Skvele chutí a výborne vyzerá
1⁄2 | kus | cvikla |
300 | gramov | hladká múka |
soľ | ||
1 | kus | vajce |
trocha | minerálka | |
trocha | mäso | |
6 | kusov | kuracie horné stehná |
50 | gramov | dubáky sušené |
2 | plátky | zázvor čerstvý |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | cibuľa |
olej | ||
biele korenie | ||
1 | čajová lyžička | karí |
1 | čajová lyžička | horčica |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
50 | gramov | maslo |
Halušky
Najskôr si uvaríme cviklu. Vychladenú nastrúhame do múku, pridáme soľ, vajíčko a minerálku podľa hustoty cesta. Halušky hádžeme do vriacej slanej vody, až kým nie sú hore na vode. Premyjeme.
Mäso
Na oleji si osmažíme cibuľku spolu s nastrúhaným zázvorom. Potom pridáme nasolené a okorenené mäso, aby sa zatiahlo. Zalejeme vodou a dušíme. Po 15 min. pridáme huby a dusíme do mäkka. V smotane si premiešame 1 lyžicu múky spolu s horčinou a za stáleho miešania zahustíme omáčku. Nakoniec odstavíme, pridáme kocku masla a citrónovú šťavu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.