Makové pečivo

Popis

Recept s fofopostupom na výborné linecké pečivo  s makom.

Makové pečivo - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

cesto
320gramovpolohrubej múky (moja bola celozrná špaldová)
120gramovmletého maku
120gramovpráškového cukru
1kusvanilkový cukor
250gramovmasla (zmäknuté)
2kusyžĺtka
Dokončenie
1kusnutela
1kuslekvár

Inštrukcie

Zo všetkých ingrediencii vymiesime cesto. (Ja som si pomohla na robote, najpr vyšľahala zmäknuté maslo s cukrom a žltkami, potom už len z hnetacími metličkami primiešala múku a mak. Cesto som ešte ručne vymiesila.) Cesto dáme na hodinu do chladničky.

Cesto po častiach vyvaľkáme na hrúbku cca 0.5cm, podsypujeme múkou. Cesto je krehkejšie, preto je lepšie vaľkať ho po menej. Vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180-190°C cca 10 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Po vychladnutí plníme po dve kolieska nutelou, alebo pikatnejším lekvárom, môj bol višňový. Obalíme vo vanilkovom cukre. Pečivo je ešte lepšie, keď chvíľu postojí. Úsmev

Postup: 

Makové pečivo - recept postup 1
Makové pečivo - recept postup 2
Makové pečivo - recept postup 3
Makové pečivo - recept postup 4
Makové pečivo - recept postup 5
Makové pečivo - recept postup 6
Makové pečivo - recept postup 7
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Upečené, ochutnané sú výborné TlieskamÁno

Úsmev

Naozaj mňaaaaaam Áno pridala som aj trošku nastrúhanej citrónovej kôry a pospájala višňovým džemom.

Ste ma navnadili dievčatá, musím skúsiť s bezlepkovou múkou, ja mak milujem. Úsmev

Evka presne som to isté urobila aj ja, pridala som do cesta citronovú kôru k tomu maku mi to jednoducho ide a zlepola marhuľovým džemom je taký kyslejší ja nerobím sladké džemy. Je super.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.