Plnené špaldové rožky

Popis

Rada pri pečení používam špaldovú múku tak teraz vám ponúkam recept na plnené rožky. Plnila som orechovou plnkou a slivkovým lekvárom ale môže byť aj maková, tvarohová,ovocie...

Plnené špaldové rožky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
1 hod, 45 minút

Ingrediencie

250gramovšpaldova muka celozrnna hladká
150gramovšpaldova muka celozrnna polohrubá
150gramovbiely jogurt hustý
150gramovmasla
75gramovmletý trstinový cukor
citrónová kôra, štipka soli
200gramovmleté orechy
1 1⁄2decilitervlažné mlieko
50gramovtrstinový cukor
slivkový lekvár

Inštrukcie

Zo surovín si vypracuje hladké cesto ,ktoré necháme odpočinúť aspoň hodinu.

Medzitým si pripravíme orechovú plnku, vlažným mliekom zalejeme mleté orechy, pridáme cukor , citrónovú kôru a zamiešame. Ak máme plnku príliš riedku môžeme pridať mleté piškóty alebo strúhanku ( aj tie môžu byť špaldové ).

Cesto si rozdelíme na 4 bochníky. Každý si vyváľkame do kruhu asi 22 cm a ten rozdelíme na 8 častí. Na širšiu stranu položíme plnku a zrolujeme do tvaru rožka. Keď dám lekvár najprv založím bočné strany a zrolujeme do balíčka aby nám lekvár nevytiekol. Ukladám na plech vyložený papierom a pečieme pri teplote 190 st. priližne 15 mim. Teplé posypeme cukrom

Poznámky

Ak do cesta vynecháte cukor môžete rožky plniť slanou plnkou napr. syrovou alebo stočiť slaninku,salámu. Vrch potrieť žĺtkom a posypať rascou,sezamom,ľanovými semiačkami...

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.