reklama

Moja najobľúbenejšia letná appka :)

dasa_ , 28. 06. 2022 - 11:55

reklama

Teda, poviem to hneď - pod appkou si predstavujem program v mobile. A ja stále radšej pozerám všetko na počítači a veľkom monitore.

Používam ju v podstate výhradne cez leto. Hlavne v časoch veľkých horúčav. Aplikácia, ktorá ukazuje polohu mrakov. Teda, ona ukazuje primárne počasie, ale ja vždy o takomto časom nakukujem aj niekoľkokrát cez deň. Keď zachytím niekde oblaky, ktoré by mohli znamenať dážď, tak si púšťam animáciu, ktorá ukazuje smer pohybu. A nádejám sa, že niečo spŕchne aj u nás a trošku sa ochladí.

Takže mojou najobľúbenejšou aplikáciou na leto je i-radar. Len čo sa ochladí, tak už ma to nejak nezaujíma ÚsmevÚsmev

Celoročne na počasie používam tuším program, ktorý som niekde našla ako nórske počasie. Vraj aj náš hydrometeorologický ústav používa pre predpovediach rovnaký matematický model, avšak Nórsko používa mnohonásobne výkonnejšie počítače. Veľkou výhodou je, že si viem pozrieť počasie kdekoľvek na svete. Aj v susednej dedine, aj na druhej strane sveta.

Vlastne rada ešte pozerám aktuálne počasie na mobile. Kedysi sme pozerali na teplomer z okna, aby sme vedeli, ako je vonku. Dnes mrknem na mobil a vidím, že aktuálne u nás 27 stupňov. Počasie má zrejme väčšina mobilov, aj keď používajú rôzne programy.

 


reklama


reklama

Kamila, Ut, 28. 06. 2022 - 13:50

Taky tak Hambím saTiež sledujem búrkové mraky, aj tie animácie a tajne dúfam, že sa voľajaký dažďový aj u nás zastaví. Minule som bola nadšená, keď sa v tom krátko polhodinovom horizonte vytvorili slušné mraky len tak z ničoho nič. To som sa išla rozčuľovať, že u nás pršalo a u nich ani mráčik. Hambím sa

To nórske počasie , tiež asi viac sledujeme , keď sme v zahraničí.

balalajka, St, 29. 06. 2022 - 06:29

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev A ja rátam kilometre na bicykli. Od piatku začínam novú výzvu dať tisíc km do konca júla. Docela výzva, lebo tento rok nemám ani 850km najazdených.

 

dasa_, St, 29. 06. 2022 - 06:35

Obdivujem všetkých, čo dokážu v tomto počasí aj jazdiť na bicykloch ÁnoÁno

balalajka, St, 29. 06. 2022 - 06:52

Chichocem saChichocem saChichocem sa

Chvalte mně. Já to mám rád. KG SrdceSrdceSrdce

Já taky.

Ono ťa ten protivietor ochladzuje. Ale je pravda, že mimo chládok a do kopca je to o život občas. Hambím sa

Kamila, Ut, 05. 07. 2022 - 12:17

Prešla som na radarovu aplikaciu SHMU sa mi zdá trochu aktuálnejšia, ale ani tak som si nepomohla. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheDnes prší všade okrem východbého Slovenska, všetka oblačnosť sa tiahne na sever. Snáď nejaký "chvost" oblačnosti  z Maďarska dorazí večer aj k nám. 

aramana, Pi, 08. 07. 2022 - 11:59

Podľa yr.no sa riadim už roky a veruže myslím že sú najbližšie k pravde. Áno​​​​​​

Pre turistiku využívam apku SHMÚ kde mám prehľad najmä o vetre a oblačnosti. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama