reklama

Šaty robia človeka?

Pridal/a Kamila dňa 15. 05. 2022 - 12:12

reklama

kvetovaná látka Poznáte staré dobré - "Šaty robia človeka". Čo si fakt pod tým predstaviť?

Asi bez debaty platí, že človeka často hodnotíme podľa toho, čo má na sebe. Podľa šiat ho vieme občas zaradiť aj k náboženstvu, národnosti, nejakej komunite ... samozrejme sociálnej skupine ..., odhadnúť finančnú situáciu ..., preferenciu hudby, záľuby ... Hambím sa

Inak sa asi budú obliekať umelecké duše, inak zas športovo založené a možno na prvý pohľad spoznáte uletené ezoterickú vílu, alebo krehkú nežnú dušu princeznej ....  a ešte vždy elegantné Tip Top dámy ... 

Extrovert aj introvert sa asi bude obliekať inak. Jeden sa schováva, ten druhý "kričí"  - "pozerajte na mňa, tu som" . Pre niekoho je veľmi dôležité to, aký dojem vyvolá svojou vizážou, nájdu sa aj takí, čo im to je srdečne jedno. Žeby zväčša muži? Asi to nie je pravidlom.

Asi všetkým nám je jasné, že oblečenie o nás veľa prezrádza. Manifestujeme ním, našu povahu, dušu, záľuby ... tak nejak dlhodo. Určite sa mení aj v priebehu nášho života.

To, čo si  ráno alebo kedykoľvek oblečenie na seba, je však veľmi ovplyvnené aj našim momentálnym duševným rozpoložením. Asi je každému jasné, že keď máme skvelú náladu, skôr siahneme po žiarivých farbách, odvážnejšich outfitoch. A naopak, ak nemám svoj deň, tak skončíme rifliach a tmavej mikine, tričku? Zakuklíme sa, schováme?

Dozvedela som sa, že to ide aj naopak. Vďaka výnimočnému oblečeniu, si môžeme spraviť krajší deň, vylepšiť náladu. Či sú to rôzne farby, vzory ...Ak namiesto čierneho tričká siahneme, po  niečom uletenom, pomôže nám to prebrať sa zo smútku, letargie, tak zľahka . ..Slnko 

Samozrejme nie je to o extréme, že si nahodím ružový kostýmček, 12 cm štekle a na prvej nerovnosti, sa prizabijem. Veľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheVeľký úsmev  Ale voľajaká žiarivá mikina, obľúbené tričko so streleným nápisom,  pestrofarebné šaty, schované niekde vzadu v skrini, nám môže spraviť lepší deň. 

Dievčatá, ako vidíte vidíte vy? Čo o vás vypovedá váš šatník? Ako reagujete pri obliekaní na svoje náledy, také či onaké?

 


reklama

reklama

dan-cula, Ne, 15. 05. 2022 - 19:04

Mala som kamarátkutrocha staršiu odo mńa ktorá bola umelecká duša a tak sa veru aj obliekala-vždy šmrncovná extravag.blúzy,prípadne šaty,vysoké čižmy,šatky alebo šály,na rukách asi milion náramkov(samozrejme nie všetko spolu)..vždy som ju nahlas pochválila ako jej to sekne.Milovala Turecko a tam si robila aj nákupy takže naozaj sa odlišovala a bohužial už tu nie je a časť jej popola je podla jej priania na pobreží Turecka..

inak nerobí mi problém povedať hocikomu cudziemu ,že mu niečo pristane prípadne,že má dobrý parfém..-občas sú zaskočení ale potom sa usmejú.)

ja som taká sivá myš (50+)ale ak mi niekto v dobrom poradí,že toto si kúp prípadne prečo toto nenosíš  dám si povedať..inak roky len rifle,tričká,svetre,tenisky..nič kikirikí,nič extra..A pritom sa mi páči kadečo ale nemám odvahu to kupiť a nieto si ešte obliecť

Kamila, Po, 16. 05. 2022 - 09:26

Asi som na tom podobne tmavomodrá, bordová a čierna dlhodobo dominujú v mojom šatníku. Tá čierna je dokonca novinkou posledný rok, dva. Už len občas vystrelí tmavozelená, alebo cyklamenová. Ale posledne som našla uletený kvetinkový, farebný vzor. Mám z neho mikinu a suknu, k čiernemu základu super. Naj ,mladšia len krúti očami.

Takže áno, tiež som dlhé roky za takú sivú myš, akurát, že ma to stále ťahá k etno. Už len sa k farbám, vzorom a duševnej slobode dopracovať. Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama