reklama

Koniec kojenia

maminazuzka , 19. 08. 2008 - 13:33

reklama

Ahojte, mohli by ste mi poradiť. Mám skoro dvojročného syna a stále ho kojím, rada by som už prestala, ale neviem ako na to poradte mi prosím


reklama


reklama

majka28, Ut, 19. 08. 2008 - 22:43

ahoj, my sme sa odstavovali v 16tich mesiacoch, ale to uz nas maly papal iba v noci. a prave preto sme museli skoncovat s kojenim,lebo pytal mliecko aj 20krat za noc. bolo to hrozne. mozno to tym padom bolo jednoduchsie, ked odstavujes len v noci, ako ked kojis aj cez den. proste sme mu v noci vysvetlovali, ze uz nie je mliecko, viac manzel, mna by lamal asi dlhsie:) asi tri noci to trvalo a odvtedy sa ani v noci nebudi. neviem, ci pomoze, ale drzime palce.

svetlana (bez overenia), Ut, 19. 08. 2008 - 22:48

2rocnemu dieatu uz vysvetlis - moja strategia bola, ze mlieko dostane ale z pohara.
Pred nich som odstriekala (alebo som mala odstriekane zasoby - prsia sa nalievaju nadalej a to boliiiiii) a ponukla mu z pohara. Ani jedno z nasich dvoch deti ale z pohara nechcelo.

mne sa osobne nepacia tie rozne triky, co matky vymyslaju ... pre mna bolo dolezite neklamat, povedat to tak, ako to je a to aj zabralo.

filipka, St, 20. 08. 2008 - 13:07

Ja tiez este kojim 2r dceru a uz 3 mesiace sa zastrajam, ze s tym seknem. Ale nemam na to silu. Skusim to tvoje Svetluš s poharom mlieka.

Mamizuzka, pís aj ty ci sa ti dari a ako. Ja kojim cez den i v noci, tak som zvedava ako sa mi to podari stiahnut. Ale utesujem sa, ze ak sa napodari tak snad v 5r nejak prestane i sama chciet (rofl) (to bol vtip ta posledna veta, ale fakt sa tym utesujem)

Dreya, St, 20. 08. 2008 - 14:38

Ahojte, ja kojím tiež. Maťo má 13 mes a kojím ho ráno, na desiatu, na obed, olovrant, večeru a v noci. Okrem toho ešte aj normálne jedáva. Keď si predstavím, že mu to musím uškrtiť aspoň o 2 kojenia, behá mi mráz po chrbte...vziať mu takú dobrotu...lenže budem musieť. A toto mi poraďťe AKO??? Inak, tiež si vravím, že ho to do 15ky prejde..:-D :-D :-D

majka28, St, 20. 08. 2008 - 15:08

ahojte, tiez som mliecko najprv nahradila poharmi mlieka cez den a postupne sa to naucil a az tak sme sli odstavovat, ale to uz len tie nocne kojenia, co som spominala. u nas tie ten poharik bol maly zazrak, kedze z flase mu nechutilo. a z pohara zachutilo a teraz je velky mliekar :) drzim vam palce, urcite to zvladnete :)

adulik, Št, 21. 08. 2008 - 23:30

No aj ja by som rada už odstavila kojenie aqle malý to ma ako drogu bez toho nezaspí má u 2O mesiacov kojim ho ráno naobed a večer vdy pred spanim a ešte celu noc už je to na mna pridlho, nejako musime vydržat.:-P

ammalka, Pi, 22. 08. 2008 - 00:24

Milé dlhodobo dojčiace maminy, tak túto dilemu riešim aj ja. Dcérka má 2 roky a štyri mesiace a zrejme sa rozhodla vyciciavať ma vo dne v noci do svojej puberty. Oklamať sa nedá a akákoľvek snaha o odpútanie pozornosti je zbytočná. Samozrejme vysvetľujem aká je už na to veľká a iné detičky už mamine mliečko dávno nepijú a tak podobne. Nakoniec ma dostane slovami "maminka,daj Lucke cicu papať prosím Ťa, to je lepšie mliečko ako v chladničke ;-( ..."
Tak teda ďalej kojím a utešujem sa vedomím, že raz to NAOZAJ skončí. A platí to aj pre Tvojho nenásytného synáčika maminazuzka, žiadne obavy :-)
A ešte: nepretržité kojenie počas troch rokov eliminuje riziko vzniku rakoviny prsníka takmer o 100% ( o vplyve na ich tvar som sa nedočítala, ale to by už nebola taká optimistická štúdia... )

maminazuzka, Pi, 22. 08. 2008 - 10:29

Ahojte, dakujem za nápady. To s tým pohárom som skúsila, vypil ho, ale aj tak sa dožadoval stále iba toho svojho. Postupne skúšam dávať mu menej, no on si stále vyžaduje svoje, a najhoršie že hocikde, aj v meste. Ale teraz idem na dva týždne do školy a bude s tatinom, tak možno aj pozabudne.
Želám aj vám veľa šťastia pri končení a dajte vedieť ako pokračujete

filipka, So, 06. 09. 2008 - 10:24

Poslusne hlásim - este stále kojim.
ALE, dieťatko je v skolke uz cely deň (chodila do skolky na 3 hodiny, 2x do tyzdna uz polroka) takze cez den si necucne, dokonca v skolke spí (zaspávala len na prsníku) poobede sme vonku, ale vecer si ma odchytí a v noci je to stále rovnako casto ako predtým. No tesí ma, ze som stiahla aspoň to denne kojenie(sun) .

svetlana (bez overenia), So, 06. 09. 2008 - 11:59

tak to uz snad nebude dlho trvat :-)
kojenie je nepochybne super, ale mne sa rovnako pacila aj ta ulava potom ... (giggle)

svetlana (bez overenia), So, 06. 09. 2008 - 11:57

no pocakat, pockat, devy ! :-)
som som samozrejme vzdy v tom pohari ponukala moje mlieko, kravske neponukam dodnes. Asi ze citam malo clankov o tom, ako je pitie kravskeho mlieka prospesne pre deti :-)
Takze mohli dostat sladke mlieko do mamy, ale uz nie formou prsnika ...

a u nas to bolo komplikovane, vzdy do 2 r som vydrzala, potom nastupil manzel s tym, ze uz stacilo a to sa mi nechcelo vecne pocuvat (naviac prve dieta moc inu stravu nechcelo a on mal uz vazne obavy) a kedze dieta ma dvoch rodicov, co spolurozhoduju, tak som to vzdy v tych 2r aj akceptovala.

crystall, Št, 23. 10. 2008 - 14:37

no, moj, boh!..ja kojim 13 mesacnu 3x denne, 3x v noci, pomedzi to klasicke jedlo. Ak nechcem dat, kedy si zmysli, alebo potrebuje, tak vtrepe hlavu do tricka, roztiahne podprsenku a davaj, mama!........budem zla, kakana a urevana, ak nedas!...zatial to nechcem skoncit, len som sa bala, ze ci to nejako neprehaname, ale ako vidim sme v normale. V noci som pohodlna, prehadzujem si 11kg zo strany na stranu podla toho, z ktoreho pije a spime dalej. manzel sa nachadza niekde na druhej strane postele a uzasne nam tam zavadzia. Ak chrape, tak sa papanie zvysi na dvojnasobok ba aj viac. Vtedy by som vrazdila od najvacsieho po najmensieho, lebo rano sa po takej noci ani necitim. Ruky, chrbat, hlava.....vsetko boli........ja ju podrzim teda este do dvoch rokov, potom sem nakuknem. Rozhodla som sa to neznasilnovat. Syna som odstavila po roku svojvolne, postupne, az papal kazde 3 dni, potom si nespomenul..a mne tieklo mlieko do jeho 5 rokov. Myslim, ze mlieka som mala ajaj a teraz si to vycitam, ze som sa do toho montovala. mala som ho kojit, naco to znasilnovanie bolo dobre. Teraz skusam opacnu verziu. Ako si miminko praje, ved som maminka. ..........PS. s tym kravskym mliekom je to pravda, co pise svetlana. Matko pil kravske plnotucne potom a nasiel sa na alergologii na mliecnu bielkovinu. totalne sme do doriadili chudaka. Teraz je uz cisty.

cucu3211, St, 10. 11. 2010 - 13:35

Ahojte,zaujala ma tato tema.
Moj maly ma o 10 dni 21mes. Kojila som ho do 17mes. stale den i noc niekolko krat. A chcel som skoncit ale nevedela som ako,nechcel mc jedavat nrmalnu stravu ,ale boli sme v Sept. v Bulharsku a tam sa rozpapal,tak som povedala ze skusim to. Od 18 mes. som mu davala iba na obed pri spani a vecer pri spani a stacilo mu to. No ale Teraz som povedala ze uz bude mat 21mes. tak to uz skusim skoncit. Bala som sa trocha ale 7.11.2010 som skoncila zalepila som bradavky povedala mu ze uz neni mliecko trosku si poplakal ,ale to nebolo nic strasne ,zobrala som si ho na ruky a hojdala a spievala uspievanku a zahajal tak ,Teraz je to 4 den co nekojim a je to super a on je strasne zlaty v noci sa budi sem tam ale zahaja nic hrozne ale som rada ze nema hisaky a ze je taky statocny ved pred tym si pytal vsade aj na uici ....
Netreba sa bat treba skusit a hlavne ked ma uz okolo 20 mes a viac niektory tak mu aj vysetlit to strasne pomaha naozaj.Drzim palce .

katarína, St, 10. 11. 2010 - 13:58

no náš malý "ciciačik" mal tiež dva roky nedávno a išli sme na svadbu tak sme ho nechali u babky spať a boli sme dohodnutý že ked bude plač tak zavolajú..
A nevolali ked sme prišli tak bol akurát najedený a nepýtal si didku, až večer priliezol a spýtal sa "didi je?" a ja že nie tak si ľahol a zaspal a odvtedy spí celú noc a občas príde pohladká si "ich" a je dobre..sama som bola šokovaná ako ľahko to išlo ..aj my bolo trošku ľúto že je koniec (blush)

Katus;-)

siska4485, Pi, 27. 05. 2011 - 09:51

dobry den ja malu este kojim ale bez ohladu nato že bude mat2 roky tak sa snazime pit 3,5 percentne mliečko no lebo my nechcela 1,5 tak som sa rozhodla takto viem že materske mliečko je najzdravšie ale na mna je to vela a je len na mna naviazana tak aj zato dufam že sa to zmeni

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama