reklama

Ako prežiť túto dobu a nezblázniť sa? Zas a znova po x-té

Kamila , 22. 06. 2022 - 12:50

reklama

Nedá mi to, nedarí sa mi ignorovať ..., aj keď sa fakt snažím o maximálny možný odstup. Občas potrebujem vypustiť pretlak ....

"Zábava" v našej spoločnosti  graduje, tuším z týždňa na týždeň. Jediné a obrovské pozitívum, je že u nás nie je vojna. Som za to nesmierne vďačná, aj keď konflikt na Ukrajine so mnou máva statočne. Ale, aspoň mne, sa nedá uspokojiť len s týmto. Lebo toľko zloby čo prebubláva v tejto spoločnosti je desivé. Či môžeme byť radi, že ľudia majú možnosť ventilovať sa na internete a nestrieľajú v uliciach? Asi som náročná, alebo skôr priveľmi citlivá, nestačí mi to

Neviem či dnes, ale asi včera mala naša prezidentka narodeniny. Určite nie je mojou modlou, ani nie som presvedčená o jej neomylnosti, len mi príde skoro jedna z mála v našej politike, ako slušný a korektný človek, politik. Je priam neskutočné, aké komentáre sa spustili na FB, k príspevkom médii o jej narodeninách. Nie nečítala som ich, len zachytila reakcie, zhrozených ľudí, čo všetko sú ľudia schopní jej priať. Živo si to viem predstaviť, čo som kútikom oka, kde tu zachytila komentáre na jej adresu už predtým. Je vinná za všetko, úplne za všetko. Za to, čo tu je dôsledkom predchádzajúcich vlád, tejto vlády, za koronu, zdražovanie ....

Potom tu máme narcisa, ktorý pácha na Slovensku toľko škody, svoju manipuláciou, vydieraním a osočovaním. Dnes parlament znova schválil jalové krúžkovné. Za 7 dní prešiel zákon, ktorý nevidelo ani ministerstvo školstva, ani iní kompetentní, lebo niekoho tu zas osvietilo... a dupal nožičkami, búchal po stole a hlavne si to presadil zákerne, s balíkom prvej pomoc rodinám, ktorý bol dôležitý  Ľudia v dnešnej dobe, majú oveľa väčšie problémy ..... Ak nebudú mať z čoho žiť, lebo ceny všetkého rastú a porastú, nepomôže im krúžok dieťaťa. A nikto, nevie zaručiť, že tie krúžky budú viesť ľudia s patričným vzdelaním, osobnostným profilom a nie ...., financovať to má samospráva, ktorá by škrtala iné dôležité veci .... Táto časť pôjde zrejme na ústavný súd, ale stále žasnem, koľko ľudí v parlamente, je schopných sa za neho postaviť. Tomuto pánovi, ktorému nedôveruje najviac obyvateľov na Slovensku sa podarilo túto spoločnosť, rozvrátiť skoro rovnako ako sa ju podarilo skorumpovať predchádzajúcej vláde.

Asi stačilo, už minule som tu spomínala možnosť, odsťahovať sa z tejto krajiny, o ktorej som chvíľu celkom reálne uvažovala. Druhá verzia, odsťahovať sa hlboko do lesa, odpojiť od sveta, už len doriešiť zásobovanie a z čoho žiť a školu dcére.

Čo sa rozprávam s mojou psychologičkou, ktorá sa v najvyšší čas vrátila z materskej dovolenky, množstvo depresii medzi ľuďmi enormne stúpa. Sú obrovské nárasty psychických problémov u mladých aj dospelých, ktoré korona načala, vojna u susedov dorazila a situácia v našej spoločnosti znásobila. Jeden moment z jej úst ma prekvapil a na podobnú tému som dnes čítala článok. Nemá zmysel svojich démonov, bolesť v sebe popierať. Vraj si ich treba minimálne, zvedomiť, priznať, odplakať ... Určite to nemyslela tak, že by sme mali  chŕliľ nenávisť na všetkých naokolo ... Skôr, že to uvedomenie, dopriatie si byť chvíľu aj s tým negatívnym, čo nás trápi, je dôležité ... A áno jedna z ciest, je odpojiť sa čo najviac od negatívnych informácii. Je fakt, že pozitívne, sa dnes ťažko hľadajú. A na druhej strane potrebujeme hlavu ventilovať, aktivitami ..., ktoré nám osobne pomáhajú odpútať sa od problémov naokolo. Pohyb, príroda, záľuby, ľudia, ktorým máme radi a neťahajú nás dole. Rozmýšľam, že asi nie som najlepší spoločník. Hambím sa

 


reklama


reklama

majas, St, 22. 06. 2022 - 15:51

Zjavne ak niekto rieši ako že nám to tu riadia Amreičania, tak ja hovorím, že medzi Slovákmi a Američanmi nie je žiaden rozdiel, akurát oni majú prístup k zbraniam. Smútok

Kamila, St, 22. 06. 2022 - 17:18

"Ďakovaty Bohu", aspoň za to. 

balalajka, Št, 23. 06. 2022 - 07:35

Spytam sa ta takto. Kolko casu ci energie si dnes venovala tym politickym informaciam a komentarom.k tomu? 

A kolko casu si venovala dnes sebe, svojmu telu, dusi? Mrkám

Skus to nielen dat do rovnovahy ale prevazit casom pre seba. A bude ti hned lepsie. Miesto soc.sieti si urib manikuru, pedikuru, najdi lak na nechty, ktory ti 100% sadne k osobnosti. Alebo si chod na net hladat najkrajsie rukavice do zahrady. Alebo pozri ake nadherne tulipany maju nove v Holandsku. Nemusis ich kupovat. Len sa kochaj.

dasa_, Št, 23. 06. 2022 - 07:39

presne tak. Načo to čítať, púšťať si do svojho priestoru?

Kamila, Št, 23. 06. 2022 - 09:26

Tomuto prispevku som dala priestor dnes, lebo sa naakumulovalo. Zväčša nečítam články, už vôbec nepozerám videá, telku, ale základný prehľad udalosti mám.

Môžem tu písať o počasí, móde, jedálničku, nesmrteľnosti chrústa ....., ale to čo sa deje v tejto spoločnosti sa nás dotýka ... Nedá sa to ignorovať uplne, su to dolezite veci a  za tú základnú slušnosť sa treba ozvať. 

Bezne tomu nedavam tolko priestoru, ale zas mne staci ozaj malicko. Hladam pozitiva, na vyvazenie toho vsetkeho  ..., neda sa v tom hrabat ..., ale jasne, treba aj to málo, ešte zminimalizovať.

balalajka, Št, 23. 06. 2022 - 09:45

Ja to chapem. Aj teba chapem.

Vies, treba si len neprestavat uvedomovat, ze chovanie inych nezmenis. Nie je to o tebe a ako sa budes snazit. A cim prudkejsia reakcia toho cloveka, tym menej si dotycny clovek z tvojho nazoru robi. Este ti just bude robit naproti. 

dan-cula, Št, 23. 06. 2022 - 17:15

aj z toho mála čo mám v mojom prehlade ma ide niekedy trafiť..no už dávno som si povedala,že nie je v mojich silách to zmeniť a tak sa snažím žiť v tej mojej "bubline" s ľudmi ktorých mám rada a dúfam ,že aj oni mňa so svojimi starosťami ale aj radosťami(dnes po trapase v práci  doma už som ňúrala kedy má André Rieu vystúpenie na slovensku a tuho premýšlam koho zavolať aby sme išli spolu-lebo zdielaná radost je väčšia radosť..)

Kamila, Št, 23. 06. 2022 - 17:57

A čo si zistila, ohľadne Andreho?, ešte nebol koncert v BA, preložený z pred dvoch rokov?

 

dan-cula, Pi, 24. 06. 2022 - 14:41

Mal by byť 19.11.2022 v Blave...tie čo som oslovila už strašia covidom vraj sa to odloží..???

Kamila, St, 29. 06. 2022 - 09:51

tak ten dátum 19.11. , môže byť fakt otázny. Však ešte ani leto poriadne nezačalo a už staršia covidom, čo to ešte v jeseni, stihne, ďalšia vlna prísť, či bude krátka pauza?

maladevca, Ne, 17. 07. 2022 - 17:52

Nemyslím si, že stojí za to vziať si všetko tak blízko. A podľa môjho názoru je jedinou správnou cestou postarať sa o seba a predovšetkým sa chrániť

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama