Bryndzové halušky z celozrnej múky

Popis

I tak še da, naši si už zvykli

Bryndzové halušky z celozrnej múky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
35 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

1 1⁄2kilogramzemiakov
1kusvajíčko
300gramovcelozrnej múky jemne mletej (alebo polohrubej)
100gramovpolohrubej múky
250gramovbrynze
250millilitrovkyslej smotany
1čajová lyžičkasoli
200gramovslaniny

Inštrukcie

Očistené zemiaky nastrúham, pridám vajíčko, cca 1/2 lyžičky soli, múku (uvedené množstvá su len odhadom) vymiešam masu a vyskúšam vo vriacej osolenej vode, či halušky držia tvar. Ak nie primiešam ešte múku. Do vriacej vody hádžem, cez deravé čudo, halušky. Kým sa uvaria, nakrájam slaninu a spražím.

Halúšky scedím, pridám brynzu, smotanu (nepovinné) a môžeme obedovať.

Poznámky

Niežeby poniektorí neprotestovali, že halušky by mohli byť z bielej múky, ale zjedia v pohode.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

ked som urobila prvykrat halusky zo spaldovej muky, tiez sa familia divila, ze ake su tmave Veľký úsmevVeľký úsmev
ale na chuti to predsa nic nemeni Mrkám
Eva Slnko

Trosku ano, ale nie je to nejak dramatické.

Nie sú príliš ťažké? Takzvané broky?

Podla mna nie a zjedia aj nasi doma. Na zaciatok skus miernejsi pomer mozno 1:1 s klasickou mukou.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok