reklama

Najekologickejšie oblečenie

Pridal/a dasa_ dňa 01. 09. 2022 - 08:45

reklama

Och, veľa prívlastkom má oblečenie v obchodoch. Zhotovené z bio bavlny. Ešte viac bio. Bez detskej práce. Bez škodlivej farby. Vyrobené blízko nás. Z tradičných materiálov. z netradičných materiálov. Nové. Recyklované. Upcyklované. Z druhej ruky.

No najekologickejšie z toho vychádza to oblečenie, ktoré už máte v skrini. Veru tak. Ak zrovna nemáte kapsulový šatník s 30 kúskami oblečenia na sezónu, tak iste máte v skrini už niečo podobné, ako teraz nutne potrebujete. Len časom zišlo z očí, zišlo z mysle.

Lebo povedzme si pravdu, všetci marketéri sú najspokojnejší vtedy, keď vo vás vyvolajú nespokojnosť. Nespokojnosť s tým, že nemáte nové tričko, nové gate. Alebo najmodernejšie tenisky.

Niekde však  stačí len zaniesť zimnú bundu do čistiarne a bude ako nová. Alebo  uložiť tričká a vytiahnuť na vrch komínka tie staré.  Vyhodiť skriňu a nanovo to do nej poukladať. Vtedy môžete objaviť mnoho pokladov. Niekde možno stačí prišiť gombík. Skrátiť. Alebo aj posunúť. A urobiť radosť niekomu inému. Ja som takto na začiatku leta odhalila asi troje letné nohavice. A to som bola presvedčená, že nemám žiadne PohodaPohoda

Jasne, treba si občas urobiť aj radosť novou vecou. Ale nie vždy je ten vhodný čas nasledovať hlas reklamy. Niekedy je potrebné zobrať to z iného konca.


reklama

reklama

Kamila, Št, 01. 09. 2022 - 11:59

Veru, tiež som nad takým dumala. Teda nie, nad tým čo je ozaj najekologickejšie, ale nad mojim jesenným šatníkom, že by som ozaj mala vystačiť s tým čo mám.

Len som si kúpila  véééľmi široké, dole široké,  svetlé rifle. ÚsmevCelé leto nosím široké nohavice, aj na zimné mesiace som veľmi chcela. Len som skončila pri tom, čo sa k svetlým rifliam hodí z môjho šatníka. Poslednú zimu som v čiernej chodila. Ale leto mám už uletnejšie.

Veruže treba prekutrať šatník, alebo sa rozhodnúť, že rifľovina je univerzálna a dám k nej všetko. Hambím sa Ale hlavne prestať zaplňať nepokoj v duši nakupovaním, takým aj onakým. Ono sa aj dosť kontrolujem, ale aj viac by som mohla.

Ale zas trochu farieb som pridala do svojho šatníka, občas aj veľmi uletených, šialené farebne široké nohavice na doma, sukňu s farebnými kvietkami, aj bundu aj so sekáča mám vééľku, dlhú , farebnú, cigánsku etno sukňu.Úsmev Takže beriem to tak, že farby mám terapeutické.

Ale ok, s citom, inak som zistila, že až  na tú sukňu neviem veľmi nakupovať v sekáčoch. Ok, najekologickejšie oblečenie je to, čo mám v skrini. Len je to všetko tak tmavé čierne, tmavo modré, sem tam tmavozelené, bordové, potrebujem tam dostať kus farebného šialenstva aj na studené dni. Úsmev Sem tam to zachráni šatka, ale to je asi málo.

dasa_, Št, 01. 09. 2022 - 12:15

Možno by to zachránilo niečo pestré štrikované. To by bola aj terapia zároveň Úsmev

Kamila, Št, 01. 09. 2022 - 12:24

No asi dosť náročná časovo, a hlavne dokončiiť ...Hambím sa

dasa_, Št, 01. 09. 2022 - 12:47

no ved cesta je cieľ ÚsmevÚsmev

Kamila, Št, 01. 09. 2022 - 12:55

Ešte stále mám zopár veľmi farebných šálom nedokončených Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe, pri nich netreba rozmýšľať. Len teraz neviem, či som už vlny neposunula ukrajinským devám. Hambím sa

dasa_, Št, 01. 09. 2022 - 13:13

buď odvážna ÚsmevÚsmev pozošívaj kúsky šálov a možno to vydá aj na vestu. potom už iba rukávy ... Minimálne na doma super

balalajka, Št, 01. 09. 2022 - 12:43

Ja som zostala outletovo - sekáčová. Chichocem sa

Hlavne teda outletová. Farbičky som čierna (základ), biela a tmavomodrá. A potom ružová, červená. Toto leto som takmer nemala na sebe nohavice. Rifle 100% nie.

A u mňa sa vždy stane také, keď akože upratať šatník, že z toho kus vyhádžem. Za mňa hodne treba požehliť kopy prádla - tam je podkladooooov. Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama