Plnené rožky

Popis

U nás tieto rožky nikdy nevydržia do druhého dňa, hneď je po nich.(giggle) A s manželom si delíme prácu- ja robím cesto, on plní a formuje rožky

Plnené rožky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojsvokra
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

600 g hladká múka
40 g droždie
250 g hery
40 g práškový cukor
4 zltky
2 dcl mlieka
štipka soli
na plnku orechy alebo mak s cukrom, sparené horúcim mliekom
ako plnka je výborný aj slivkový lekvár

Inštrukcie

Z trochy mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Všetky suroviny spolu dobre premiesime a necháme kysnúť na teplom mieste cca pol hod.Znovu premiesime a necháme ešte chvíľu kysnúť. Cesto rozdelíme na malé bochníky. Každý bochník rozgúľame valčekom a rozdelíme na 8 častí- trojuholníkov. Do každej časti dáme plnku, zrolujeme a vytvarujeme rožky. Potierame bielkom pred pečením aj hneď po vytiahnutí z rúry ešte horúce.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

mohli by mi tie rožky,skočiť do pusinky,dala by som si neco takového:-)

..tak tie rozky vyzeraju uuuplne super....:-)

No veď aj sú super!:-D Hovorím, že u nás je hneď po nich. A to som pôvodne mala recept len z polovičnej dávky. Len sa mi nechcelo robiť 2x denne rožky, tak som dávku zdvojnásobila a uvažujem, či ju ešte nezdvojnásobím(giggle) Chichocem saChichocem sa

Teda vieš čo aleg,hneď by som si dala,si mi takú chuť narobila(giggle) .Ja ich tiež robievam,u nás sú to Bratislavské rožky a máš pravdu,nech robíš akékoľvek množstvo,stále ich je málo(y) Úsmev

Aj u nás idú takéto rožteky ako na bežiacom páse Slnko aj ja ich veľmi lubim Chichocem sa najradšej ich mam s makomB-] PohodaPohoda

Nooo,naozaj boli super Áno ,teda ešte ich zopár zostalo Chichocem sa .Ten zvyšok dorazím na nočnej Chichocem sa ...

Zo 600 g múky je 4-5 plechov rohlíkov?

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.