reklama

Ach tie plienky

Lusky , 19. 10. 2008 - 22:35

reklama

Ahojte dievčatá, prosím o radu. môj malý má dva roky a jeden mesiac, stále nosí plienky, nepýta sa, na záchode posedí ráno aj večer,ale neciká ani nekaká, predtým keď mal rok a pol pekne cikal aj kakal do nočníka, teraz si naň nesadne iba na záchod s nulovým výsledkom, iba raz sa podarilo, tlieskala som mu, chválila, odvtedy nič, v lete sme boli týždeň bez plienok, byt očúraný a nepýtal sa vôbec ani mu to potom nevadilo, iba na začiatku, že je mokrý, neviem či čakať, že to príde samo... poraďte prosím:-*


reklama


reklama

Aja1, Po, 20. 10. 2008 - 07:44

Môjho syna som úmyselne nechávala bez plienky,Chcel sa hrávať so staršími chlapcami a tí mali odomňa príkaz sa mu smiať keď sa pociká.Ale postupne mu to samému začalo vadiť.Štípali ho nôžky,občas mu potom bola aj zima,tak sa sám začal vodiť na záchod.Vymysli nejaký fígeľ a postupne to pôjde.Držím palce!

balalajka, Po, 20. 10. 2008 - 07:52

Neboj, nie je ešte tak neskoro. Andreka som ráno "odparkovala" na nočník pred TV s rozprávkou, zvyčajne to vydržal - vycikal. Keď mal 2 a 4 mesiace, tak sme s kamoškou - mala dievčatko, začali "behať" a ocikávať všetky kríčky - pravdaže t cikali deti. Mali z toho úžasnú prdel, ako sme behali. A čuduj sa svete po 2 týždňoch chodili samé - teda kričali cikááááť! a my sme už leteli.
Držím palec

adus, St, 10. 12. 2008 - 20:16

Toto môže byť trochu nebezpečné, moja tak ocikávala kanály a potom to skončilo tak, že som musela chodiť tak, aby si žiaden nevšimla, lebo chcela ocikať každý.(giggle) (rofl) (giggle)

anita, Po, 20. 10. 2008 - 07:56

Lusky, myslím, že tvoj synček ešte nie je taký veľký, aby si musela mať obavu z jeho plienok. Píšeš, že keď mal rok a pol chodil na nočník. Pýtal sa, alebo si len ty vystihla chviľku?
Ja by som ho bez plienky nenechávala, už sú chladnejšie dni a vyrobiť si problém s prípadným zápalom močových ciest je zbytočné. Radšej ho častejšie ponúkaj ísť sa vycikať. Tvoj synček je ešte maličký, deti v jeho veku mávajú bežne plienky, tak to nesil. Neboj, k maturitnému stolu s plienkou nepôjde :-) .

Lusky, Po, 20. 10. 2008 - 08:17

Anita, keď mal rok a pol, tak som ho dávala sama na nočník a iba som "to" vystihla/nie vždy), nepýtal sa, teraz ho bez plienky nenechávam, lebo je chladno, máš pravdu, že by sa nachladil a to nechcem riskovať a nikdy som ho nenútila,skôr takou hravou formou aj hračky mu dávam a rôzne veci, aby si sadol na záchod a keď poviem poď cikať alebo kakať, tak povie nie. Asi to nechám tak, nebudem ho vôbec dávať na záchod.(clap)

anita, Po, 20. 10. 2008 - 08:50

Lusky, maličký je práve vo veku, ktorému sa vraví obdobie vzdoru. Asi sa to jeho "nie" objavuje aj pri iných činnostiach. Ja ti vravím z vlastnej skúsenosti, môj syn prestal v noci plienkovať, keď mal štyri roky. Dnes má trinásť, obdobie vzdoru sa vrátilo ale plienky našťastie nie (giggle) .

Lusky, Po, 20. 10. 2008 - 12:12

Máš pravdu, Anita, že je v období vzdoru a veľa vecí sa mu nechce, tak s tým počkáme ,keby tie plienky neboli tak drahé(y) a ďakujem za rady aj dievčatám., (flower)

nielen žienka domáca, Po, 20. 10. 2008 - 12:34

Tragédia to nie je, ale ja by som ho usmerňovala. Zaviedli by sme si hravé rituály a v určitých intervaloch by proste sedával na nočníčku alebo wc a chvíľku by "tlačil". Keby nič nešlo, nič sa nedeje. Keby šlo, veľká radosť, prípadne aj odmena. Si s ním na materskej, ak sa nemýlim. Máš kopec času, aby si sa mu venovala. Už musíš poznať finty, ako ho k niečomu "donútiť" (nie násilím pravdaže; myslím, čo na neho platí - odmeny, pochvaly, hry, rozprávka...). Má váš krpec nejakú disciplínu? Akým spôsobom ho vychovávate? Má určené hranice? Či snažíte sa mu všetko dovoliť, pokiaľ to neohrozuje jeho zdravie? Máš na neho dáke páky?
Ja Kubulovi dovolím skoro všetko (keď ideme zo škôlky dva a pol hoďky, lebo on sa rozhodol, že ešte pôjde preskúmať neznámy terén, vyjdem mu v ústrety - to pre ilustráciu, čomu vravím "všetko dovoliť"), no rozhodne má od mala cit pre režim a akú-takú disciplínu. S cikaním sa nám to systematickou výukou :-D (škola hrou) podarilo naučiť a to náš drobec chodil od 1 roka do jaslí, čiže na jeho výchovu som mala podstatne menej času ako ty.
Je super, čo ti baby napísali - aspoň ho nebudeš stresovať. Ale nechávať to na dieťa - veď sa raz zbadá, to mi pripadá dosť neisté riešenie. O rok budeš bojovať s prefíkanejším dieťaťom a budete v časovom strese, keďže už bude musieť ísť do škôlky (ak len teda nebudeš žena v domácnosti) a učenie bude značne komplikovanejšie.

A ešte p.s. - pozri si blogy na tieto témy na mama and baby - nájdeš tam kopec tipov, ktoré ti pomôžu s hravým učením. Fakt dobré nápady som tam našla aj aplikovala u nás doma. (y) ;-) (sun)

Lusky, Po, 20. 10. 2008 - 22:14

Ahoj Opica, ďakujem za rady, som na materskej, malému sa maximálne venujem a má riadny režim od narodenia, čo sa týka výchovy, tak určite má svoje hranice, nedovolím mu všetko, chválim, keď je dobrý, keď je neposlušný, tak pokričím a vysvetlím, že to nemôže, ale na ten nočník nesadne, a ak tak iba chvíľu a hneď vstane,akurát na záchode posedí,ale neciká ani nekaká. Veľmi sa mi páčil Tvoj názor, že o rok to bude ešte horšie, aj ja si to myslím, chcem ho pomaly odnaučiť, lebo v lete nastupujem do práce a malý do škôlky a nechcem ho odnaučovať tesne pred nástupom do škôlky, lebo do tej kde ho chcem dať berú iba deti, ktoré sa už pýtajú na záchod.

vyvyka, Ut, 21. 10. 2008 - 07:54

Ahoj,my sme mali podobný "problém" s mladším synom.Starší bol ukážkový,takže ja ako naničmama som to očakávala aj od druhého.My sme pri prvom používali takú veľkú obrázkovú knižku a pri tom sedával na nočníku.Až sa z toho stal zvyk a naučil sa.Lenže mladší,to ako by som tornádo chcela zastaviť.(giggle) (giggle) (giggle) Až mi jedna kámoška poradila záchod.Kúpili sme dosku na záchod a skúšali,vždy potom splachol,takže kakáva, cikáva len na záchod,nočník mu nič nehovorí,to už musí byť.A netráp sa,ja stále hovorím,že skoro nikto z dospelých sa nepocikáva,alebo že mu to neostalo do dopselosti,v rodnom liste ani nikde to nemá zapísané a keď to príde,tak to príde.Príde to naraz,ani nebudeš veriť.A či v dvoch,alebo v troch,nie je to v podstate jedno?:-* ;-)

Lusky, Ut, 21. 10. 2008 - 08:10

Ďakujem Ti Vyvyka, aj ja si myslím, že to príde samo, pretože som už vyskúšala nemožné , aj cukríky, ktoré má veľmi rád, radšej obetoval,to nepochopí len ten, čo má také dieťa, lebo sú deti, čo ich posadíš a budú sedieť a sú také, čo urobíš neviem čo a nesadne si a keď tak iba na chvíľu.
Dnes ráno odsedel pol hodinu na záchode so sedátkom, ale nič neurobil a pritom plienka bola ráno celá suchá po dlhej dobe, takže uvidíme, ale maximálne sa snažím, asi mu to musí ťuknúť v hlavičke(blush)

balalajka, Ut, 21. 10. 2008 - 08:13

Lusky - skús nech zoberie malého tatino ráno na WC. nech vidí ako to "robia chlapi". Možno sa budeš rehotať, ale naši tak určitú dobu chodili, keď sme chodili zo šerblíka na veľké WCko po stojačky.

Lusky, Ut, 21. 10. 2008 - 12:31

Skúsim aj to(blush) dik za nápad(clap)

mon.n, Ut, 21. 10. 2008 - 14:06

Moja drahá dcérka má dva roky a tri mesiace a tak tiež nie a nie sa pýtať cikať. Ak sa jej opýtam či sa je nechce cikať alebo kakať tak povie,že nie a o niečo neskôr je už pocikaná. Nechám ju teraz kúsoček tak a o mesiac začneme znova.:-D

Luciauk, St, 10. 12. 2008 - 16:15

monn, to je super prístup. moje deti sa naučili tiež az po dvoch rokoch. jedna skôr, ale bola zima a mala overal a bolo to komplikované, tak som jej dávala plienku a nechali sme to na leto . v lete je to jednoduchšie. a hlavne sa nestresovať! dieťa sa to naučí, len keď je pripravené. svalstvo dozrieva u každého inak;-)

Lusky, St, 07. 01. 2009 - 13:44

Baby, musím sa Vám pochváliť, že už dva dni sa malý pýta na záchod, mama kaka a piša. Niekedy nestihneme, ešte mu pre istotu nechávam plienku. Ale prišlo to nečakane samo od seba.Ešte raz ďakujem za Vaše rady.(clap) (clap) (clap)

simi11, St, 07. 01. 2009 - 20:30

ahoj---
možem sa spýtať??
mám 4-mesačného syna a noc čo noc preciká plienku.
Skúšala som Tesco, Pampers, Huggies a nič, vôbec žiadny rozdiel.Preciká všetko.Som už zúfalá, lebo sa mi budí len preto, že je mokrý.Ale mokrým - myslím tak, že ma bodýčko mokré po celom chrbátiku.;-( ;-( ;-(
čo mám robiť alebo aké plienky mám ešte skúsiť???

vopred ďakujem za každú odpoveď...

Lusky, Št, 08. 01. 2009 - 13:36

Simi, ja používam plienky z Lidlu, Sevena, tiež som vyskúšala skoro všetky, lebo ich malý prečúral od Huggies, Pampers.Sú cenovo najvýhodnejšie a hlavne porovnateľné s tými drahšími.Musíš ju dať trocha vyššie /tak okolo pupka/ a dobre prilepiť, ani nie tesno ani voľne. Je to určité obdobie u detí, keď prečúravajú plienku, dávaj pozor, aby mu bolo teplo, aby sa neprechladil a ak môžeš staň v noci aspoň raz a prebaľ ho, predídeš tým tomu, aby sa nepremočil a neprechladol. Je to len prechodné obdobie.Keď si vyskúšala skoro všetky druhy, treba len častejšie v noci prebaliť.(blush)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama