reklama

Kam to všetci vlastne spejeme?

Kamila , 14. 09. 2022 - 19:21

reklama

Už som sa tu dlho nesťažovala na tému politickej, ekonomickej, sociálnej, spoločenskej ... situácie na Slovensku a vo svete  ... Asi nikomu nebolo za tým smutno. Hambím saAj ja som už začala pomaly rezignovať či prepadať do zúfalstva spojeného s únavou. Ozaj sa snažím nepúšťať si to šialenstvo veľmi blízko.

Lebo len to, čo sa deje v našej vláde, politike, keď jeden psychopat terorizuje celé Slovensko, je úplne zúfale. Náhráva tým na smeč kadekomu. PrekvapenieA k tomu energetická a kdejaké iné vnútorné krízy v toľkých oblastiach medicína, školstvo, potravínárstvo, celá ekonomika závislá od cien energie ..... A parlament, nie je schopný ani schôdzu  otvoriť, aby voľačo riešili. Však ten umelec včera navrieskal asi úplne na všetkých, ak by im nestačili statusy na FB. Sa im ani nečudujem, že mu dnes obštrukcie v parlamente robia..

Ale nie o tom som chcela. Dnes som si prečítala výsledok prieskumu, podľa ktorého sa vraj nadpolovičná väčšina Slovákov prikláňa k želaniu aby vojnu na Ukrajine vyhrali Rusi: TO AKO NAOZAJ? PrekvapeniePlačemPrekvapenieAž tam sme sa dostali. Cudzí štát zaútočí na svojho suseda, zabíja tam ľudí - civilistov, vojakov, deti rad radom, ostreľuje deň čo deň na mestá, mnohé 98 percent rusky hovoriace, ktoré vraj bolo treba zachrániť.

A Slováci ich v tom podporujeme?  Lebo ? Všetci zabudli, abo neboli na svete, ako nám tu nabehli s tankami v 68? Na Ukrajine vraj majú nacistov, určite ich tu máme v porovnaní na počet obyvateľov viac a rovnako aj samotní Rusi. Na toto nemajú absolútne žiadne právo, čo spravili ..., To nám ozaj chýba, aby cez Ukrajinu pokračovali ďalej na východ ..., však tých nacistov a fašistov tu máme viac ako požehnane. Však aj u nás by mohli nabehnúť Maďari, že chcú návrat Uhorska.

Je mi z toho smutno veľmi smutno. Viem, že pre mnohých je a bude ťažká doba, ohľadne zdražovania, ale snáď by sme mohli ešte vedieť, kde je sever. To všetko je dôsledok vojny, ktorú Ukrajinci nezačali. Odišla generácia, čo zažila druhú svätovú vojnu? Zvyšnej chýba vzdelanie, či základný pud proti násiliu, vraždeniu nevinných ľudí ...

A to som stále tá, čo verím vo veľkú ruskú dušu, ale určite nie v to, čo  pácha jeden diktátor.


reklama


reklama

balalajka, Št, 15. 09. 2022 - 10:27

Zameťme si pred vlastným prahom najprv.

Toho "psychopata" tam kde je niekto zvolil. A nebol to jeden ani dvaja ani tisíc ľudí. Takže pomaly, pomaličky. Bola to vôľa a súhlas viacerých. Rovnako v politických kruhoch vedeli, keď s ním išli do vlády, s kým majú dočinenia.

Add Rusko. V ´68 sme mohli dopadnúť rovnako ako je na tom teraz Ukrajina. Lenže vtedajší naši politici to riešili inak. 20 rokov sme tu "mali Rusov". Dobrí - zlí? A čo je horšie - ekonomický teror, keď nebudeš mať za čo jesť? Či ten politicko - sociálno neviem aký? Čo sa teba viac týka? A nakoniec - niektorí to riešia tak ako tí Ukrajinci - zbalia švetky a čus bus Slovensko.

Kamila, Št, 15. 09. 2022 - 10:53

Ano bohužial ho tu niektorí zvolili, ale to neznamená, že tu musí byť na večné veky. Je to človek s najmenšou popularitou v politike, naprieč celým spektrom, ktorý fakt vykazuje znaky človeka s psychikou nie je v poriadku, manipulátora ... Svojim správaním, terorizuje nielen politikov, ale hlavne veeeľmi veľa Slovákov. Nie je kráľom, sú možnosti, ako jeho vyčíňanie zastaviť. Namiesto reálnych problémov tejto doby sa riešia jeho problémy, viď kružkovné ... Rovnaké to bolo v čase kovidu a ešte horšie je to teraz. Ano, kvôli tomu čo sa mu tu podarilo "vyprodukovať" odchádzajú mladí a za dverami nám búchajú ďalší ..., áno je to o slovenskom národe, ktorí ich podporuje. V tejto dobe, je ozaj radosť byť v opozícii a rozdúchavať nenávisť.

Ano v 68 bola iná situáciu u nás, vo východnom bloku. Nás bežných ľudí sa to netýkalo, však sme mali čo jesť, školu, lekárov, prácu, že ľudia nemohli cestovať, spisovatelia písať, mnohí speváci spievať, ŠTB lustrovala a zatvárala kadekoho, živili sme neviem koľko tisícovú armádu ...., čo tam po nich, ak sme čušali. Však nám dobre bolo.

A teraz, bude nám znova dobre v područí Ruska? Základ, že bude prúdiť ropa, plyn .... Lebo ďalší človek sa rozhodol, že bude mocným cárom a má právo na všetko, na veľkú Ruskú ríšu a ktovie čo ešte. A my mu to máme tolerovať, čušať a Ukrajinci sa mali nechať okupovať ..., mať diktatúru podobnú tej ruskej, bez základnej slobody prejavu ....? 

Je to celé veľmi, veľmi zložité. Ale nedá sa, nemôžme  tolerovať násilie, útočná vojna, zabíjanie ľudí sa nedá ničím ale ozaj ničím ospravedlniť. 

balalajka, Št, 15. 09. 2022 - 12:37

Sa furt Ficovi a Pellemu čudujem, že vôbec niečo rozdúchavajú. Ja byť nimi, tak klipkám očami a usmievam sa. Všetku štvavú robotu zvládajú v koalícií aj bez ich priloženej ruky Pohoda.

Čul otázka!

Ako chceš zastaviť útočnú vojnu a zabíjanie ľudí?

 

 

Kamila, Št, 15. 09. 2022 - 12:47

Ja ju nezastavím, pomáham Ukrajinkám na Slovensku ako viem, aj keď je to komornejšie. Minimálne, čo viem je, že určite nepodporujem ruskú propagandu, práve naopak, a ak mám možnosť tak vysvetlím prečo, aj tu. Viac nezmôžem. Ale odstrinutie sa od surovinovej závislosti od Ruska je v maličkom meradle aj v mojich silách.

Uvedomujem si, že sankcie voči Rusku boli a sú zrejme jedinou možnou cestou, ako dať najavo nesúhlas s vojnou a zastaviť ju. Len dôsledky a sú veľké, musí ukočírovať čiastočne EU a aj rozumná vláda, ktorú bohužial nemáme. Ja viem, že na energetickej kríze zas zarábajú, tí čo vyrábajú energiu lacno a vezú sa s tou drahou z plynu a uhlia. To treba zastaviť, aj pomáhať najzraniteľnejším, aj priemysliu, j etoho veľa ...

Ja viem, je tu aj diskutabilná dodávka zbraní, bez ktorej by Ukrajina nemala šancu, oslobodiť svoju krajinu. A je mi jasné, že s touto vojnou rastie aj sila zbrojného priemyslu a zarábajú na tom, ale vojnu začalo Rusko a nie teraz, ale už v roku 2014 anektovaním Krymu, konfliktom na Donbase, to im prešlo skoro bestrestne, tak to skúšali ďalej, ak by ich nezastavila Ukrajina, zas by voľakde pokračovali..., tých konfliktných zón majú dosť.

Obávam sa len, že ak sa nám tu nedajbože vráti Fico a spriatelené nacionálne strany, tak Rusko tu bude mať podporovateľa. V tomto vidím základný problém. 

dan-cula, Pi, 16. 09. 2022 - 15:20

po A:čo sa týka politiky to už neriešim lebo by mi j...o.Neviem ako sa cítia tí čo ho volili..

po B:rozdúchavanie nenávisti v národe sa deje tak pekne nenápadne-pripada mi to ako z filmov o fašizme kde v 20-30tich rokoch mnohí nemci s ním súhlasili a potom naraz bum..otvorili síce oči ale neskoro..

po C:aj tu u nás ked niekto začne útočiť hlavne na tie baby čo sú tu..vždy poviem chceš byť na ich mieste?bez domu,muža,syna a v cudzej posteli?odpoveď bola vždy koktanie...

lebo ja sa zastávam hlavne tých konkrétnych osôb..politiku tam neťahám.

lebo tú vojnu si odsierajú tí najzranitelnejší...tí čo mali za čo a na čom odísť tí veru na Slovensku neskončili!a vytáča ma ked povedia,že ved prišli autom-kua ale takým obyčajným a na 30žien je to auto len JEDNO!!lalebo-ved má urobené nechty-na a čo?nejakú radosť si musia urobiť...alebo tá fajčí-a ty by si nefajčil keby si bol nasratý v strese a neviem čo?

naozaj neviem kde to spejeme..odísť ?nevravím,že dalo by sa ALE mám tu mamu hrob môjho otca..tu sa cítim doma.Áno v Bavorsku krásne ale stačí mi tam dovolenka aj Dánsko obdivujem ale domov sa teším..

 

 

Kamila, Ut, 27. 09. 2022 - 22:00

Po minulo týždňovej výmene zajatcov medzi Ukrajinou a Ruskom, tento týždeň pribúdajú články o tom, čo sa dialo ukrajinským aj iným zajatcom v ruskom zajatí. Len ich na FB registrujem, neotváram, na to nemám žalúdok. Zväčša  sú to články, v  podľa mňa, serióznych internetových mediach, nie bulvárne plátky. 

Čo ma však veľmi, ale veľmi zaráža, že pod článkami o rôznych spôsoboch týrania, lebo to bohužiaľ naznačujú titulky, je často radovo 800 vyrehlených smajlov. Nech už sa na to pozerajú ľudia z akéhokoľvek uhla pohľadu, čo je preboha smiešne na surovom týraní ľudí. To sú už ľudia tak otupelí? z čoho?, že im je ľudské utrpenie smiešne. 

Je mi z toho smutno, tak veeeľmi smutno. Takže znova pre mňa znova veľmi aktuálna otázka: "Kam to vlastne spejeme? " PlačemPlačemPlačem

balalajka, St, 28. 09. 2022 - 06:07

Hmmmm - z ktorej stránky by som ti to vysvetlila ja.

Počnúc od toho, že mnohí obľubujú sado - maso cez to živočíšne násilné čo je v človeku a vzrušuje ho - lebo však verejné popravy pred stáročiami tiež neboli bezúčelové. Rovnako by som povedala, že mnohí sú aj emotívni masochisti, keď očakávajú, že ich každý poľutuje na verejnom fóre. A ukončila by som to vierohodnosťou tých článkov nakoľko človek týraný je viac ako fyzicky poškodený psychicky a skôr sa stiahne do seba ako hneď prezentuje navonok niečo. Odkiaľ by som tie vyrehotané smajlíky začala vysvetľovať?

Ja na FB mám len recepty a reklamu. A sem tam nejaké to tvorenie.

Sociálne siete sú ako reklama. Vytrhnú ťa z deja, z reality. A snažia sa ti predať ich časť pravdy.

Kamila, St, 28. 09. 2022 - 10:09

Nerobím si ilúzie o FB, ani o mediach žiadne. A už ani o Rusoch, Ukrajincoch, Slovákoch, ale nijak si nemyslím, že tí vyrehotaní smajlovia budú od ľudí, čo sa zamýšľajú nad tým, že týraný človek v ruskom zajatí, sa radšej niekam "zahrabe" Minimálne anglickí žoldnier, bude stredobodom medii, či chce, alebo nie. Aj rozumiem výhradam, tomu, že mal sedieť doma na zadku, ale rovnaký scénar sa opakuje pri Ukrajinskom vojakovi a nie som si istá, či nie aj pri ukrajinskej tehotnej zdravotníčke, tam zrejme stačilo to zajatie.

Skôr som asi zabudla na rozvášnené davy pri popravách, pálení čarodejníc, stínaní hláv ......, takže áno, masochistické davy ..... Zrejme som naivná.

Kamila, St, 05. 10. 2022 - 11:21

A inak, čo som zachytila, tak o mučení Ukrajincov ruskými vojakmi pre média rozprávajú manželky, matky mužov (aj žien) čo sa vrátili. A sú to šialené veci, ktoré sa chtiac nechtiac ku mne dostávajú ..., miestami mám pocit, že je to horšie ako v stredoveku, v najhorších predstavách ... Je to šialené, koľko zverstva je schopný človek v návale vyššieho cieľa, ktorému verí, alebo len z obyčajnej zvrátenosti? Nebudú asi kľudne spávať, žiť, ani  týraní, ani druhá strana. 

Kamila, Ut, 11. 10. 2022 - 10:03

Dnes si moja ukrajinská kamarátka prečítala na FB komentáre k reportáží o bombardovaní Záporožia. Asi si viete predstaviť jej zhrozenie, keď sa dočítala, že Ukrajinci bombardujú sami seba, zabíjajú vlastných ľudí ... PlačemPrekvapeniePlačem. Najlepšie strelami na protivzdušnú obranu, ktoré tak veľmi potrebujú, aby sa vedeli brániť pred ruským bombardovaním celej Ukrajine, aké predviedli Rusi v pondelok. Ťažko sa mi vysvetľuje naladenie našej spoločnosti, len veľmi ťažko.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama