Prekladané zemiakové pagáče

Popis

Tradičné pagáče či už škvarkové, smotanové, syrové alebo zemiakové sú dobré k pohosteniu. Robia sa na rôzne spôsoby ja som ich chuť trochu obzvláštnila s rôznymi semiačkami.

Prekladané zemiakové pagáče - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
2 hod, 40 minút

Ingrediencie

500gramovhladká múka
3decilitremlieko
21gramovdroždie
1kusvajíčko
1čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkacukor
80millilitrovolej
plnka
3kusyzemiakov stredne veľkých
125gramovmaslo
1⁄2čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkasezamové semiačka čierne
1čajová lyžičkasezamové semiačka svetlé
1čajová lyžičkaľanové semiačka
1⁄2čajová lyžičkarasca drvená+trochu mleté čierne korenie

Inštrukcie

Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Pripravíme si kvások - v troche vlažného mlieka s cukrom a droždím necháme vykysnúť kvások. Múku si preosejeme, pridáme vajíčko, soľ a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto s pridávaním ostatného vlažného mlieka podľa potreby. Cesto necháme zakryté kysnúť 1 hodinu.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, nastrúhame naň maslo, zemiaky, posypeme soľou a korením. Potom striedavo posypeme všetkými semiačkami. Cesto začneme skladať najprv zvrchu do polovičky potom preložíme odspodu, zľava a sprava. Balíček prikryjeme a necháme 20 min. podkysnť. Prekladanie opakujeme ešte 2 x.

Na záver rozvaľkáme cesto na 1,5-2 cm hrúbku, vykrajujeme pagáče - veľkosť si zvolíme sami. Ukladáme na plech a potrieme vajíčkom - už neposýpam ničím, semiačka na mňa vykúkajú odvšadiaľ Úsmev.Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. približne 10 min.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

vyzerajú výborne. A čo poznám podobné recepty, tak chuť je tiež fantastická ÁnoÁno

Tá kombinácia masla a semiačok im dáva trochu výnimočnú chuť, maslo sa dá nahradiť potretím cesta masťou a opäť ich máme inej chuti...

Neodpisovala som Mrkám ( našťastie nejaké odchylku sú tam Vyplazený jazyk), píšem že tých receptov je veľa. Aj ja tu mám viac pagáčových receptov...ono "staré" kucháročky sa môžu opakovať Chichocem sa

Verím Ti Úsmev, mnohé recepty sú podobné ako vajce vajcu...Mrkám

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.