Zemiakové lístkované pagáčiky...

Popis

Keď chystám na oslavu pohostenie, pagáčiky nesmú chýbať. Tieto sú nielen lacné, ale aj nenáročné na prípravu a dojem urobiaMrkám...

Zemiakové lístkované pagáčiky... - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

3šálkypolohrubej múky
250millilitrovmlieka
100millilitrovoleja
1⁄2kusdroždia
1⁄2čajová lyžičkakryštálového cukru
1čajová lyžičkasoli
250gramovPalmarínu, Hery, masla
3kusyuvarených zemiakov
1kusvajíčka na potretie
 trochavegety na posypanie

Inštrukcie

1 šálka = 200 ml

Zemiaky si nastrúhame a odložíme bokom. Do misky nasypeme múku, prilejeme olej, prisypeme soľ, pridáme cukor, rozmrvené droždie a zalejeme teplým mliekom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 30 minút kysnúť. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, posypeme 1/4 nastrúhaných zemiakov, nastrúhame 1/4 kocky stuhnutého Palmarínu a poskladáme: zhora do 1/3 zdola do 1/3, preložíme sprava, zľava a  vzniknutú kocku prikryjeme a necháme 20 minút kysnúť. Znovu rozvaľkáme, posypeme ďalšou štvrtinou nastrúhaných zemiakov a stuhnutého Palmarínu a poprekladáme, necháme kysnúť prikryté 20 minút... takto si to zopakujem ešte 2 x. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a povykrajujeme pagáčiky, ktoré dáme na vymastený plech podkysnúť cca 30 minút. Nakoniec ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme vegetou /alebo čím chceme / a pečieme na 180°C do zlata.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.