tenké ramienka som objavila.Hambím sa

Ono to chce asi ozaj odvážne devy, čo si to kúpia, vedia nosiť ... asi sa také nájdu. Ale netuším, koľko  z toho skončí na skládkach s nepredaným textilom? Ale môže byť,  že ja som fakt nemoderná, nekráčam s dobou a hlavne neviem, čo je pekné. Veď posúdte sami. Moja deva len krúti hlavou nad výberom mojej uletenej letnej dlhej sukne, ale už v inom obchode.Úsmev

kvetinová latka

Konečne nejaké farby do môjho šatníka. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe Spravila som si radosť ku Dňu matiek, však si zaslúžim. Pohoda


reklama

reklama

aramana, So, 07. 05. 2022 - 04:45

Tie farby sukne krásne Ánomám v podobnom štýle dlhé letné šaty.

Už viac rokov sa nestačím diviť aké farby, modely a hlavne materiály sú v kurze. Určite toto všetko máme doma na povale...

Kamila, Po, 09. 05. 2022 - 10:14

Pre mňa je to celkom výnimočná udalosť odviazať sa pri pestrofarebnom oblečení. Momentálne mňa dominuje v skrini čierna, tmavomodrá, bordová a trochu tmavozelená a potom objavím takýto vzor a som z neho unesená. A to mám už takúto mikinu na zips.

Módne trendy, najlepšie v každom obchode iné ...Hambím sa

dasa_, So, 07. 05. 2022 - 07:30

Och, presne takéto drobnomodrokvietkované by som okamžite brala šálky, alebo misu. Alebo taniere. Mám veľmi rada tento vzor. V mojom prípade na porceláne. Lebo čokoľvek takéto si oblečiem, vyzerám vždy ako v nočnej košeli. Len teda, toto viem už asi 40 rokov a takéto nenosím. Akokolvek by sa mi páčilo. Ale sú typy, na ktorých to bude vyzerať dobre. Zrovna tuším tie prvé šaty, alebo veľmi podobné  som včera na jednej videla a bola z nich nadšená. Pre ňu znamenali šaty v štýle Anny zo Zeleného domu.

Kamila, So, 07. 05. 2022 - 11:53

Verím, že sú typy, ktoré v tomto vyzerajú nádherne a vedia to nosiť, len ich asi nebude až tak veľa.Hambím sa

balalajka, Po, 09. 05. 2022 - 14:24
Ale to nebude ťažké nosiť.K tým babkovským šatám dáš dedkovské bagandže na vyváženie a k šálkovému topu cigaretové capri alebo sukničku v štýle 50 rokov výrazne modrej farby. Max bielu to ešte z môjho pohľadu nesie. Len je to tak - slabo kombinovateľné.Ja som tu onehdá písala,že som neni kvietkovaný typ. Že sa v tom necítim dobre. A neni to tak dávno! Tohotorčné trendy beriem s rezervou. Ako áno - veľa holej kože sa toho roku odhaľuje, jako mne to nevadí, ja tiež behám s holým chrbtom, aj rukami, ramenami, aj výstrihom - ale brucho už nedávam vzhľadom k veku a povolaniu. Ale mať 20 a moju postavu, tak ma stretnete v korzete pod prsia.PS - práve mám v jednom sekáčovom košíku naložené 4 letné šaty. A na všetkých sú kvetinky. Akurát že nie také pyžamkové. 
aramana, Po, 09. 05. 2022 - 14:36

...onehdá... SrdceSrdceSrdce​​​​​

Iwa, Ut, 10. 05. 2022 - 10:47

to je úžasná móda Áno a nemusím ísť ani do obchodov. Jednu nočnú košeľu mám po babke, s drobnými ružovými a fialovými kvetinkami a rada ju nosím. A šaty, sukne... musíme s mamkou zase prevetrať jej skrine. Sú tam úžasné odvážne kúsky, plno farieb Slnko a pritom niektoré staršie, ako ja.

Kamila, Ut, 10. 05. 2022 - 14:26

Počkaj, ale to nosíš ako nočnú košeľu? Či normálne v civile? Hambím sa

Amalka, Pi, 13. 05. 2022 - 19:09

Dnes som mala debatu na túto tému s mojou študentkou odevného dizajnu... reku moja táto aktuálna móda mi pripadá nejaká divná, všetci chodíte ako strašidlá. Široké nohavice vysoko nad členkami, košele, mikiny, saká široké ako gelety, vôbec sa mi v tom ľudia nepáčia a už vôbec mi to nepríde ženské. Flochla po mne - a ty sa ako obliekaš? Iba som pípla, že úchytkom. A bola som ticho Chichocem sa 

dasa_, Po, 16. 05. 2022 - 21:31

že všetko široké, to chápem - po dvoch rokoch krízy odevného priemyslu ho treba povzbudiť. A veru na také široké gate sa minie viac látky ako na mini ledva pod zadok ÚsmevÚsmev Normálne je o tom aj jedna ekonomická teória. Ako sa mení dĺžka sukní v závislosti na krízach textilného priemyslu. A druhá teória hovorí o predajoch rúžov v čase krízy. Len teda mám tušáka, že zrovna túto teóriu mierne narušila kríza. Vraj v kríze sa vždy zvyšuje predaj rúžov. Lebo ženy nemôžu do seba vtedy investovať toľko, koľko by chceli. Tak si doprajú aspoň niečo malé, ale viditeľné. Rúž.

Kamila, Po, 16. 05. 2022 - 21:35

Tak toto by mi nenapadlo, ze siroke gate, aby sa spotrebovalo viac látky Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe, al elogiku to dáva.

dan-cula, Ne, 15. 05. 2022 - 19:10

občas veru fĺochnem zrakom či je to chlapec alebo dievka..a už sme mali aj tipovačku na káve ked okolo nás prechádzali..

Kamila, Po, 16. 05. 2022 - 09:45

No doba dáva dáva mladým viac priestoru, prejaviť sa, tak či onak. Byť slobodný v obliekaní, možno aj inak.  A to je v podstate dobre.

dasa_, Po, 16. 05. 2022 - 21:35

Dnes som bola vo veľkom nákupnom stredisku a teda skúšala o dušu. Chcela som si niečo kúpiť. A teda, veľa vecí som odložila, lebo podľa mňa som v tom vyzerala otrasne. Potom som dlhšie sedela na lavičke a pozorovala ľudí v tom nákupáku. Mám to rada. Myslím to pozorovanie. Keď sa mi dobre sedí, tak vydržím aj hodiny. A teda, konštatovala som, že to je zrejme hlavne v mojej hlave. Množstvo ľudí, teda žien, také problémy nerieši. A nie preto, že majú luxusnú postavu. Proste to neriešia a oblečú si to, čo sa im páči. Hoci v tom vyzerajp presne rovnako, ako som vyzerala ja v kabínke.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama