Fašírky z červenej šošovice pečené na plechu

Popis

Na druhý pokus, ešte  doladiť koreniny ... ale inak celkom chutné bezmäsité jedlo.

Fašírky z červenej šošovice pečené na plechu - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

150gramovčervená šošovica
2kusystredne veľké mrkvy
3kusystrúčiky cesnaku
1kusvajíčko
1⁄4čajová lyžičkasoli
 trochačierne korenie, červená paprika , majorán ....

Inštrukcie

Šošovicu premyjeme a nasypeme do vriacej slanej vody. Varíme cca 10 minút a scedíme cez sitko. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno.

V Miske zmiešame čiastočne vychladenú šošovicu, mrkvu, vajíčko, pretlačený cesnak, soľ, korenie podľa chuti. Po prvýkrát som pridávala aj 2 PL lyžice strúhanky, ale fašírky boli suché, pri druhom pokuse som už nedávala. Najbližšie na radu Márie, skúsim pridať nejaké 3 PL ovsených vločiek (vopred namočiť, nechať postáť a vodu zliať), aby boli fašírky vláčnejšie..

Môžeme na troche oleja opražiť nadrobno nakrájanú cibuľku a pridať k hmote, aj na jemno nakrájaný petržlen. Hmotu necháme chvíľu postáť.

Formujeme z nej fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch fašíriek môžeme potrieť trochou oleja.

Pečieme pri teplote cca 220°C cca 25 minút, po 15 minútach fašírky otočíme, znova môžeme potrieť olejom. Alebo ich môžete opiecť tradične na panvici.

Podávame so zemiakmi, alebo zeleninovým šalátom. Aj manželovi celkom chutili. Úsmev A samozrejme, ako mi bolo doporučené nižšie môžete pridať kečup, tatarskú, alebo horčicu. Mrkám

Postup: 

Fašírky z červenej šošovice pečené na plechu - recept postup 1
Fašírky z červenej šošovice pečené na plechu - recept postup 2
Fašírky z červenej šošovice pečené na plechu - recept postup 3
Fašírky z červenej šošovice pečené na plechu - recept postup 4
Fašírky z červenej šošovice pečené na plechu - recept postup 5
Fašírky z červenej šošovice pečené na plechu - recept postup 6
Fašírky z červenej šošovice pečené na plechu - recept postup 7
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (5 hlasy)

Komentáre

Toto vyzerá fajne. Skúsime. Vďaka za inšpiráciu. Tlieskam

Len niečo tomu ešte chýba, poteším sa všetkým radám. ;)

Mäso? Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Vyskúšam, dám vedieť. Mladší by povedal, že kečup a starší že tatarska. Chichocem sa

 

Joj mäso, drahý zahlásil tiež, že mäsové sú lepšie ale zjedol aj tieto. ÚsmevTen kečup môže byť fajn, aj tatarská, len už menej zdravé, bo o také sa pokúšam. Ale rozmýšľam, že možno aj taká horčica by nemusela byť zlá.

Robievam tiež sú výborné. Dávam ale vločky, ktoré najprv zalejem vodou a nechám nabobtnať, zvyšnú vodu scedíme. Sú také vláčne. Na miesto papriky dávam majorán.

Dakujem, tie vločky môžu byť fajn, skúsim nabudúce pridať  a majorán, som tuším doma ešte nemala Hambím sa Rozmýšľam akú ma chuť, matnú predstavu mám. Úsmev

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok