reklama

Strava 9. mesačného dieťatka

Rybka , 18. 08. 2008 - 13:25

reklama

Ahojte milé nanič mamy, chcela by som vás poprosiť o radu, čo by sa malo dávať papať 9. mesačnému dieťatku. Dávala som mu papať moje mliečko do 8,5 mesiaca. Začali prikrmovať v 6. mesiaci a celkom sa nám darí. Teraz dávam na raňajky Nutrilon, potom si trošku dá na raňajky s nami, lebo keď pri nás sedí, chce mňam, mňam (tak mu dám rožtek, alebo chlebík, vianočku), na desiatku máme ovocie, na obedík polievočku al. mäsko na všelijaký spôsob s ryžou, zemiačikom, so zeleninkou, alebo niečo so žĺtkom atď. (skúšam kadejaké receptíky čo som našla na nete a vo Výžive detí), na olovrant dávam Nutrilon a na večeru kašu. No a niekedy si ráno okolo 4-5h vypýta ešte mliečko.
Teraz by som však mala dávať na olovrantík asi niečo iné ako Nutrilon, nie? Len neviem čo, keďže dieťa by malo mliečnu stravu prijímať až od 10. mesiaca. Či mám dať výživku. V tomto veku vraj by malo mať ešte 2-3 dávky mliečka a takto by som mu dávala už len ráno a možno v noci ak by si vypýtal?
Viete mi poradiť ?
Vopred ďakujem.


reklama


reklama

bettty, Po, 18. 08. 2008 - 13:39

No tak ja som dávala nutrilon. Lenže nás zapekalo tak sme robili krupicu z obyčajného plnotučného mlieka. A postupne sme pridávali polievky z mäsom, zemiaky z mliekom, teda kašu, rôzne omáčky. Samozrejme, že koreniny sme nejak extra nepoužívali alebo len minimum. Každý si pri stole dochutil sám. Aj keď môj starý na to frflal no to bol jeho problém.
Takže tak bolo u nás. Dokonca teraz pijeme kozie mlieko, nekameňujte ma prosím pijeme ho len sem tam a prevarené. No ide nám na tri roky.

-, Ut, 19. 08. 2008 - 09:34

Bettynka a tá krupica pomáhala na bruško? Aj Nicol pije Nutrilon, začalo mi ju zapekať pri každom novom zúbku a tak som vyskúšala aj zmenu mlieka. Nepomohlo to a tak som sledovala a uistila sa, že čo zub, to trápenie s nekakaním:-( A keď išli dva naraz, to bolo strašné;-( A o tom jedení- Nicol papá všetkoooooo, jedla už dokonca aj guláš, sŕkla si z ľadovej kávy /bez kofeinu/ a aj z kofoly. Nijaký extrém, len skúšame slamku a všetko okolo(giggle) A kozie mlieko? Ja poznám babu, ktorá ho dáva dcére...asi od roka? Nekupuje umeliny a malá je v pohode.

bettty, Ut, 19. 08. 2008 - 09:42

Neviem či pomáha, no ja to striedam. Jeden večer spravím malej pred spaním krupicu a ďalší večer puding. Nie je dobré keď dávaš každý deň to isté. No a nutrilon som vyhodila psom jeden deň keď sa malej zaseklo kakanie v zadočku. A na dobré trávenie dávam malej ovocie. Každý deň dostane do misky buď kúsok marhule, broskyne alebo jahody s cukrom.

bettty, Ut, 19. 08. 2008 - 09:42

Neviem či pomáha, no ja to striedam. Jeden večer spravím malej pred spaním krupicu a ďalší večer puding. Nie je dobré keď dávaš každý deň to isté. No a nutrilon som vyhodila psom jeden deň keď sa malej zaseklo kakanie v zadočku. A na dobré trávenie dávam malej ovocie. Každý deň dostane do misky buď kúsok marhule, broskyne alebo jahody s cukrom.

kačena77, Ut, 19. 08. 2008 - 09:08

Rybka,na olovrant môžeš dať výživu alebo jogurty.Keď chce piť mliečko tak kľudne môžeš aj nutrilon,určite mu to neuškodí.(sun)

Rybka, Ut, 19. 08. 2008 - 14:18

Super dievčatá, ďakujem za rady. ;-)

desina40, Ne, 11. 01. 2009 - 09:07

Dievčata,čudujem sa že vam detičky boli zapečené pri nutrilone,moj skoro ročný syn je na nutrilone skoro od narodenia a velmi mu prospieva. ale kolko deti tolko chuti. malemu chutia biele sladene activie, popapa aj nesladenu. So zeleninou nemal problemy,začali až teraz, sem tam ochutná z dospeláckeho jedla ajeho neslana-nemastná strava mu prestáva chutit.(sun)

noellia, Po, 13. 09. 2010 - 09:40

ahoj moj maly coskoro bude tiez mat 9 mesiac. ale ja take ako chlebik vianocku kdeeeze,, ved je tam lepok, ja som tohto nazoru na take bude mat dost casu, a ked este ktomu mame iba 2 zubceky, ..
nas jedalnicek sa sklada:
ranajky, beba mliecko,
desiata je jablcko s hruskami ci slivkami a s keksikom pre babatka
obed je zeleninka v tom masko a vseliaka zelina uz
potom po obede sa ide spinkat, ked sa zobudi zasa beba mliecko, medzitym tie kukuricne chrumky bez soli da sa kupit s logom pre babatka, no tie miluje, a potom neskorsie zasa davam ovocie, a na veceru kasicku a ide sa spinkat, ja mojmu malemu osobne nedavam ziadne dezerty ziadne jogurty, nic v com je kravske mlieko ci tvaroch nic take, som troska opatrna no ale kto ako, ja to osobne robim tak:-):-P ..

mama-iva, Št, 15. 09. 2011 - 12:59

ahoj náš Filipko má akurát 9 mesiacov,ale chlepík sme žuvali už pred necelými dvomi mesiacmi,prvý kontakt detí s lepkom by mal byť do 7.mesiaca,kedy sa detské telo oboznámi s niečim takým,neskôr mávajú väčšinou také deti ,ktoré neskoro začali jesť obilniny-celiaku,je to potvrdene a aj poznám také prípady :-( a si písala že nejete ani jogurty ale biele ako activia či bio jogurty sú už vhodné od 8.-9.mesiacov majú tú bifidokultúru a upravujú trávenie dieťatka,a ja dávam trošku pomačkaného ovocia a náš Filip sa ide zblázniť :-) možno by ste mohli vyskúšať,samozrejme mlieko ani tvaroh nedávam,to až po roku. Iba som poradila,nie je v tom nič zlé (sun)

mnnaaauuu, Po, 13. 09. 2010 - 12:47

Ja som tiež zavádzala lepok až po 1 . roku, drobec o nič neprišiel, ranajkoval iba mlieko, o dve hodinky dva jablká, alebo jablko banán a spinkať, keď spapal málo, tak som mu za tým dala trocha mlieka. Na obed zeleninu s mäskom, potom zase dva ovocia, na večeru prvú kašička (taká riedšia do fľaše) a pred spaním mliečko. Podobnú stravu má aj teraz a to má dva roky, len na raňajky papá chlieb s jogurtom a na večeru hustú krupicu alebo puding.

terezia99, Št, 09. 02. 2012 - 15:29

Ahojte mam 9 mesacneho synceka a ma stale problem so stolicou ma velke bolesti poradili by ste mi?
:-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama