Chilli con carne

Popis

Toto jedlo by sa mohlo volať dvaja z jedného hrnca. Omáčky robievam vždy trochu viac. Časť jedávame so špagetami a druhú časť dokončím ako chilli con carne. Teda jedlo inšpirované Mexicom

Chilli con carne - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút
Celkový čas
1 hod, 45 minút

Ingrediencie

500gramovmleté mäso podľa vlastného výberu
1kuscibuľa
1kusmrkva
1⁄2kuscuketa
100gramovpretlak
300gramovsekané paradajky (z konzervy)
300gramovvarená fazuľa (aj z konzervy)
1čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkacukor
1⁄2čajová lyžičkachilli paprika
1⁄2čajová lyžičkamleté čierne korenie
2polievkové lyžiceolej

Inštrukcie

Očistíme cibuľu, nakrájame na kocky. Mrkvu a cuketu (okrem stredu so semenami) nastrúhame na jemno. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mrkvu, cuketu a krátko orestujeme. Pridáme mleté mäso. Intenzívne opekáme a miešame, aby sa mäso pekne oddeľovalo. Pridáme soľ, cukor, mleté korenie, pretlak, sekané paradajky a premiešame. Pridáme asi 1 dcl vody, premiešame, prikryjeme a necháme dusiť asi 1 hodinu. Občas premiešame. Po hodine môžeme časť omáčky odobrať a použiť na cestoviny.

Do zvyšku pridáme chilli korenie, scedenú uvarenú fazuľu. Prípadne môžeme pridať aj uvarenú kukuricu, cícer. Dobre premiešame, prehrejeme, ak je treba doplníme horúcou vodou alebo vývarom. Podávame s ryžou alebo napríklad tortilami.

 

 

Poznámky

Základnú omáčku, t.j. mäso bez prídavku fazule robievame vždy vo väčšom množstve. Výborne sa skladuje napríklad v mrazáku. V prípade potreby sa podáva buď s cestovinou, alebo sa pridá fazuľa z konzervy a jedlo je rýchlo na stole. 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.2
Priemer: 4.2 (5 hlasy)

Komentáre

Vyzerá to úžasne. Robieva dcéra, ja som šalená už len z toho názvu. Hambím sa

Bojíš sa štipľavosti? Ja to len tak decentne robím, že ani neviem, či to vlastne štípe. Chlapi by asi aj viac zniesli, ale zase odtiaľ potiaľ ÚsmevÚsmev

Nie mna desi len zlozity nazov aj postup sa mi zda malo jednoduchy, ale malo som sa snazila Úsmev

No nie je to jedlo za 15 minút. Na druhú stranu sa dá celkom dobre skladovať a vyťahovať polotovar, keď je treba. Ja ho občas aj zaváram. A potom je obed alebo večera hotová fakt expresne rýchlo.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok