reklama

Klimaktérium a čo ďalej

Gitka S , 06. 05. 2008 - 10:00

reklama

Milé naničmamky, mám tému, ktorá má momentálne najviac zaujíma, lebo som vo veku, keď sa má to bytostne týka a tak rada si prečítam niečo o tomto životnom úskalí, rada by som keby ste tie, čo ste prešli menopauzou, dali rady ako to zvládnuť a čo robiť a na čo sa vlastne mám pripraviť.Je mi jasné, že je tu prevaha mladých báb, ktoré trápi niečo úplne iné, ale vy tie trošku skôr narodené hoďme trochu inú reč.


reklama


reklama

filipka, Ut, 06. 05. 2008 - 10:02

No ja vás budem potichúčku čítať, aby som nerušila. Ale aj na mňa to raz príde, tiež si rada prečítam.(clap) (flower)

lienka, Ut, 06. 05. 2008 - 10:27

...ahoj Gituš,prave dnes som rozmyšľala, že by tu trebalo hodiť niečo, čo by si prečitali aj baby kategorie 40+, tak akoby si mi citala myslienky...;-)
menopauza ma zatial netrapi, ale rada si precitam ako to baby prežívajú,...aj ked ma kazdy mesiac "boli brucho" moj mi vždy pripomenie a nebude to už prechod??:-O :-O no nezabiješ ho??
Svokra mala menzes s prestavkami ešte do 59rokov
a mama mala naplaste, nalady, návaly..tak po 50-tke a prežívala to ťažko
u mna to určite bude horor...:-O :-O ja som aj bez menopauzy neurotička:-*

majas, Ut, 06. 05. 2008 - 12:45

Aj ja si rada niečo prečítam, už aj teraz sa v noci sem tam zobudim na to, že sa nenormálne spotím a to mam dúfam do prechodu ešte ďaleko. Inak aj včera som sa zamýšľala nad tým ako sa dokážem vysporiadať s tým, že moje telo nedokáže fizycky to čo v dvadsiatke, tridsiatke, asi mi iné neostane, len sa postupne prispôsobiť, ale budem vzdorovať.:-D

motylik, Ut, 06. 05. 2008 - 22:15

Návaly horúčavy môžeš mávať aj z anémie - nedostatku železa. A nie si taká stará, aby si nevládala tak ako v dvadsiatke. Čo budeš potom hovoriť v šesťdesiatke ? ;-) Záleží od toho, v akom stave udržiavaš svoje telíčko, či sa oň staráš ako treba a dávaš mu všetko čo treba :-)

majas, St, 07. 05. 2008 - 15:03

Jasné, veď zatiaľ až na kĺby s kondíciou nemám problém, ale práve na tú šesťdesiatku som myslela, lebo ono to tak rýchlo beží :-) :-| :-( .

eva228, Ut, 06. 05. 2008 - 17:58

ahoj veľmi sa teším tejto téme neni to tak dávno čo som spravila v rodine paniku mám 43 tri deti beriem antikoncepciu menzes pravidelný a zrazu bum nedostala som to nervy hrali prvé husle behla som aj do lekárne pre baby tester bolo to ok prešiel mesiac a ja zase nič kolobeh sa opakoval ale tento krát som zašla aj za lekárkou upokojila ma antikoncepciu mi už nedala ale klimonorm 1xdenne mala som neskutočné bolesti hlavy asi týždeň ale prešlo to návaly tepla sa stratili/tie som mávala /a všetko sa ustálilo zatiaľ menzes mám zas pravidelný hoci trvá dlhšie tvrdí že otehotnieť nemôžem ale neverím jej teším sa na vaše skúsenosti s podobným problémom

Gitka S, St, 07. 05. 2008 - 08:22

Ja budem mať 50 v septembri a keď mi vynechal menzes, tiež som bola v šoku, že čo keď, ale samo, že som sa utešovala, veď len prechod. Lienočka, keď som povedala drahému, že to už mám potvrdené, tak mi povedal, a nemáš to dako skoro ? Tak snaď to zvládnem. Zatiaľ nemávam, dáke zvláštne stavy, horúco mi bolo čo si pamätam. Ale rada by som čítala babenky, ktoré už s tým majú skúsenosti.

veľkámama, St, 07. 05. 2008 - 11:35

(giggle)(clap) ja to mám dúfam za sebou, nooo ešte občas mi je teplo:-P , ale to som skôr rada, lebo som celý život zimomrivá... ja si myslím, že každá žena to prežíva trošku ináč, vrátane meniacich sa nálad, návalov tepla atď. nebrala som žiadne hormóny, lebo si myslím, že majú dosť vedľajších účinkov, ale orientovala som sa skôr na homeopaticku, zmenu stravy - viac zeleniny, sója je skvelá - obsahuje prírodné ženské hormóny a má sa jesť tak 2-3x do týždňa v rôznej podobe no a ke´d mám menej energie - veď človek nemladne ani bez prechodu :-O tak mne pomohla premyslenejšia organizácia-napr. predtým som dokázala robiť do vyčerpania, ale aj skôr som sa zregenrovala -teraz keď cítim, že som unavená, tak oddýchnem, zrelaxujem a potom môžem pokračovať no a beriem nejaké vitamíny-kalcium, magnezium, zinok, selén a koenzym q10-nie stále ale v určitých inervaloch. no a musím povedať, že tento vek má aj svoje výhody, napr. bezpečnejšie milovanie:-* (clap) (y) a aj iné radosti-napr. máme prvého vnuka, dnes má 12 dní,a som doňho bezhranične zamilovaná(heart) (heart) (heart) (heart) (heart). každý vek má svoje výhody (aj nevýhody), len ich treba chytiť do hrsti-myslím tie výhody ;-)

nielen žienka domáca, St, 07. 05. 2008 - 11:43

Jéééj, dvanásť dní! Tak gratulujem, BABKA!!! :-) Alebo stará mama?

Hany, St, 07. 05. 2008 - 14:11

Super, velkamama, vnucika si uzi! (heart) je to nadherne vidiet to male rast. Mam pocit, ze som si to pri dcere ani tak nestihla vychutnat... :-(
Súhlasim s tebou, ze kazdy vek ma svoje vyhody aj nevyhody. Ja sa snazim hladat vo vsetkom skor tie vyhody, lepsie sa mi potom dycha...Zaporne veci zvacsa neberiem prilis vazne.
Pokial sa tyka klimakteria - zatial nemam celkom jasno.(giggle) O rok budem mat 50, pre tromi rokmi som podstupila hysterektomiu kvoli myomom, ktore som sice mala uz dlhsie, ale naraz sa zacali akosi zvacsovat. Operacia nebola az taka strasna, ak niektorej hrozi - nemusi sa obavat. Hlavne doporucujem spinalnu anesteziu, nie kompletnu (ale to je ina tema - kludne popisem, ak to niektoru z vas nahodou prave caka)
Ale o inom - kedze mi teda zostal iba jeden vajecnik, resp. vajecnicek (lebo je vraj zmenseny), obavala som sa, ze rovnymi nohami hupnem do klimakteria, ale nestalo sa.:-P Vcelku som sa par dni po operacii zacala citit velmi dobre, jazvu mi uz teraz takmer ani nevidno. Vyhoda je -neberiem ziadne lieky, nemam menzes a vobec mi nechyba, este aj usetrim na alwayskach....(rofl) Obcas mam pocit, ze sa viac potim, sem-tam trosku pocitim teplo, ale to mi az tak nevadi, kedze som vacsinou byvala zmrzlinka :-D . Jednoducho - beriem to vsetko ako plus: bezpecný sex je uz len ceresnicka na torte...
Pred par dnami som bola na kontrole u gynekologa, a ten skonstatoval, ze hladina hormonov je na hranici normalu, takze (citujem):"kocena, ak nebudete mat nejake problemy, tak staci prist o rok." HURA!(rofl) :-D (rofl) (clap)

111janka, Ne, 17. 08. 2008 - 21:22

ahoj hany, precitala som si tvoj komentar.pravdepodobne ma hysterktomia neminie a moj dobre znamy anesteziolog tvrdi ze nemozem mat spinalnu anestezu len celkovu.co ty na to? B-]

Mira-Mária, St, 07. 05. 2008 - 16:58

(heart) Blahoželám Veľkej mame k vnúčatku... aj tebe Hany že si to tak úžasne zvládla(sun) ... dobrá nálada a pohoda vyžaruje energiu z tvojich slov, ktoré opisujú tak ťažké chvíle v živote ženy(y) (hug) ...
... mňa by zaujímalo, ako je to s dušičkou, ako sa s prechodom a zmenami nálad vyrovnáva krehká ženská duša, keď v dnešnej dobe dievky sotva vkročia do sveta samostatnosti, zodpovednosti a už sa točia v kolotoči depresií - prechod je predsa len akési definitívum... ja osobne si ešte nádejám jedného potomka (tak max. do 45ky?) a potom si ten prechod môže kľudne prísť, ak ma neskolí dedičná artritída či osteoporóza budem happy až nebudem mať mesiačiky(blush)

Viki Martlakova, Št, 05. 11. 2009 - 21:17

Ono to príde..V tehotenstve sme sa tiež menili,je to tajomstvo,ako sa to všetko deje,,Deti potrebuju pozornosť, trpezlivosť,-a tie stavy tomu nepomáhaju.
Mňa by nenapadlo, že už teraz budem zažívať predklimakteriálne nepríjemnosti a nevedela som, aké to je. Ešte som neprišla na to, "ako nato",preto som rada, že som našla tuto stránku. Verím, že bude aj lepšie;-) (sun)

Fany, St, 07. 05. 2008 - 18:00

Mňa to tiež už občas sekne. Pred dvomi rokmi som mala menšie-väčšie pauzičky v menzes, teraz zasa pravidelnosť (ale už by som to mala radšej za sebou). A dušička? Občas, tak raz za 3-4 mesiace ma chytí doslova plačlivý záchvat. Revala by som aj pre nič, za nič ;-( . Vlastne ani nieje dôvod, ale jednoducho príde na mňa taká "clivota", alebo si aj namýšľam, že ma "nikto nemá rád, že som nanič (alebo naničmama?)...", proste samé blbosti. Vtedy sa ma všetci vypytujú, čo mi je, alebo čo mi zasa je. No čo už. Veď oni za to nemôžu. Tak sa niekam utiahnem, normálne sa vyplačem, ale tak poriadne, dostanem ten tlak proste zo seba a hoci mám červené oči, viete ako mi je potom fajn? (sun) Moja rada: keď sa ti chce plakať, plač ;-( , keď smiať, smej sa (rofl) . Netreba to tlmiť, duša je dôležitejšia, ako to "čo povedia iní". A ak niekoho obviňovať, tak iba svoje hormóny. Mimochodom, veď chlapi tiež prežívajú prechod a mnohokrát to s nimi viac plieska, ako s nami, ženami. Iba sa o tom nehovorí. Rovnako, ako že baby sú klebetné. Figu. Skúste chvíľu počúvať, o čom sa bavia chlapi. Lenže oni sú "dokonalí" a všetky neresti sú babské neduhy. My to s manželom našťastie berieme s humorom, dokonca aj tú moju občasplačlivosť. A keď sa niekedy on vykoľají zo svojho normálu, nezabudnem mu pripomenúť "z toho si nič nerob, to ten prechod" ;-) . Neviem, čo ma (nás) ešte čaká, ale zatiaľ nerobím z toho vedu. Veď by som to tým iba zhoršila.
(((Odkaz pre Lienku: Nooooooo, ja by som ho zatiaľ "nezabíjala", ale ak bude niečo bolieť jeho, kľudne mu povedz "to ten prechod". A hádam to obaja v pohode prežijete)))(rofl) .

mariana40, Po, 09. 03. 2009 - 17:53

Ked som citala tvoj prispevok ako by si mi z duse hovorila, lenze ja take placlive stavy mavam kazdy mesiac. Teraz mi zistili, ze moj "pestovany" myom na maternici rastie do krasy a treba to dat von. Citlivost lekarov je bezhranicna, lezala som so silnymi bolestami na Kramaroch ako akutny stav (zapal) a najlepsie otazky kolko mate rokov 40, ehm. Kolko mate deti 2, ake stare 19 a 16, ehm. Chcete este deti, nie, ehm. A nic. Po prestudovani informácií na internete, prestudovani prepúšťacej správy, konzultácií u svojej lekarky viem, že maternica pojde von. Len dufam, ze vaječníky ostanú kvoli hormónom. Nemala som nikdy žiadne zdravotné problémy. Mám niekedy pocit, že život s mojimi naladami musi niekedy dosť otravovať okolie. (manžem mi bol neverný, ale to v inej rubrike) Mám pocit, že aj on sa dostal do stavu, ktorý sa nazýva andropauza, len si to nechcu priznat. Vsak aj jeho rozum zbehol do nohavíc nieco si dokazat. Mojej mamke v prechode pomohlo, že bola darcom krvi. Uvidím aká budem po operácii. Čo sa v mojom živote zmení a dám vedieť ako sa bez toho žije.

motylik, Po, 09. 03. 2009 - 22:05

Našťastie v dnešnej dobe sú aj iné možnosti liečby, ako ponúka moderná medicína. Neskúšala si alternatívnu medicínu?

veľkámama, St, 07. 05. 2008 - 20:59

ďakujem za gratulácie;-) som šťastná ako už dávno nie, je to moje slniečko(sun). a užívam si ho... a Fany má pravdu, treba city zo seba vydať, koniec koncov, aj muži sú v prechode, len to horšie znášajú(rofl) (rofl)

Fany, Št, 09. 10. 2008 - 19:59

... a omnoho horšie. To mi verte. Riešiť to ale väčšinou musíme my-ženy. Lebo "oni" nie sú na vine a "oni" nemajú žiadne problémy s prechodom !?!?!? ;-)

Viki Martlakova, Št, 05. 11. 2009 - 23:40

Ahojky,
dočítala som sa,že muži po 50-ke, keď sa objavia príznaky(vidˇ."mužská andropauza"),potvrdí to odber krvi, potom možu dostať raz za 3mes.injekciu na urologii. Nepomožu im doplňkové preparáty.
Nejak to prežijeme.Len vydržať*:-) (rofl) (giggle)

Aja1, Št, 08. 05. 2008 - 19:06

Ja keď som bola naposledy tehotná(bolo to pred 15 rokmi,sedela na gynde jedna babička a lekár sa jej spýtal:Babi a vy čože tu robíte?
A babička mu povedala:No viete,ja mám 69 rokov a ešte mám menzes.Je to normálne?
Keby som toho nebola svedkom,neverila by som.Ja svoj menzes beriem ako znak že nie som tehotná a môj syn(17) mi nedávno povedal že si dal veštiť a vyšlo mu že sa môžem stať babkou.Takú prednášku dostal že si hneď zakúpil kondóm a na pohrozenie som ho chcela doviesť na návštevu ku kamoške ktorá má bábo.Tak sa asi zľakol,lebo prestal machrovať.To by som už asi túto super stránku nevolala mamam,ale babkám.Ale som rada že sa predniesla aj táto téma a dúfam že si ju veľa čitateliek prečíta.

hejka, Pi, 04. 07. 2008 - 20:34

Da sa, ale za podpory doplnkov na prirodnej baze Minapend, Sarapis mne osobne pomohli.Dalej Vitasoja, Faza 3, Femseen, Gonseen, Dakseen, Soupseen z rady Drnona -arche. Mam 54 a som fit ak podporite sojho manzela adoplnite mu jedalnicek tycinkou Daksen a Solaris na masaz budete mat aj krajsie milovanie drnona radi,(flower) (heart) :-* ako plnohodnotne si uzivat zivot.

smato, Ut, 02. 09. 2008 - 09:29

mam 41 rokov a asi sa zacal u mna tiez prechod ale tak riadne v praci som skolabovala menzes som nedostala ani po dvoch injekciach mala som zavrate a navaly kedze sa mi nedali urobit hormonalne hladiny lekar mi predpisal HSL DIVINE je to lepsie ale zacala mi strasna nervozita uzivam lieky ale chcela by som poradit nieco na prirodnej baze preto ze ma to strasne obmedzuje neviete niektora poradit

motylik, Ut, 02. 09. 2008 - 15:01

Ahoj, si si istá, že je to prechod? v takom nízkom veku ... Urobili ti vyšetrenia poriadne? Takéto symptómy môžu vyplývať aj iných problémov v tvojom mladom telíčku.
V našej rodine používame tachyonizované výrobky, lebo pri nich sa netreba presne triafať do problému (je to inteligentná energia, ktorá vie, kde má pôsobiť a ako dlho treba), a na gynekologické problémy je dobré toto (ako vidíš, má to všestranné účinky):
OS-13 Tachyonizované gynekologické tonikum (Tachyonized Gynecological Tonic)

Detaily:
OS-13 je navrženo pro celkové zdraví dělohy, vaječníků a močového měchýře.
Složení tachyonizovaného kapalného extraktu:
- oddenek Chamaelirium luteum 25%
- nať mitchelly plazivé (Mitchella repens) 25%
- kalina obecná (Viburnum opulus) 20%
- oddenek a kořeny Caulophyllum thalictroides 20%
- oddenek zázvoru obecného (Zingiber officinale) 10%
- sušené (obsahuje obilný alkohol(70-75%), destilovanou vodu, rostlinný glycerin)
Působení:
K obecnému zdraví dělohy, vaječníků a močového měchýře, pomáhá podporovat jejich vyváženou funkci a strukturu.
Možnosti využití:
Pomáhá podporovat zdravý tonus a postavení dělohy a močového měchýře, a předchází či napravuje výhřez dělohy, její nenormální polohu, či vynechávání menstruačního krvácení. Pomáhá ke zmírnění menstruačních problémů. Jako prenatální tonikum tato směs zmírňuje nevolnost a bludné bolesti během těhotenství, minimalizuje možnost předčasného porodu nebo spontánního potratu a připravuje pro snadnější porod. Také pomáhá vylaďovat dělohu zpět do zdravé polohy. Usnadňuje přechod mladých žen k menstruaci, a také v některých případech může pomoci minimalizovat akné. Zmírňuje nervozitu a návaly horka v podmínkách menopauzy. Může pomoci v těch případech sterility, které jsou způsobeny špatnou funkcí metabolismu bez vážnějších strukturálních abnormalit.

Alebo na celkovú regeneráciu organizmu, t.j. na zharmonizovanie tela, hormonálnych záležitostí taktiež si môžeš dať tachyonizovanú modrozelenú riasu. Tá je síce drahšia ako tie kvapky, ale ti pomôže bez ohľadu na to, kde je problém v tele, lebo pôsobí na všetky orgány.

Viki Martlakova, Št, 05. 11. 2009 - 21:47

(clap) Ahoj, kde by sa to dalo kúpiť?(flower)

smato, Ut, 02. 09. 2008 - 21:55

ahoj motylik som rada ze si sa mi ozvala o tychto vyrobkoch som este vobec nepocula kde sa daju zohnat

motylik, Ut, 02. 09. 2008 - 22:29

Objednávajú sa cez internet. Vysvetlím ti to, ale radšej mailom, nemusíme ostatné dievčatká s tým zaťažovať. :-*

Drnda1, Št, 13. 11. 2008 - 20:14

Som tu nová,no skusim niečo napísat aj ja.Mám 52,dva a pol roka už nemám menzes.Prežívala som aj plačlivé dni(zastavil ma policajt,že som išla na štyridsiatke osemdesiatkou a dal mi 5OO sk pokutu.No a ja som sa rozplakala,lebo som mala akurát také stavy a on chudák sa mi ospravedlnoval,že menej mi nemože dat.Nepochopil,že má do činenia so ženou v prechode)Boli aj návaly,musela som sa psychicky vyrovnat s tým,že som v prechode,že už nevládzem v jeden den upratat celý byt.Dnes sa už cítim lepšie,hormony som tiež nebrala.A ako tu už niekto písal,má to aj svoje svetlé stránky(ušetrím na hyg.vložkách a mám to bez rizika.)S mužom si to užívame.Aj ked máme 4 vnučatká,žijeme naplno,jazdíme na motorkách,opravujeme dom,spravili sme si dvojmesačnu dovolenku a išli sme navštívit kamatátov do Canady.Zistili sme,že život sa dá užívat,lebo deti su dospelé a my sa konečne možeme venovat svojim koníčkom a jeden druhému.(blush) (blush)

Marianna123, St, 18. 02. 2009 - 17:15

mile damy asi tu reagujem dost neskoro.no tak ako sa vravi lepsie ako nikdy.ja pouzivam a to velmi zabera a je to zdrave jednu kavovu lyzicku mleteho cardamonu a pol kavovej lyzicky mletej skorice.niekto si to dava do kavy do dzusu ako to komu chuti moze sa to daj aj do caju a popijat.ja som sa vzdy cudovala preco arabky nemaju tieto problemy s prechodom ake trapia nas v europe pretoze piju kavu s cardamonom.to je moja rada a zabera vrelo odporucam.este dodam ze mi to sice velmi nechuti no lepsie ako hormony po ktorych sa pribera.

Viki Martlakova, Št, 05. 11. 2009 - 21:40

(rofl) Zdravím všetky mamičky a keď má niekto skusenosť s klimakterickými ťažkosťami ako nával horka, (niekoľkokrát cez deň ma zaleje pot, potom je mi zima,,niekedy aj v noci,,občas sa zbudím v3h a už nemožem spať.) -Mohli by ste mi niečo poradiť? privítam rady aj z rad starých mám, nejaké bylinky,tiež z lekárne..Veľmi pekne vám ďakujem. (Zo začiatku som si neuvedomovala,že to može byť perimenomauza, až po čase. Začalo sa to tak,že keď som bola vystresovaná,zalilo ma horko,ale teraz je to už častejšie,bez príčiny(?). Minulý rok som nedostala menses raz 3mes,potom 5mes.a teraz čakám 2.mes. Zmeny nálad,,Dufam však,že to bude lepšie,zatiaľ neviem, ako na to. Krásný deň vám prajem,slniečko v duši.(sun)

vinciffuk, So, 07. 11. 2009 - 14:59

Ahoj, Gitka, skús čaj Klimakterin a Ženský čaj s aloe.Dostať v lekárni.Na mňa to prišlo v lete,toto zabralo, spočiatku som užívala 3x denne, postupne menej a teraz jeden raz za deň.Tiež čaj z červenej ďateliny obsahuje veľa fytoestrogénov, tiež dostať v lekárni.A k strave zaraď sóju.Držím palce.Iste to pomôže, skús.

enariel, Ut, 29. 12. 2009 - 19:19

(flower) enariel
ahoj kočky, mám 48r. a tiež ma v poslednej dobe "zalieva horúčava" a vynechal mi aj menzes = už je to veru tu :-O ...tú sóju sa tak trochu bojím papať, čítala som o nej, že často býva geneticky modifikovaná :-O ... ja momentálne beriem len koloidné minerály - raz za deň - teda ak nezabudnem (giggle) ale skúsim si variť aj tie čajíky. Inak som v pohode(clap)

Heja, Ut, 29. 12. 2009 - 22:49

ja nevie ako som prešla tým všetkým ale som na tom dobre.ked som mala 48 tak som mala opačné problémy ako,že som nedostala menzes.musela som podstúpiť kyretáž lebo by som bola vykrvácala.mala som mlôadého gynekológa a on mi povedal,že skúsime hormonálnu liečbu.Nebola som nadšená ale čo už.brala som rok a mala som pravidelný cyklus a po roku povedal,že nebudeme to siliť je to už koniec a začala som brať iné hor.lieky ,ktoré mi to zastavili a odvtedy nemám menzes ale ani žiadne návaly ,mám v poriadku aj kosti a zvládam zatial všetky svoje povinosti .chodím každý pol rok na kontrolu so štítnou žlazou a pani doktorka mi povedala ,že tá hormonálna liečba bola vhodne nasadená.Ženy majú na to rôzne názory ale keď vidím ako trpí moja suseda tak si hovorím chvaľa Bohu

fidorka, St, 30. 12. 2009 - 00:18

(y)

Heja, St, 30. 12. 2009 - 07:45

fidorka chcem sa ti pochváliť ,už mám svoj počitač tak už sa budem objavovať častejšie.Prajem ti veselého Silvestra a veľa zdravia a spokojnosti v Novom roku celej tvojej rodinke(hug) (hug) (flower)

Dandi, Po, 08. 03. 2010 - 09:28

Dievčence. Ja mám 44 a trápim sa s návalmi a potením už asi 4 roky. Najskôr som mala nepravidelnú menštruáciu. Pripisovala som to tomu, že som vysadila antikoncepciu. Nešla som hneď k lekárovi. Verila som, že je to len prechodný stav. Ale keď sa to stupňovalo, tak ma to už pritlačilo k stene. No a mala som to potvrdené. Takže pozor na to, môže Vás to zastihnúť veľmi skoro. Spýtala som sa maminy a tá mi potvrdila, že ju to chytilo v 42. Takže genetika je výrazný faktor. Znášam to dosť ťažko. Skúšam homeopatiu, keďže sa nechcem napchávať hormónmi. Ale akosi mi to neustupuje. Som pomalá, unavená, nič nestíham. Poraďte čo s tým.

motylik, Ut, 09. 03. 2010 - 18:55

Dandi a ako dlho užívaš homeopatiu? Možno ju treba užívať dlhší čas, kým sa účinok prejaví ... Ale pri frekvenčných prostriedkoch človek nikdy nevie...
A antikoncepciu si vysadila kedy?
Pokiaľ chceš, napíš mi na motylik7@gmail-bodka-com, rozoberieme si to na drobné, prípadne skúsime prostriedok, ktorý som nedávno objavila, ten by ti mohol pomôcť.

Katka 64, Ne, 06. 06. 2010 - 09:43

Ahojte milé žienky, som tu nová mám 45rokov vôbec som si neuvedomila, že už viac ako rok sa necítim dobre, stále som to pripisovala veľkému zhonu v práci a iným povinnostiam, až tráz keď mi výnechala menštruácia som sa zľakla! Lekár mi povedal že začína prechod, ani neviem ako som došla domov,,bol to šok...Neviem ako to zvládnem

PetraRk, Ut, 08. 02. 2011 - 10:50

vsetko sa da zvladnut. je to etapa, ktoru si musi prezit kazda z nas. na hormonalnu liecbu zabudnite, je to zabijak pre cloveka... ja tiez berem prirodne doplnky stravy. ono je to vsetko len o tom, ze cloveku nieco chyba, a to mu treba doplnit. existuju rastlinky, ktore to telu mozu v dostatocnom mnozstve dat, tak preco vymyslat s nejakými umelinami. latky, ktore pomahaju v tomto stadiu su obsiahnute napriklad v lane siatom, dateline lucnej, soji ... treba len vediet co papat :-* (sun)

Gitka S, Ut, 08. 02. 2011 - 14:41

No po dlhom čase som sa vrátila k tomuto príspevku a musím sa vám zveriť, že žiadny prechod sa stále nekoná, vtedy pred rokmi ma to tak trošku upozornilo, že nonono, ale potom vaječníky naskočili a fachčia pravidelne každý mesiac , všetci ma uisťujú, že je to lepšie ako keby som menzes nemala, ale sem tam sa sama sebe rehocem, že aby som nedopadla ako ta babička v Ajinom príspevku.Ono aj relatívne by som mohla dopadnuť ináč, trebars by sa ma spýtal doktor" a čo s vami babička?" a ja skrúšene ," pán doktor mešká mi menzes, nebudem tehotná???":-O :-O :-O

leony, Ne, 13. 02. 2011 - 18:23

Po dlhšom premýšľaní, či mám, alebo nemám reagovať na túto tému som sa rozhodla, že ano. Aj keď trošku opozdene. Som tu nová a mám 51 rokov. Ja viem, že väčšinou ste tu mladé žienky, ktoré slovo "prechod" ešte len čaká. Nie je to žiadny strašiak, ale dosť dokáže znepríjemniť život ženám v produktívnom veku a ešte keď máte veľmi zodpovednú prácu a pritom sa absolútne na ňu nemôžete sústrediť, celá sa trasiete, potíte, no skrátka všetky tie nepríjemné veci, ktoré prechod sprevádzajú. A ešte množstvo poznámok od kolegov, ako zle dneska vypadáte, že by bolo dobre ísť k lekárovi. Takže, ja osobne to znášam veľmi zle. Odmietla som hormonálnu liečbu a zvolila som prírodné doplnky.Od tých lacnejších až po najdrahšie. Akurát som v lekárni zanechala poriadne množstvo peňazí. Nakoniec ma môj prechod donútil ísť znovu ku svojmu gynekológovi a prijať substitučnú hormonálnu liečbu. Samozrejme, že sme o tom dlho diskutovali. HSL som začala užívať len teraz. Mňa to tak poriadne zdraplo až v 50-tke. Začínam pociťovať, že sa to lepší. Hormonálna liečba nepoteší ani jednu ženu, ale treba si uvedomiť, že každá sme iná a teda aj náš organizmus u každej reaguje úplne ináč. Chcela som tým povedať, že prírodné doplnky sú OK, ale až sa k Vášmu prechodu pridružia ešte aj poriadne depresie - prírodné doplnky nemajú šancu.

MartaR, Ne, 30. 10. 2011 - 20:10

Dievcence, mne zacal strajkovat menzes v 43 rokoch, tento rok som musela nasadit tabletky, pretoze sa pridruzili take problemy, ze menzes nie a nie skoncit. To, ze nastupuje menopauza som si uvedomila postupne, priblizne od 8/2011 som sa zacala v noci potit, priberat na vahe (to uz skor cca od roku 2009), zle spavat (budenie aj 4x), tym ze som bola nevyspata, tak som bola podrazdena, mala som hrozne zmeny nalad a chytali ma depresie, dokonca som sa zacala cervenat, ako ked som bola tehotna. V praci ma nic neuspokojovalo a doma - mala som pocit, ze sa musim rozviest, ze mi to neklape ...
Na radu kolegynky som zasla k bylinkarovi, monentalne pijem 2x denne caj (na klimekterium) a mam zatial pocit, ze zabera, uvidim ako dalej.
Sama som zvedava, co to so mnou urobi dalej, mna to zaskocilo, necakala som taketo zamavanie. (blush)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama