reklama

Problémy s dýchaním nosom.....(nosové polypy?)

Pridal/a fiona dňa 16. 11. 2008 - 10:45

reklama

Dobré ránko.......prosím o radu......moja staršia 6 ročná dcéra už nejaký čas nedýcha nosom. V noci aj cez deň dýcha len ústami. A navyše, začala krčiť nosom. Keď som sa jej pýtala prečo, povedala že jej tam niečo vadí....vzala som baterku, pozrela som jej do nošteka a mala som pocit že som videla také zvláštne malé útvary........začala som hľadať na internete a podobá sa to buď na nosové polypy....alebo na deformáciu nosovej priehradky....alebo na vysušenú a zhrubnutú sliznicu......Máte s tým už niektorá skúsenosť ako postupovať, ako to liečiť, či za kým ísť? Čítala som že tie nosové polypy či tá deformácia nosovej priehradky sa operuje, ale neviem si to akosi predstaviť, veď má len 6 rokov. Ak ste to už niektorá zažila prosím napíšte mi ako ste postupovali a tak...Ďakujem(hug)


reklama

reklama

zuzu19, Ne, 16. 11. 2008 - 15:03

fiona moj syn mal nosne polypy ked bol maly snad od dvoch lebo troch rokov mu ich vyberali,to sme len dosli vystikli mu to a hodinu sme tam pockali teda na krcnom a sli sme domov,to sa nemohol neja ko blaznit aby mu to nezacalo krvacat ale jemu to stale rastlo snad kazdy rok som mu to davala robit 6 krat som mu to davala brat potom ma to prestalo bavit aj jeho ani neviem ci ich ma a neviem ako dycha vnoci,:-| nestazuje sa ale preco to stale rastie neviem alebo preco to poriadne nevystiknu bolo mi ho luto ked mu to robili vzdy ho doviedli celeho krvaveho ja;-( k zo zabijacky

Chimena, Ne, 16. 11. 2008 - 18:58

Mne vyberali polypy, keď som mala 12. rokov. Teraz mám 31. Prebiehalo to takto. Bola som v nemocnici. Hneď ráno mi pichli nejakú náladovku, všetko mi pripadalo ako v sne. Vzali nejaká nástroj, vytrhli mi to. Ešte mi to ukázali. Vzali ma na izbu, tam som spala do 15. hod. Vôbec nič som necítila, nič nebolelo, pripadalo mi to ako sen, akoby som bola opitá.

OLIVIA, Ne, 16. 11. 2008 - 20:42

Nosné polypy rastú do 18 rokov.Preto detom stále dorastajú a je potrebné aj viac krát ich vycvaknút,než deti dospejú.Je to naozaj kruté len s umrtvením-ovela lepšie je v celkovej anestéze.(y)

Ifinka, Po, 17. 11. 2008 - 18:55

Myliš si nosné polypy s nosnými čiže detskými mandľami.

Hella, Ne, 16. 11. 2008 - 22:26

Fiona, aj môj malý mal nosné polypy.Ja som nemala na výber, my sme museli ísť s nimi von. Boli už tak veľké, že malému tlačili na zvukovod a on prestával na jednu stranu počuť. Stále dýchal ústami, cez noc i cez deň a ešte sme boli mesiac čo mesiac na antibiotikách. Pracujem v zdravotníctve a moc sa mi to nepozdávalo, dokonca som robila detskú zdravotnú sestru, ale nakoniec som sa rozhodla, že pôjdeme s tým von a hotovo. Malý mal vtedy necelé tri roky. Robili mu to v celkovej anestézii, znášal to na prekvapenie super. Po zákroku mi celý deň a noc prespal, mal trochu zvýšenú teplotu a asi dva razy zvracal krvavé hlieny, ale to nebolo nič netypické po takomto zákroku. Ja som to prežívala horšie ako on. V nemocnici sme boli od pondelka do stredy a doma to bolo už celkom fajn. Ale to najdôležitejšie je, že je po problémoch. Dnes máme cez 5 rokov a je to fajn. Tak nech sa rozhodnete akokoľvek, držím palce nech je rozhodnutie správne a nech všetko dobre dopadne. (sun) (sun) (sun)

fiona, Ne, 16. 11. 2008 - 23:37

.....Ďakujem Vám za odpovede.....(hug) (hug) (hug) (hug)

Ifinka, Po, 17. 11. 2008 - 19:00

Baby..hovoríte o mandliach a nie polypoch. Polypi sú väčšinou alergického pôvodu a zoškrabuje sa to . Detská mandľa..čiže nosná mandľa dorastá, ale ja mám skúsenosti, že je dobré ak treba, dať to von. Môj syn sa trápil s kašlom až dusením , mával aj zápaly stredného ucha a keď mu to vybrali, tak začalo byť lepšie. A vlastne je lepšie odvtedy. Môj muž má polypy a preto viem , že si to pletiete.B-]

bajka, Po, 17. 11. 2008 - 21:35

fiona, neviem sice posudit, co ma Tvoja dcera, ale napisem moju skusenost. Moja sestra tvrdila mame, ze v noci chrapem a preto mi dala mama ako 6 rocnej vybrat nosne mandle. Bol to velmi zly zazitok a na sestru som sa za to trochu hnevala a tvrdila som, ze ja nechrapem :-). Ale vyberali mi ich z krku, takze to asi nebude to, co ma Tvoja dcera.
Tiez mi bola operovana nosna prepazka. To, ze ju mam krivu, mi zistili na nosnom, ked som mala 14. Doktorka povedala, ze to sa da operovat az po 17-tke, lebo dovtedy je ta prepazka len chrupavkou a potom sa stane kostou. Ale ak mam pravdu povedat, vobec ziadny rozdiel oproti tomu, co bolo pred operaciou a co je teraz nepozorujem. Stale sa mi zle dycha nosom. Na samotnu operaciu nespominam zle.
S polypami nastastie skusenosti nemam, tak neviem. Ale tie sa mi zdaju byt v Tvojom pripade najpravdepodobnejsie, lebo ja si nepamatam, ze by mi bolo v nose nieco vidiet. Hoci nikto, okrem doktorky sa tam ani nepozeral :-) .
Skocte na ORL(ucne-nosne-krcne) a doktorka poradi. Spravne dychanie nosom je urcite dolezite, tak to treba nejak riesit. Ja mam doteraz problemy so zapalenymi krcnymi mandlami, sennou nadchou a dokonca aj s krivymi zubami, lebo podla doktorky kvoli nespravnemu dychaniu zle kladiem jazyk a tlacim si na zuby(rofl) .

fiona, Po, 17. 11. 2008 - 22:05

......celé dni som na internete, ťukám a hľadám všetko o nosových polypoch, nosovej priehradke, opuchu sliznice a tak......našla som obrázok ako vyzerajú tie polypy a tie deda vyzerajú inak než to čo ma moja dcéra v nošteku....a ani tá deformácia priehradky to nie je....aj to môžem vylúčiť.....vyzerá to ako zdurená - opuchnutá sliznica....má to v obidvoch nosných dierkach rovnaké.....ale ideme na ORL bude koniec dohadom....
Všetkým zatiaľ ďakujem...(hug) (hug) (hug)

Ifinka, Ut, 18. 11. 2008 - 10:29

jasné , treba ísť. To či ide o polypy alebo nosnú mandľu zistia. A inak nosnú mandľu vyberajú tiež cez krk. Syna som sa pýtala, že to vyštikli. Celkom dobre to zniesol, mal 6 rokov. Bolo ich v rade niekoľko detí a išlo jedno po druhom ako na očkovanie. A ja som bola úplne hotová, až som si v prvom bare zabudla kabelku. Našťastie tam bola, keď som sa vrátila.(rofl)

fiona, St, 26. 11. 2008 - 10:23

......tak sme boli na tom ORL, vraj tam má pozostatok z mandle ktorú jej vyberali keď mala 3,5 roka a ten jej môže vadiť....predpísali jej sprej NASONEX a sirup XYZAL....berie ho už vyše týždňa a nič....s tým nosom stále smrká dnu i von, krčí ním a hovorí mi že jej tam niečo vadí....lenže ukazuje mi miesto v pravej nosnej dierke, na pravej strane, smerom k lícu, v zdialenosti jedného článku na jej pršteku.......neviem ako ďalej, o mesiac máme prísť na ORL na kontrolu, ale neviem si predstaviť že má takto smrkať ešte neviem akú dobu.....trápi ma pohľad na ňu.....zaberú tie lieky snáď neskôr....?

mino, Ut, 30. 12. 2008 - 18:10

Ja mám problémy s nosovými polypami už od 15 rokov. Vyberali mi ich tuším už asi 5 krát. Naposledy pred 5 rokmi a už sa chystám do nemocnice znova.Vždy keď mi ich vyberú , po krátkom čase , kým sa sliznica zahojí sa mi dýcha ľahko a vráti sa mi aj čuch. Oplatí sa s tým ísť na operáciu , lebo ak sa má človek trápiť s tým , že nemôže dýchať , poriadne sa vyspať , tak tá operácia je vykúpenie. Fiona , vôbec sa nemusíš báť , dnes to už robia lekári tak , že človek ani nevie , že ho operujú. Aj hospitalizácia je minimálna , pár dní.Aj mojej dcérke to vyberali , keď mala asi 6 rokov. Dnes má 19 a chválabohu odvtedy má pokoj.Zober dcérku k Vášmu obvod.lekárovi a on vás pošle k špecialistovi , ktorý vám dá zrejme odporučenie do príslušnej nemocnice na chirurgický zákrok. S tým odporučením pôjdeš do nemocnice , oni vás objednajú na predoperačné vyšetrenia a určia termín hospitalizácie. V pohode , nič to nie je , dcérka sa vôbec nemá čoho obávať. Zákrok sa robí v celkovej narkoze , ani nebude vedieť , že bola na operácii. Ani po operácii to nebolí , len bude mať v nose taký blbý pocit a bude tam mať také tampóny, ktoré jej potom za pár dní lekár vyberie. V tých tamponoch je tuším nejaká liečivá , alebo dezinfekčná mastička. Držím vám palce! A nebojte sa!

marko2007, St, 31. 03. 2010 - 21:24

Dobrý deň máme 2.5ročného syna a v noci nám prestáva dýchať hladáme odborníka

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama