Mrkvové koláčiky

Popis

Rýchle, zdravé a chutné

Mrkvové koláčiky - recept

Zhrnutie

Porcie
50 kusov
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

300gramovšpaldova muka celozrnna hladká
200gramovmrkva ( 2 veľké )
250gramovmaslo ( Palmarín,Hera )
1⁄2balíkprášok do pečiva
dzem podla chuti
cukor na posypanie

Inštrukcie

Mrkvu nastrúhať na jemne, pridať nastúhaný tuk a pridávať múku. Spracovať hladké cesto. Vyváľkame na hrúbku 5 mm a vykrajujeme koliečka. Dávame na plech s papierom a pečieme na 200 st. približne 10 min. Koliečka natrieme džemom, ja som dala egrešový doma varený. Zlepiť dva spolu, na záver posypať cukrom -  aký má kto rád.

Cesto je vhodné aj na sušienky. Cesto vyváľkáme na hrubšie 6-7 mm a vykrajujeme ľubovoľné drobné tvary. Hneď teplé obalíme v cukre s vanilkou.

Poznámky

Sušienky vydržia uskladnené v plechovej krabici alebo vo flaši dlho ... ak vydržia Veľký úsmev

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

jeej, to je ako od maminky, akurát že mamina nepoužíva špaldovú múku. vyskúšam:) už som to mala aj v pláne, ale rovno to urobím v zdravšej verzii. mama z podobného cesta robí aj šatôčky:) 

Sú naozaj výborné a hlavne ešte teplééééé. Už som robila šatôčky aj ja ale tam dávam polohrubú múku. Zvykla som si používať špaldovú, tak tam kde sa dá mením. Pečivo je o trochu tmavšie ale nevadí. Nech sa vydaria !!!

Ďakujem za recept vyskúšam.

 

ÚsmevTlieskam

ja som zmiesala pohankovu muku s bezlepkovou, recept som musela trosku pomenit, ale vysledok je dobry.Len tie kolaciky su dost krehke, takze som par kuskov "musela"zjest, pretoze sa mi zlomili pri natierani s dzemom:-)

myslim, ze ked prejde dzem do cesta, tak budu este lepsie.Tesim sa na zajtra,ked ich ochutnam:-)

dakujem za recept

Tak ako som predpokladala,dnes su stavnatejsie ked presli dzemom:-)

 

Teší ma, že sa vydarili, múky sa dajú kombinovať a možno preto sú trochu vždy krehkejšie...isto nevadí, veď sa zjedia Úsmev

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.