reklama

menštruácia a kojenie

sara08 , 20. 07. 2008 - 20:35

reklama

ahojte dievčatá
prosím o radu. mám štvormesačnú dcérku a plne ju kojím. menštruáciu som dostala, keď mala malá dva mesiace. teraz by som mala dostať po tretí krát a zatiaľ nič!!!!!;-( :-O
ako je to s pravidelnosťou menštruácie počas kojenia? môže vynechávať?
vďaka


reklama


reklama

Polárka (bez overenia), Ne, 20. 07. 2008 - 21:14

sara
to je v pohode nic sa neboj... Ja som po sestonedeli (trvalo len 2 tyzdne(giggle) ) dostala mrchu presne za 28 dni (alebo, ze by sa vratilo sestonedelie :-O ?)... a od vtedy sa neozyva a vobec mi nechyba :-)

ale nemas sa coho bat je to normalne - mne to spominala lekarka ked som bola na kontrole, ze aj take sa stava ;-)

slnečnica, Ne, 20. 07. 2008 - 21:17

vynechávať môže.Mne sa stávalo pri prvom dieťati,že som 2-3 mesiace nemala a potom zrazu bum.A potom zase nič.Bolo to stresujúce,lebo vždy keď mi neprišli robila som si tehotenský test.Skončilo to až ukončením kojenia v 9 mesiaci.Teraz sa dajú aj počas kojenia užívať antikoncepčné tabletky,ale o ich účinku Ti neviem nič povedať,neskúšala som ich.

sara08, Ne, 20. 07. 2008 - 21:27

no asi si pôjdem zajtra kúpiť tehotenský test. na druhé bábo by bolo moc moc priskoro. ale mám také napätie v podbrušku, keď som kojila, tak som pociťovala jemnú bolesť ako v šestonedelí.
zajtra sa to ukáže:-(

kefara, Ne, 20. 07. 2008 - 21:27

- Polárka, aj také sa stáva, ale tebe sa ľahšie "nebojí", keď si s malým sama a ... a ...chlapa net. (Hm, alebo je to nejak inak ...?(blush) )
Lebo aj mne sa také ako sare08 prihodilo a ... nebolo mi všetko jedno !:-O :-O
Bola som u gyndoša, ten mi pre istotu inj. na vyvolanie menzesu pichol a že ak ho nedostanem do 14-tich dní ... som tehotná (doma 4 mesačný cvrček )
Nemusím hovoriť, aké nervy ma brali !!! :-O :-O :-O
Menštruáciu som dostala presne na 14-ty deň po pichnutí injekcie.
Toť moja skúsenosť. Spred 18-tich rokov... (sun)

Polárka (bez overenia), Po, 21. 07. 2008 - 10:19

nie nie sama som - adepti by aj boli ale fajnova som - uz mam vyssie naroky na povahu (sun)

a nenapadlo ma z akych pohnutok sa strachuje sara (blush) ... asi preto, ze po prve u mna nie je s kym take veci stvarat (giggle) a po druhe aj keby bolo s kym nemam na to chut (giggle)

mišáček, Ne, 20. 07. 2008 - 23:46

ahoj sara08 ja nemám vobec ešte menzes a som po porode 10 mesiacov a tiež ešte kojím :-* :-* :-*

michaelka, Po, 21. 07. 2008 - 08:55

ahoj sara 08,aj ja som nemenstruovala priblizne pol roka po porode ,lebo som a stale plne dojcim ,a menstruacia sa objavila po pol roku ,ale nasledujuce mesiace nechodila pravidelene ,az teraz po roku sa mi upravila na moj cyklus .
Takze sa nemusis obavat ,ale na druhej strane si treba davat pozor ,lebo dojcenie neznamena atikoncepciu !!!!
Citala som ze aj ked zena nemenstruuje ,ale pohlavne normalne zije dochadza k tzv.vyprovokovanej ovulacii...

natália, Pi, 01. 08. 2008 - 20:27

Nič si z toho nerob. Naša malá má 5 mesiacov a menzes som mala 2x a to ju plne kojím. Zase kamoška ktorá tiež plne kojí a malý má 7 mesiacov tak tá nič, menzes nikde. Je to individuálne.

betuska10, Po, 19. 01. 2009 - 19:59

ahojte dievcence,aj ked oneskorene,ja mam skusenost,menzes som nemala po porode,a po 6 mesiacoch,pri plnom kojeni,som zistila,ze som uz 2 mesiace tehotna.tak sa po roku narodil maly.pokial kojite,men..nemusi byt.

dadena, Ut, 20. 01. 2009 - 15:39

sara,pokiaľ kojíš tak menzes vôbec nemusíš dostať.Je to u každého individuálne.Kámoška dojčila do roka a celý rok bola bez menzes.Ja tiež pokiaľ som kojila,tak nič.Ale je to pravda,že sa nedá spoľahnúť,že je to antikoncepcia :-)

didina, Po, 26. 01. 2009 - 22:52

ahojte no ja pri 1 malej som dostala menzes až v 6 mesiaci - kojila som ju(rofl) a potom 2 mesiace nic potom zase za mesiac a potom dllllllllllllho nic a potom som zostala tehotná. no a teraz pri 2 malej - má 9 mesiacov stále ju kojím a menzes stále nemám. ale tehotná som neni. už si dávam na to pozor. a antikoncepcia - existuju len jedny tabletky ktoré sa môžu uživať počas tehotenstva ale sú príliž drahe.(sun)

lobelka, Ut, 27. 01. 2009 - 07:49

K tym tabletkam pocas dojcenia - mne ich lekar predpisal hned na sestonedelnej prehliadke, zacala som ich brat, akne ako nikdy v zivote, nervozita, zmeny nalad, teraz ma maly 3,5 mes. a mile tabletky som nechala tak. Tieto "kojace" tabletky obsahuju iba gestagen a vlastne simuluju druhu fazu ovul. cyklu, ked je zena pred menzesom. Ja som fakt bola akoby stale v PMS. Tolko moje skusenosti, a ta cena tiez nie je zanedbatelna.

okmass, Ut, 17. 02. 2009 - 21:17

Ahoj chcem sa opýtať, či sa niektorej mamičke, ktorá dlhšie dojčila- stalo podobné čo mne.Po roku absentovania menzes /po 14 mes./som dostala 1x a teraz mi mešká niekolko dní, čo pred tým nebolo zvyčajné, nakoľko vždy to prišlo na čas.Dostala som menzes hdeď ako sme sa začali obmedzovať v kojení na : 2x za deň a 2x v noci.Prvého syna som tiež dojčila do roka a 8 mes. a dostala som menz.ešte neskôr, ale keď už prišiel nikdy neboli žiedne prestávky.Tak som len zvedavá, či je to ok alebo....;-) ale to mi už potvrdí alebo vyvráti test.

didina, St, 18. 02. 2009 - 08:36

no ja som tak zostala tehotna pocas kojenia som dostala menzes raz a druhy krat nic a mame karinku :-D (heart)

Hennka999, St, 11. 03. 2009 - 13:08

Sára ja mám 21 mesačnú dcéru a stále ju kojím, menštruáciu som mala teraz štvrtý krát a vôbec ju nemám pravidelnú, moja doktorka mi povedala že to je úplne normálne...:-)

m.nelly, Ut, 31. 03. 2009 - 20:57

moja dcerka ma 8 mesiacov, zatial ju este kojim, no od porodu som si kazdy mesiac myslela, ze som tehotna a trva to do teraz.po piatich negativnych tehotenskych testoch som si povedala, ze si uz ziadny nekupim, je to velmi stresujuce, mozno je to niaky podvedomy panicky strach z toho, ze by som bola uz treti krat tehotna.A po tretom dietati uz netuzim. Menstruaciu som zatial vobec nemala, malu uz postupne odstavujem a tesim sa ze sa moje telo dostane uz do normalu, niezeby mi menstruacia niak zvlast chýbala, ale budem si istejsia, ze nie som tehotna.Myslim, ze je istejsie, ked zena pocas kojenia uzíva aj tabletky proti otehotneniu, uz len kvoli jej vnutornej istote,aj ked mne to moc nepomohlo.(flower)

kitchima, Pi, 29. 05. 2009 - 21:26

Caute mamicky. Ja mam pol rocneho synceka. Zatial ho plne kojim. Po sestonedeli som dostala dvakrat menstruaciu. Tak som si dala predpisat tu zazracnu antikoncepciu s jednym hormonom. Tak a uz som myslela, ze je vsetko ok. Odvtedy som uz menzes nedostala. Jak mi bolo dobre (giggle) Ale zrazu mi bolo nejak divne. Kupim test a ze pozitivny. Skoro som odpadla :-O Ved som mala dvojitu ochranu. Zajtra idem kupit dalsi, snad sa to pomylilo. Ved moj drobcek ma este plne potrebuje :-( . A to som si povedala, ze sa budem spravat zodpovedne po prvom neplanovanom tehu. Neviem ale kde sa stala chyba...

Lubica 2, Ne, 31. 01. 2010 - 11:26

Ahojte mamicky! Mam 4,5 mes.babatko,plne kojim a menstruacia mi prvy krat prisla presne po skonceni sestonedelia.Doteraz mi chodila presne na 28 den kazdy mesiac a tak som sa zlakla, ked mi teraz nedosla. Na druhe babatko nie sme s manzelom pripraveni, narusilo by to vsetky nase plany. Spravila som si po tyzdni meskania test a vysiel negativny, dufam, ze je rovnako spolahlivy ako v minulosti. Ale ako citam, nie som jedina, ktorej to pocas dojcenia chodi nepravidelne. S manzelom si davame velky pozor, kojit chcem len do max.7mesiaca a potom koniec tymto stresom! Nasadim znovu antik.naplaste a zase bude klud! (ovsem, ak uz teraz nie som v tom...,lebo test nemusel byt stopercentny) :-(

renka, Ne, 31. 01. 2010 - 11:48

počas kojenia môže byť menštruácia nepravidelná, ale keď si ju už dostala, tak by sa mala postupne dostať do normálneho cyklu (aspoň takú mám skúsenosť po troch dojčených deťoch;-) ) a myslím si, že by bolo škoda prestať dieťatko dojčiť, len z tohoto dôvodu, najmä ak je dnes naozaj široká škála antikoncepcie aj pre dojčiace matky(flower)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama